جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۷

یک نماینده: وضع اقتصادی امروز از زمان جنگ هم بدتر است

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درآمدها و کسری‌ها در دوران جنگ واقعی بود و در آن دوران یاد ندارم که وضعیت بودجه عمرانی ما به شکل امروز باشد، گفت: در حال حاضر هم با روان کردن ساز و کارهای سرمایه‌گذاری و بهبود کسب و کار می‌توانیم در بالاترین رنکینگ جهانی قرار گیریم.
کد خبر : ۳۴۶۰۸۴
صراط: نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درآمدها و کسری‌ها در دوران جنگ واقعی بود و در آن دوران یاد ندارم که وضعیت بودجه عمرانی ما به شکل امروز باشد، گفت: در حال حاضر هم با روان کردن ساز و کارهای سرمایه‌گذاری و بهبود کسب و کار می‌توانیم در بالاترین رنکینگ جهانی قرار گیریم.

سید کمال‌الدین شهریاری صبح امروز در حاشیه بازدید از روند پیشرفت کارخانه سیمان مند دشتی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: بر اساس پیش‌بینی‌هایی که کارشناسان اقتصادی موقعیت تعداد زیادی از کشورها را از لحاظ اقتصادی انجام داده‌اند، مشخص شده که برخی کشورها رتبه‌های خود را از دست‌ می‌دهند و برخی نیز در این رده‌بندی ارتقاء پیدا می‌کنند.

وی اضافه کرد: در این رتبه‌بندی کشوری مثل اندونزی که در سال 2014 رتبه 17 جهانی دارد در سال 2050 رتبه چهارم جهان را کسب و کشورهایی مانند انگلیس، آلمان، ایتالیا و فرانسه حتی زیر رتبه هند و اندونزی قرار می‌گیرند.

نماینده دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی افزود: از نکات حائز اهمیت پیش بینی‌های مؤسسات اقتصادی بین‌المللی، قرار گرفتن کشور چین در رتبه اول جهانی و موقعیت دوم تا چهارم برای کشور آمریکا، هند و اندونزی است.

وی ادامه داد: آنچه مایع تاسف است دیدن ایران در این رده‌بندی است که با وجود داشتن رتبه 23 در سال 2014 این رتبه در سال 2030 به 27 و در 2050 به 30 تنزل پیدا می‌کند.

شهریاری افزود: صحنه روابط کشورها در حوزه بین‌الملل بر اساس رقابت شکل می‌گیرد و با هیچ کشوری هم تعارف ندارند و هر چه رو به جلوتر می‌رویم این رقابت تنگ‌تر و فشرده‌تر می‌شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: علیرغم همه منابع‌ که به شکل بالقوه در اختیار داریم متاسفانه به دلیل عدم استفاده درست از این منابع به سرنوشتی دچار خواهیم شد که برای همه ما دردآور خواهد بود.

وی افزود: البته همه این‌ها پیش‌بینی است ولی می‌توانیم با تغییر در نگاه، بینش، روش و تغییر در محیط کسب و کار این پیش‌بینی‌ها را به هم بزنیم و با یک تحول بنیادین در نوع تفکر و نگاهمان به تولید، سرمایه‌گذاری، بخش خصوصی و اشتغال آنها را تغییر دهیم.

شهریاری یادآور شد: تا زمانی که سرمایه‌گذار و کارآفرین می‌خواهد یک مدیر را ملاقلات کند باید به دفتر مدیر زنگ بزند بعد از یک هفته تا 10 روز وقت بگیرد بعد بیاید درب ورودی جیب‌های او را بازرسی کنند، تلفن همراهش را از وی بگیرند و برود در دفتر مدیر بنشیند و بعد از یک ساعت اجازه بدهند برود مدیر پشت میزنشین را ببیند تا دو کلمه حرف بزند این اقتصاد به همان سرنوشتی دچار خواهد شد که پیش‌بینی شده است.

نماینده دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر نگاه و بینش ما در کشور این باشد سرنوشتی جز سقوط شاخص‌های اقتصادی نخواهیم داشت، ما امروز مالیات می‌گیریم نفت می‌فروشیم که جمع این دو فقط بودجه جاری و پرداخت حقوق می‌شود و چیزی برای سرمایه‌گذاری برای دولت باقی نمی‌ماند.

