شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۹

سرنوشت کارخانه روغن جهان به کجا رسید؟

تعطیلی دومینویی کارخانه‌های مطرح و بزرگ کشور زنگ خطر را برای مسئولان و فعالان حوزه صنعت به صدا درآورده است.
کد خبر : ۳۵۹۸۳۳
صراط: تعطیلی دومینویی کارخانه‌های مطرح و بزرگ کشور زنگ خطر را برای مسئولان و فعالان حوزه صنعت به صدا درآورده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، تعطیلی کارخانه های بزرگ و قدیمی کشور در چند سال گذشته ،با بالا گرفتن رکود اقتصادی شکل جدی به خود گرفته و خبرهای ناراحت کننده یی  از تعطیلی ارج و آزمایش شنیده می شد ،حالا در مورد کارخانه روغن جهان به گوش می رسد. اما همچنان وزیر صنعت و مسئولان دیگر در رد این ورشکستگی و بیکار شدن کارگران ،بیانیه صادر کرده و گویا می خواهند رکود صنعت و ورشکستگی بنگاه های تولیدی را از دید اذهان عمومی پنهان کنند.

در ادامه این گزارش به بررسی صحت خبر تعطیلی کارخانه روغن جهان پرداخته ایم و در مورد علل این ناکامی های بزرگ صنعتی با چند تن از مسئولان به گفتگو نشسته ایم:

مدیران دولتی شیره جان کارخانجات قدیمی را گرفته اند

محمدرضا مرتضوی، معاون خانه صنعت و معدن ایران گفت:در حال حاضر کارخانه روغن جهان با ظرفیت کمتر از 15 درصد در حال کار کردن است و چنین وضعیت مشابهی برای شرکت های دیگر هم به وجود آمده است.

وی در ادامه  با اشاره به سرنوشت کارخانه های ارج و آزمایش در سال گذشته ،افزود:ریشه اصلی مشکلات کارخانه های بزرگی که در کشور نابود شدند این است که این کارخانه ها از یک بنگاه اقتصادی به یک بنگاه دولتی تبدیل شده اند و با افزایش کاذب نیروی کار ،دیگر تولید در چنین واحدهای تولیدی به صرفه نیست.

این مقام مسئول ،با تاکید بر قانون خصوصی سازی شرکت های دولتی در سال های گذشته،بیان کرد :مدل خصوصی سازی و واگذاری این نوع کارخانه ها به صورت خصولتی بوده و بعد از خصوصی سازی سوری دوباره این کارخانه ها تحت لقای مدیران شبه دولتی قرار می گیرند و آنها نیز بدون انگیزه های لازم و در مواردی به دلیل اینکه فقط به فکر پر کردن جیب های خودشان هستند ،این واحدهای تولید بزرگ وب ا قدمت کشور را به سمت گردآب نابودی پیش برده اند.

مرتضوی با بیان اینکه مدیر عاملان دولتی شیره جان کار خانجات قدیمی را گرفته اند ،پیشنهاد داد: در حال حاضر بهترین راهکار این است که تحت نظر وزارت کار ،وزارت صنعت وNGOهای مرتبط ،کمیسیونی تشکیل دهیم و برندهای ملی را حفظ کنیم تا با فروش آنها از ورشکستگی و نابودی نام آنها جلوگیری شود.

اعلام ورشکستگی روغن جهان صحت ندارد

سبحانی فر عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:فکر نمی کنم تعطیلی کارخانه روغن جهان صحت داشته باشد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی،از طرف دیگر به مشکلات عدیده تولید در کشور اشاره کرد و گفت:این کارخانجات نتوانسته اند خود را تجهیز و نوسازی کرده واز فن آوری های جدید جهانی بهره ببرند و عدم شناخت صحیح بازار آنها را بیشتر به سمت نابودی پیش برده است.

وی همچنین به افشا یک نکته مهم پرداخت و گفت:بعضی از کارخانه های واگذار شده به بخش خصوصی مانند ارج به صورت خودخواسته توسط مدیران جدیدشان ورشکست می شوند زیرا بهای زمین کارخانه از تولید با زحمت برای آنها به صرفه تر است.

هنوز آمار دقیقی از کارگران بیکار شده در دست نیست

علی اصغر جمعه ای رییس اتاق سمنان نیز در ادامه بحث بیان کرد:خبرهای ضد و نقیضی درباره تعطیلی  روغن جهان در روزهای گذشته پخش شده اما هنوز آمار دقیقی از کارگران بیکار شده در دست نداریم.

وی در ادامه افزود:مشکل اصلی این واحدهای تولیدی،سوء مدیریت مدیران دولتی است و در صورتی که بخش خصوصی واقعی این کارخانجات را در دست بگیرد از پیش آمد چنین مشکلاتی جلوگیری خواهد شد.

جمعه ای همچنین تاکید کرد:تعطیلی این کارخانه ها بسیار بد است و ما باید سعی کنیم هر لحظه کارخانه هایمان را بروزرسانی کنیم تا به این سرنوشت دچار نشوند.

وی با اشاره به مشکلات بوجود آمده برای واحدهای تولیدی ،اذعان داشت:این وقایع به دلیل عارضه هایی است که از قدیم بوجود آمده و رکود سنگین بازار نیز بر آن دامن زده و قاچاق وسیع حتی از مرزهای قانونی کشور موجبات افول تولید در داخل را فراهم آورده است.

رییس اتاق سمنان در پایان تصریح کرد:باید حاکمیت عظم جدی برای برکناری مدیران دولتی و همچنین هموارسازی مسیر برای فعالیت و سرمایه گذاری بخش خصوصی را داشته باشد تا بتوانیم از طوفان بوجود آمده در تولید صنعتی کشور به سلامت گذر کنیم.