شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۷ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۰

مذاکرات سازمان ملل درباره ممنوعیت تسلیحات هسته‌ای

بیش از ۱۰۰ کشور جهان قصد دارند نخستین مذاکرات سازمان ملل درباره ممنوعیت جهانی تسلیحات اتمی را در شرایطی برگزار کنند که این اقدام با مخالفت قدرت‌های هسته ای بزرگ روبرو شده است.
کد خبر : ۳۵۵۷۳۷
صراط: بیش از ۱۰۰ کشور جهان قصد دارند نخستین مذاکرات سازمان ملل درباره ممنوعیت جهانی تسلیحات اتمی را در شرایطی برگزار کنند که این اقدام با مخالفت قدرت‌های هسته ای بزرگ روبرو شده است.

به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری فرانسه، حدود 123 کشور عضو سازمان ملل در ماه اکتبر اعلام کردند که کنفرانسی را برگزار خواهند کرد تا درباره یک پیمان حقوقی الزام آور برای ممنوعیت سلاح های هسته ای، مذاکره کنند. این در شرایطی است که قدرت های هسته ای جهان با این اقدام مخالفت کرده اند.

بریتانیا، فرانسه، اسرائیل، روسیه و آمریکا با آغاز این مذاکرات مخالفت کرده و چین، هند و پاکستان رای ممتنع داده اند.

حتی ژاپن نیز که تنها کشوری است که از حمله اتمی در سال 1945 میلادی به شدت آسیب دیده است، با این مذاکرات مخالفت کرده است چرا که بر این باور است که عدم اجماع بین المللی بر سر مذاکرات می تواند به روند موثر خلع سلاح هسته ای، خدشه وارد کند.

کشورهایی که تلاش زیادی را برای برگزاری این مذاکرات انجام داده اند شامل اتریش، ایرلند، مکزیک، برزیل، آفریقای جنوبی و سوئد هستند. صدها نهاد غیردولتی نیز از این تلاش ها حمایت کرده اند.

آنها بر این باورند که تهدید فاجعه اتمی به شدت رو به افزایش است و تنش های مربوط به تسلیحات هسته ای کره شمالی و دولت غیرقابل پیش بینی واشنگتن، این خطر را افزایش داده است.

حامیان این مذاکرات به اقدامات موفقیت آمیز برای ممنوعیت استفاده از مین های زمینی در سال 1997 و مهمات خوشه ای در سال 2008 میلادی اشاره می کنند.

مارگوت والستروم وزیر خارجه سوئد در این باره تاکید کرد: من انتظار دارم که این روند زمان زیادی را خواهد برد، پس ساده لوح نباشیم. ولی این بسیار مهم است که این روزها شاهد اقدامات و اظهارات تحریک آمیز و نمایش قدرت هستیم، از جمله تهدید به استفاده از تسلیحات اتمی.

علی رغم تعهدات اعلام شده از سوی قدرت های بزرگ هسته ای، هیچ پیشرفتی در زمینه خلع سلاح اتمی صورت نگرفته است تا پیمان ان پی تی به طور کامل اجرا گردد. این اظهارات را بئاتریس فین مدیر یک کمپین بین المللی مخالف تسلیحات اتمی بیان کرده است.

وی افزود: عملکرد دولت اوباما در این زمینه ناامید کننده بوده است. دولت اوباما قول هایی را داد ولی بعدا اکثر آنها را نادیده گرفت. و اکنون نگرانی های زیادی درباره رئیس جمهور جدید وجود دارد.

اوباما در سال 2009 میلادی اعلام کرد که قصد دارد نقش تسلیحات اتمی را کاهش داده و در نهایت آنها را نابود کند. ولی دولت اوباما از متحدانش خواست تا علیه مذاکرات سازمان ملل برای خلع سلاح اتمی رای بدهند.

ترامپ نیز تنها چند روز پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نسبت به رقابت تسلیحات اتمی هشدار داده است.