پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۵ مهر ۱۳۹۰ - ۱۸:۳۳

آخرين نرخ‌های قبور بهشت‌زهرا

88 تا 90 درصد كساني كه براي دفن اموات خود به بهشت‌زهرا(س) مراجعه مي‌كنند قبور رايگان دريافت مي‌كنند اما 10 تا 12 درصد اين افراد بنا به دلايلي نظير خوش‌آب و هوا بودن يا نزديك‌تر بودن، قطعات قديمي را انتخاب مي‌كنند كه بهشت‌زهرا(س) سالهاست به اين قطعات خدمات داده و از آنها نگهداري كرده است.
کد خبر : ۳۴۸۲۵

به گزارش صراط نیوز به نقل از ایسنا: معاون خدمات شهري شهردار تهران، گفت: 88 تا90 درصد كساني كه براي دفن اموات خود به بهشت‌زهرا(س) مراجعه مي‌كنند قبور رايگان دريافت و 10 تا 12 درصد مراجعان بنا به دلايلي نظير خوش‌آب و هوا بودن يا نزديك‌تر بودن، قطعات قديمي را انتخاب مي‌كنند.

حسين كلخوراني در نشستي خبري با بيان اينكه هشت سازمان و شركت تابعه معاونت خدمات شهري ماموريت‌هاي متنوعي را عهده‌دار هستند، به تشريح گزارش عملكرد هفته‌هاي اخير واحدهاي تابعه اين معاونت پرداخت.

وي به برگزاري مراسم زنگ دانش‌آموز شهيد در بهشت‌زهرا(س) تهران اشاره كرد و افزود: در اين مراسم از 650 دانش‌آموز شهيد مدفون در بهشت‌زهرا(س) ياد شد.

وي به رونمايي از 10 واحد كيوسك كه اطلاعات و آمار مربوط به شهداي مدفون در بهشت‌زهرا(س) را ارائه مي‌دهد اشاره كرد و افزود: اين كيوسك‌ها هم‌اكنون در نقاط مختلف بهشت‌زهرا(س) نصب شده است.

وي در ادامه از بهره‌برداري بوستان ويژه بانوان در منطقه 18 تهران در 9 مهرماه خبرداد و افزود: اين بوستان در فضايي به وسعت 22 هزار هكتار احداث شده است.

به گفته كلخوراني مهد‌كودك، استخر، رستوران، پيست دوچرخه‌سواري روباز، زمين تنيس از جمله بخشهاي تفريحي و ورزشي اين بوستان است.

به گفته وي همزمان با كلنگ‌زني اين بوستان درختان سپيدار با حداقل عمل پنج سال در آن كاشته شده و اكنون در زمان بهره‌برداري شاكله بوستان از پوشش گياهي مناسبي برخوردار است.

وي همچنين از افتتاح نمايشگاه پاييزه گل و گياه در 17 مهرماه خبر داد و افزود: شهرداري تهران همچنان به دنبال برپايي نمايشگاه‌هاي فصلي گل و گياه خواهد بود.

معاون خدمات شهري شهردار تهران در ادامه از عقد سومين قرارداد مربوط به توليد برق از زباله خبر داد و افزود: مكان‌هايي در شمال غرب، شمال شرق و جنوب تهران در منطقه 18 براي اين منظور كانديد شده است.

به گفته وي مناطقي كه در شمال غرب و شمال شرق براي اين منظور انتخاب شده دسترسي كافي به آب ندارد و از آنجا كه توليد برق از زباله نيازمند يك و نيم تا دو برابر وزن زباله به آب است احتمالا تاييد نخواهد شد.

كلخوراني خاطرنشان كرد: در حاشيه بزرگراه آزادگان در منطقه 18 محدوديتي از نظر تامين آب وجود ندارد و سند مالكيت آن نيز قطعي است بنابراين احتمالا سومين زباله‌سوز تهران پس از زباله‌سوزهاي منطقه 4 و منطقه كهريزك در اين مكان به بهره‌برداري خواهد رسيد.

