جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۲ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۲

روایت سلیمی‌نمین از بازی احمدی‌نژاد و تک‌روی‌های جلیلی

عباس سلیمی‌نمین خبر داد که حاجی بابایی از شورای جبهه مردمی نیروهای انقلاب کناره رفته است چون کسانی که در این شورا حضور دارند نمی‌توانند در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شوند.
کد خبر : ۳۵۰۳۵۴
عباس سلیمی‌نمین خبر داد که حاجی بابایی از شورای جبهه مردمی نیروهای انقلاب کناره رفته است چون کسانی که در این شورا حضور دارند نمی‌توانند در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شوند.

به گزارش خبرآنلاین، رونمایی و اعلام کاندیداتوری چهره های اصولگرا برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم این روزها اوج گرفته است. یک روز نام تقوی مطرح می شود و روزی دیگر نام رستم قاسمی و حاجی بابایی، حتی زریبافان و بذرپاش و ...

این درحالیست که سفرهای انتخاباتی سعیدجلیلی هم بیش از گذشته شده و احمدی نژادی ها هم با فعلا با پرچم بقایی وارد گود رقابت شده اند. در میانه این اعلام نامزدی ها این سئوال مطرح است که مکانیزم همگرایی اصولگرایان بعد از 2 ماه از اعلام موجودیت چقدر توانسته موفق عمل کند.

عباس سلیمی نمین معتقد است: این اعلام حضور شخصیت های اصولگرا خارج از برنامه نیست طبق برنامه همه قرار است برنامه های خود را به جبهه مردمی نیروهای انقلاب ارائه دهند و متعهد به نظر اعلامی این مجموعه باشند تا در چند مرحله انتخاب نامزد نهایی انجام شود.

گرچه برخی چهره های پایداری از رونمایی مدل جدید همگرایی در جریان اصولگرا سخن می گویند اما عباس سلیمی نمین تأثیرگذاری آن مکانیزم را رد می کند و می گوید: مجموعه ای نیست که پایداری بخواهد با آنها مدل همگرایی تعریف کند.

مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.

***

طی یکی دو روز اخیر بازار اعلام کاندیداتوری در جریان اصولگرا داغ شده است، اسامی آقایان بذرپاش، رستم قاسمی، حاجی بابایی، زریبافان و سیدرضا تقوی رسانه ای شده، حتی افرادی مثل ضرغامی، جلیلی و قالیباف گرچه سخنی درباره کاندیداتوری هنوز نگفتند اما فعل و عمل شان نشان می دهد که برای ورود به رقابت سیاسی پیش رو برنامه دارند، با این روند فکر می کنید جبهه مردمی نیروهای انقلاب بتواند به وعده خود برای همگرایی میان اصولگرایان عمل کند؟

کارکرد جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی الان نیست. ابتدا باید مشخص شود که چه افرادی مایلند برای انتخابات ریاست جمهوری به صحنه بیایند بعد از آنکه مشخص شد آنها به شورای منتخب جبهه مردمی تعهد خواهند داد تا برنامه ها و دیدگاه های آنها برای اداره کشور در این شورا بررسی شود و مورد ارزیابی قرار بگیرد. این تعدادی شخصیتی که در سوال مطرح شد ابتدا به 15 نفر، بعد به 10 و سپس به 5 نفر تقلیل پیدا می کنند در نهایت این پنج نفر در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام می کنند، بعد از اعلام نظر شورای نگهبان، 4 نفر به نفع کسی که مقبولیت و اقبال عمومی بیشتری در نظرسنجی ها دارد کنار می روند بنابراین ابتدا باید کسانی به صحنه بیایند تا مورد گزینش قرار گیرند.

به عبارت بهتر الان که شاهد هستیم افرادی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری اعلام آمادگی می کنند به آن معنا نیست که تشتت وجود دارد. امیدوارم با این مکانیزم مردم در تشخیص راحت باشند و بتوانند دقیقتر عمل کنند. شاید از میان کسانی که نام او در سئوال آمد یک نفر خود را به شورای منتخب جبهه مردمی معرفی نکند ولی قطعا باقی افراد اعلام آمادگی کردند که در این شورا مورد ارزیابی قرار بگیرند.

قرار بود کسی که عضو هیأت موسس جبهه مردمی است نامزد انتخابات نشود اما آقای حاجی بابایی نامزد انتخابات شد این خودش نقض غرض نیست؟

خیر آقای حاجی بابایی از شورای جبهه مردمی کناره گرفت چون کسانی که در شورای جبهه مردمی حضور دارند نمی توانند در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شوند. آقای حاجی بابایی ابتدا بنا بر کاندیدا شدن نداشت بعد که تمایل پیدا می کند که نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود از شورای جبهه مردمی کنار رفت و کس دیگری او را می گیرد.

