پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۴ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۱:۳۵

خبر بد برای ایران/ فعالیت جدید قطر در پارس جنوبی

کد خبر : ۳۵۶۸۳۰
صراط: قطر در حالی از شروع فعالیت خود در حوزه گازی عظیم «پارس جنوبی» خبر داده که تحلیلگران آن را «خبری بد» برای ایران برشمردند.

به گزارش فارس، شرکت نفت قطر در حالی از فعالیت در حوزه گازی عظیم «پارس جنوبی» خبر داده که تحلیلگران آن را خبری بد برای ایران برشمردند.

به نوشته وبگاه «نچرال گس ورلد» شرکت نفت قطر قصد خاتمه دادن به مهلت عدم فعالیت در میدان گازی عظیم که در ایران از آن به پارس جنوبی یاد می‌شود، دارد. پارس جنوبی بزرگترین میدان گاز خشک جهان است.

بر این اساس، قطر یکشنبه اعلام کرد که قصد توسعه پروژه جدید گازی خود را دارد و با این اقدام روزانه دو میلیارد فوت مکعب بر صادرات خود می‌افزاید. قطر اشاره‌ای به دعوت شرکا برای انجام این پروژه در چند ماه آتی نکرده است.

این وبگاه نوشت: این خبری خوب برای خریداران گاز مایع در آسیا و مکان‌های دیگر که نگران دستیابی گاز ارزان قیمت بودند و خبری بد برای ایران است که انتظار می‌رود در اوائل دهه بعدی به طور قابل توجهی از میزان مخازن گازی‌اش کاهش یابد.

«سعد الکعبی» رییس شرکت نفت قطر در این زمینه گفت: «مطالعات فنی و ارزیابی‌های  قطر در گنبد شمالی بر توسعه یک پروژه گازی جدید که می‌تواند صادرات گازی کشور را به میزان روزانه 2 میلیارد فوت مکعب افزایش دهد، تاکید دارد.»

میدان گازی پارس جنوبی در قطر «گنبد شمالی» نامیده می‌شود و در خلیج فارس و آب‌های سرزمینی ایران و قطر  قرار دارد. این میدان گازی بین ایران و قطر مشترک است. دو کشور از ابتدای برداشت از این میدان مشترک همواره در رقابت برای برتری در بهره‌برداری از منابع این میدان بودند.

ایران در پاییز سال 1391 روزانه 300 میلیون مترمکعب از ذخایر این میدان برداشت داشته که 70 میلیون مترمکعب کمتر از قطر بوده است. ایران مدعی است در سال 96 موفق به تولید روزانه گاز طبیعی برابر با قطر می‌شود و با راه‌اندازی فازهای نیمه‌کاره در برداشت روزانه گاز طبیعی از قطر سبقت می‌گیرد.

وزیر نفت و دیگر مسئولان دولت «حسن روحانی»، رییس جمهور ایران از برابری با قطر در برداشت گاز از میدان پارس جنوبی در سال 96 خبر داده‌اند.

رییس شرکت نفت قطر نیز اعلام کرده که تصمیم بر لغو عدم فعالیت در حوزه گازی پارس جنوبی به واسطه برنامه‌های ایران در بهبود برداشت از این میدان گازی نیست.