وي با بيان اينكه دو زباله‌سوز قبلي كه در حال ساخت هستند مجموعا 450 تن ظرفيت دارند گفت: سومين زباله‌سوز تهران كه هفته گذشته قرارداد آن نهايي شد با ظرفيتي بالغ بر350 تن فعاليت خواهد كرد.

به گفته وي راه‌اندازي چهار زباله‌سوز ديگر در تهران در دستور كار شهرداري قرار دارد كه در حال مذاكره در اين ارتباط هستيم و اميدواريم با نهايي شدن يك قرارداد ديگر، تا پايان سال ظرفيت زباله‌سوزهاي در دست احداث تهران به يك هزار تن برسد.

كلخوراني در ادامه از ايمن‌سازي 148 دستگاه تريلري كه مسئوليت انتقال زباله‌هاي شهر تهران را برعهده دارد خبر داد و گفت: تمامي اين خودرو سرپوشيده شده و امور ايمني انتقال زباله در آنها لحاظ شده است.

وي همچنين به لايروبي انهار و جمع‌آوري پسماندها در شهر تهران اشاره كرد و گفت: در نهرهاي شهر براي هر500 تا 1000 متر يك حوضچه رسوبگير وجود دارد كه هر ماه تخليه مي‌شود. اين روند لايروبي انهار با هدف جلوگيري از آب‌گرفتگي در فصل باراني انجام شده و اميدواريم امسال بارندگي عوارض كمتري براي شهر تهران نداشته باشد.

وي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره آب‌گرفتگي‌هاي ناشي از بارندگي شهريورماه، گفت: اگرچه هرساله انهار اصلي و فرعي و كانالها مرمت مي‌شود اما به هر حال چندين عامل در آب‌گرفتگي نقش دارد كه كنترل همه آنها از عهده شهرداري خارج است.

وي با بيان اينكه نمي‌توان همه شهر را تبديل به كانال كرد،گفت: فرهنگ غلط ريختن زباله در انهار يكي از اصلي‌ترين دلايل آب‌گرفتگي معابر است.

به گزارش ايسنا، معاون خدمات شهري شهردار تهران همچنين از افزايش ميزان توليد كمپوست در تهران خبر داد و اظهاركرد: طرح‌هاي مربوط به افزايش توليد كمپوست از طريق واگذاري به بخش خصوصي همچنان در حال انجام است.

به گفته وي در حال حاضر سه پروژه 300 تني توليد كمپوست به بخش خصوصي واگذار شده و تا پايان امسال ظرفيت توليد كمپوست به يك هزار تن خواهد رسيد.

كلخوراني در ادامه از راه‌اندازي 10 بازار ميوه و تره‌بار طي دو ماه آينده خبر داد و افزود: هفت ميدان ميوه و تره‌بار از اين ميان در بخش جنوب تهران به بهره‌برداري خواهد رسيد.

به گفته وي طي هفته جاري بازار بزرگ سردار جنگل از مجموعه سازمان ميادين ميوه و تره‌بار نيز به بهره‌برداري خواهد رسيد و امكان دسترسي شهروندان به اين بازار از روز پنج‌شنبه هفتم مهرماه فراهم است.

وي همچنين با اشاره به تامين 40 درصد مواد پروتئيني شهر تهران از طريق ميادين ميوه‌وتره‌بار به ارائه مرغ گرم بسته‌بندي در كليه ميادين ميوه و تره‌بار تهران اشاره كرد و گفت: اين اقدام با استقبال شهروندان مواجه شده است.

به گزارش ايسنا، معاون خدمات شهري شهردارتهران انتقال ضايعات‌فروشان منطقه 19 را اقدامي در راستاي رفاه شهروندان و كسبه دانست و گفت: به زودي جزئيات انتقال اين صنف اعلام مي‌شود.

وي خاطرنشان كرد: بازار گل‌وگياه تهران نيز در دست احداث است كه فاز اول آن قبل از دهه فجر سال جاري به بهره‌برداري خواهد رسيد.

كلخوراني در ادامه از افزايش تعداد باركد محصولات ارائه شده در فروشگاه شهروند خبر داد و خاطرنشان كرد: در ايام ماه مبارك رمضان نيز بيشتر اقلام شهروند مشمول پنج تا 35 درصد تخفيف بود.

