شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ مهر ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۳
سپيده آماده

براندازی نرم علیه کنکور!

بر اساس اطلاعيه‌اي كه روز گذشته از سوي سازمان سنجش آموزش كشور منتشر شد، تمامي شركت‌كنندگان آزمون سراسري سال ۱۳۹۰ اعم از داوطلبان مجاز و غيرمجاز به انتخاب رشته كه در رديف پذيرفته‌شدگان نهايي آزمون قرار نگرفته‌اند، ..
کد خبر : ۳۶۱۵۶
بر اساس اطلاعيه‌اي كه روز گذشته از سوي سازمان سنجش آموزش كشور منتشر شد، تمامي شركت‌كنندگان آزمون سراسري سال ۱۳۹۰ اعم از داوطلبان مجاز و غيرمجاز به انتخاب رشته كه در رديف پذيرفته‌شدگان نهايي آزمون قرار نگرفته‌اند، با توجه به تكميل نشدن ظرفيت رشته‌هاي تحصيلي دوره كارداني مؤسسات آموزش عالي غيردولتي و غيرانتفاعي، مي‌توانند شخصاً به يكي از مؤسسات غيرانتفاعي پذيرنده رشته‌هاي تحصيلي مقطع كارداني مراجعه و نسبت به ثبت‌نام خود به صورت مشروط در يك رشته تحصيلي مقطع كارداني اقدام كنند.
 
با اعلام اين خبر از سوي سازمان سنجش كشور مي‌توان به جرأت گفت كه فاز اول اقدام حذف كنكور اجرايي شده است. ماجراي حذف كنكور به سال‌ها پيش باز مي‌گردد و مسئولان آموزشي سال‌ها است كه از حذف كنكور در سال‌هاي بعد خبر مي‌دهند، اما همواره غول كنكور باقي مي‌ماند و خبري از كنار رفتن اين آزمون نيست. 

البته در سال‌هاي گذشته با تاسيس انواع دانشگاه‌ها، از غيرانتفاعي و علمي-كاربردي و پيام نور گرفته تا بسط و گسترش شعبات دانشگاه آزاد در روستاهاي دور‌افتاده، غول كنكور از جايگاه رفيع خود پايين و پايين‌تر آمد. اين عامل در كنار كاهش جمعيت كنكوري‌ها در سال‌هاي اخير، به دليل گذار جمعيتي از كنكورهاي ميليوني متولد اوايل دهه ۶۰ به سمت كنكوري‌هاي متولد سال‌ها پاياني دهه ۶۰ و اوايل هفتاد دهه ۷۰ باعث شد كه هر ساله درصد قبولي‌ها از ميان تعداد متقاضيان كنكور به نسبت سال پيش افزايش يابد و اين درصد در مواردي حتي به صد‌در‌صد هم برسد. 

علاوه بر اين، پذيرش بدون كنكور در مقاطع فراگير دانشگاه پيام نور و پودماني جامع علمي - كاربردي در سال‌هاي اخير به نوعي كنكور را از سر راه خود برداشت، اما باز عنوان كنكور سراسري و رقابت ميان داوطلبان وجود داشت. با خبري كه روز گذشته از سوي سازمان سنجش مطرح شده است، مي‌توان به نوعي شمارش معكوس براي حذف كنكور را اعلام كرد. البته شايد حذف كنكور رهاورهايي مانند ورود تمام متقاضيان تحصيلات آكادميك به محيط دانشگاه و روشي براي دستيابي همگان از امكانات دانشگاهي دانست، اما باز كردن ورودي‌هاي دانشگاه، پيامدهايي را نيز به دنبال دارد.
 
زماني كه ورود به دانشگاه‌ها تنها بر پايه پرداخت شهريه‌ها باشد، ارزشمندي نخبگان علمي، لحاظ نمي‌شود و تفاوت ميان آنها و سايرين در نظر گرفته نمي‌شود. با كنار رفتن كنكور، همچنين ارزش مدرك علمي و دانشگاه‌هاي نخبه‌پذير كشور نيز تحت تاثير قرار مي‌گيرند و در صورت حذف كنكور بايد فكري براي ارزش گذاري نخبگان و دانشگاه‌هاي برتر كشور كرد.