چه کسی جای آقای حاجی بابایی را در جبهه مردمی نیروهای انقلاب گرفت؟

نمی دانم روز پنجشنبه 6 اسفند انتخاباتی در جبهه مردمی برگزار و جایگزین آقای حاجی بابایی مشخص می شود.

اخیرا برخی پایداری ها از به راه انداختن مکانیزم جدید همگرایی میان اصولگرایان حرف می زنند، آن مکانیزم چقدر می تواند برای جبهه مردمی نیروهای انقلاب ایجاد مشکل کند؟

کسانی وجود ندارند که بخواهند با آنها همگرا شوند. همه جریانات اصولگرا با جبهه مردمی نیروهای انقلاب همراه شدند بنابراین جز خودشان یعنی جبهه پایداری کس دیگری وجود ندارد که با آن حرکت همگرایی را شکل دهند.

اما گفته می‌شود جبهه مردمی آنقدر جامعیت ندارد که نامزد مورد حمایتش بتواند آقای روحانی را شکست دهد، حتی یکی از اعضای این جبهه به کنایه گفته است تنها راهی که جبهه مردمی نیروهای انقلاب می تواند آقای روحانی را شکست دهد این است که از او در انتخابات ریاست جمهوری حمایت کند، نظر شما چیست؟

نظر هر کسی برای خودش محترم است ولی به هیچ وجه این طور نیست. به نظر من هم موقعیت آقای روحانی مستحکم نیست و هم جبهه مردمی دارد استحکامی را ایجاد می کند که این استحکام با اقداماتی که در آینده انجام خواهد شد قطعا فزونی خواهد یافت و به عنوان یک ساختار بسیار خوب در انتخابات نقش موثری ایفا خواهد کرد.

فکر می کنید اگر یک شخصیت اصولگرا خارج از مجموعه جبهه مردمی نیروهای انقلاب نامزد انتخابات ریاست جمهوری شود می‌تواند سبد رأی چند میلیونی برای خودش رقم بزند مثلا اگر آقای جلیلی مستقل نامزد شود مثل سال 92 می تواند سبد رأی 4 میلیونی خود را تکرار کند؟

خیر، این دفعه تمام پایگاه اجتماعی نیروهای طیف اصولگرا به این جمع بندی رسیدند که باید حتما اتحاد بوجود آید، بنابراین کسانی که اتحاد را دنبال نمی کنند هر کسی می خواهد باشد این رفتارش مورد پسند نخواهد بود و جامعه رأی اصولگرایی از چنین شخص یا اشخاصی فاصله خواهد گرفت لذا فکر نمی کنم همان قاعده یا نتیجه ای که در گذشته شاهد بودیم همان تکرار شود. در مجموع معتقدم هر کسی که در مسیر فردگرایی حرکت کند با اقبال مواجه نمی شود.

یعنی چقدر نامزدهای مستقل رأی خواهند داشت مثلا به یک میلیون رأی می رسد؟

کاملا شرایط متفاوت از گذشته خواهد بود و با توجه به تجربیات گذشته اقبال چندانی به فردگرایان نمی شود. ببینید میزان اقبال آقای روحانی تنزل پیدا کرده است. از سوی دیگر با اتحادی که دارد صورت می گیرد سردرگمی در پایگاه رأی اصولگرایان منجر به تحرک لازم در درون آنها خواهد شد. در گذشته بعضی عدم همگرایی ها موجب دلسردی می شد الان این مسئله موجب تقویت و شور و هیجان بیشتری در پایگاه رأی اصولگرایان می شود و طبیعتا وضعییت خیلی متفاوت می شود. پس گذشته را نمی توان مبنای قضاوت قرار داد.

الان احمدی نژادی ها می گویند کاندیداتوری بقایی، زایش هویتی جریان عدالتخواه و رونمایی از مرزبندی جدی احمدی نژادی ها با "اصولگرایان جمنایی" است، نظر شما چیست؟

آقای بقایی دارای پرونده هایی است و چندین بار احضار شد پس بعید است که تأیید صلاحیت شود و امکان رقابت پیدا کند معتقدم حتی اگر هم پرونده نداشت وضعیت تأیید صلاحیتش چندان روشن نبود.

شما هم فکر می کنید احمدی نژاد تلاش خواهد کرد تا بازی انتخاباتی اصولگرایان را برهم بزند؟

نه اینکه تلاش خواهد کرد، او مدت هاست که دارد تلاش می کند تا به این مقصود خود جامه عمل بپوشاند.

فکر می کنید تلاش هایی او تاثیرگذار هم باشد؟

خیر. خیلی موثر نخواهد بود.

یعنی سبد رأی خودش را می تواند به سمت یک نامزدی خاص هدایت کند یا نه؟

خیر، فکر می کنم رقابت انتخاباتی که آغاز شود این مسائل پشت سر گذاشته می شود.