وي با اذعان به اينكه تعداد اقلام داراي 35 درصد تخفيف بسيار اندك است، درعين حال گفت: پنج درصد تخفيف براي اقلام سوپرماركتي كه با بيشترين استقبال مواجه هستند نيز قابل توجه است.

آخرين نرخ‌هاي قبور بهشت‌زهرا اعلام شد

به گزارش ايسنا، كلخوراني در ادامه اين نشست و در واكنش به اظهارات خبرنگاران مبني بر ضرورت شفاف‌سازي نرخ قبور بهشت‌زهرا(س) توضيح داد: 88 تا 90 درصد كساني كه براي دفن اموات خود به بهشت‌زهرا(س) مراجعه مي‌كنند قبور رايگان دريافت مي‌كنند اما 10 تا 12 درصد اين افراد بنا به دلايلي نظير خوش‌آب و هوا بودن يا نزديك‌تر بودن، قطعات قديمي را انتخاب مي‌كنند كه بهشت‌زهرا(س) سالهاست به اين قطعات خدمات داده و از آنها نگهداري كرده است.

به گفته معاون خدمات شهري شهردار تهران در اساسنامه سازمان بهشت‌زهرا(س) كه قبل از انقلاب تصويب شده بود، مقرر شده كه منابع درآمدي سازمان كه از محل فروش قبر حاصل مي‌شود براي ارايه خدمات رايگان به ديگر افراد هزينه شود.

وي با بيان اينكه شهرداري تهران هم‌اكنون آمار و اطلاعات دقيقي از قبور باقي‌مانده و قابل دفن در قطعات يك تا 112 و 153 تا 233 در اختيار دارد، گفت: بر اساس قدمت هر قطعه قبور باقيمانده قيمت‌گذاري شده است.

وي با تاكيد بر اينكه به اعتقاد شهرداري تهران قيمت قبر مشمول تعرفه‌هاي سازمان بهشت‌زهرا(س) نمي‌شود، درعين حال گفت: اخيرا شوراي شهر تهران درخواست كرده كه به اين موضوع ورود كرده و براي قبور نيز قيمت‌گذاري شود.

وي كه تا پيش از اين از اعلام رسمي نرخ قبور در قطعات قديمي بهشت‌زهرا(س) خودداري مي‌كرد در اين نشست اعلام كرد كه پيشنهاد شهرداري به شوراي شهر در اين رابطه نرخ‌هايي از 350 هزار تومان در قطعات جاري بهشت‌زهرا(س) تا 15 ميليون تومان براي قطعات داراي 40 سال قدمت است.

كلخوراني در عين حال فراواني قبور 15 ميليون توماني بهشت‌زهرا(س) را كمتر از پنج درصد عنوان كرد و گفت: به عنوان مثال در قطعه يك تنها 18 قبر 15 ميليون توماني وجود دارد.

وي تاكيد كرد: قبور مربوط به قطعات 50 تا 112 نيز 3.5 تا 5 ميليون تومان قيمت‌گذاري شده است چرا كه قدمت اين قطعات حدود20 سال است.

كلخوراني با بيان اينكه اغلب قبور قطعات قديمي قابليت سه‌طبقه شدن را ندارد گفت: قبر سه طبقه در اين قطعات تنها براي آن دسته از مالكان قبور معنا پيدا مي‌كند كه بيش از سي سال از عمر متوفي گذشته و هنوز بازمانده بقاياي جسد او داخل قبر باقي است.

وي ادامه داد: در اين صورت باقيمانده جسد در محدوده‌اي زير دوطبقه موجود دفن مي‌شود و اولياي متوفي همچنان مالك قسمتي از آن قبر خواهند بود.

كلخوراني در خاتمه با تاكيد بر اينكه لايه‌هاي اعمال سليقه در فروش قبر را كاسته‌ايم، گفت: هيچ قبري به صورت توصيه‌اي واگذار نمي‌شود و براي ارائه تخفيف و يا تشخيص احراز ويژگي‌هايي نظير هنرمند، مداح، شهيد يا اهدا كننده عضو بودن هم دقيقا مشخص شده است.

برچسب ها: بهشت زهرا قبر