وی ادامه داد: در حالی که در ماه بهمن قرار داریم باید از خود بپرسیم که چه مقدار تخصیص بودجه‌های عمرانی به حواله تبدیل شده چرا روند اقتصادی کشور ما به این سمت کشیده است؟

شهریاری با اعلام این که در سال 1367 نماینده مجلس بودم گفت: بودجه‌ها، درآمدها و کسری‌ها در آن دوران کاملا واقعی بود و در دوران جنگ یاد ندارم که وضعیت بودجه عمرانی ما به شکل امروز باشد چون امروز پولی نیست که بخواهیم سرمایه‌گذاری کنیم.

شهریاری تصریح کرد: اگر به همین روش ادامه دهیم در آینده نزدیک تمام درآمدهای حاصل از فروش نفت و مالیات باید صرف بودجه جاری و پرداخت دست مزد و حقوق شود و هیچ منبعی دولت برای سرمایه‌گذاری نخواهد داشت و آخر این راه جز بن‌بست چیز دیگری نخواهد بود.

وی ادامه داد: در این رتبه‌بندی‌ها کشور بنگلادش بالاتر از کشور ما قرار می‌گیرد و در اینجا ما اگر خون گریه کنیم جا دارد که نشان می‌دهد چه میزان در چشم‌انداز 2050 عقب هستیم.

شهریاری با بیان این که باید در خصوص سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تجدید نظر کنیم گفت: تکیه بر سرمایه‌های مردمی، روان‌کردن ساز و کارهای سرمایه‌گذاری و بهبود کسب و کار می‌تواند ما را در بالاترین رنکینگ جهانی قرار دهد که این کاری بسیار سهل و آسان است.

وی افزود: بسیاری از کشورهای جهان این کار را انجام می‌دهند ولی ما متاسفانه روز به روز شرایط را برای سرمایه‌گذاری پیچیده‌تر می‌کنیم.

عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: اگر روزی نگاه دولت نسبت به سرمایه‌گذار تغییر کند و اگر به جای این که سرمایه‌گذار از دفتر فرماندار وقت بگیرد و بعد از یک هفته وقت دهند و بعد کیف او را جستجو کنند تلفن همراه را از وی بگیرند و بعد در دفتر فرماندار بنشیند تا نوبتش برسد تا نیم ساعت فرماندار را ملاقات کند که هیچ چیزی هم عاید سرمایه‌گذار نمی‌شود به جای این کارها، میبایست فرماندار خود به سرمایه‌گذار زنگ بزند و بدون این بروکراسی‌های معمول خود به سراغ سرمایه‌گذار برود و او را تشویق به سرمایه‌گذاری در شهرستان کند آن وقت می‌توان امیدوار بود این پیش‌بینی‌هایی که نهادهای بین‌المللی برای ما ارائه داده‌اند را می‌توانیم تغییر و رنکینگ جهانی ایران را به بالاتر از وضع موجود ارتقاء دهیم.

وی با اعلام این که این ارتقاء نیاز به تغییر نگرش دارد گفت: در مجلس سوم و چهارم نماینده مجلس شورای اسلامی که بودم چند کارآفرین و سرمایه‌دار در شهرستان دیر در بخش شیلات و صیادی فعالیت می‌کردند که انگیزه فراوانی برای سرمایه‌گذاری داشتند با مراجعه به جهاد سازندگی و شیلات با فشار و استدلال‌هایی که کردم گفتم صید کار شیلات نیست و شیلات باید سیاست‌گذاری، نظارت، هدایت، آموزش و مدیریت کند و صید را باید صیاد انجام دهد.

شهریاری خاطرنشان کرد: کشتی‌های صنعتی وارداتی از شیلات گرفتم و به صیادهای شهرستان دیر دادم و اداره شیلات را موظف به ارائه تسهیلات درازمدت به صیادان کردم که این امر باعث شد صیادان شهرستان دیر در استان بوشهر به بزرگترین صیادان کشور و بندر دیر به بزرگترین بندر صیادی کشور تبدیل شود.

وی افزود: صیادان شهرستان دیری روی اقیانوس‌ها و آب‌های آزاد میگو صید، روی کشتی فرآوری و بسته‌بندی و با بهترین بسته‌بندی محصولاتشان را به آفریقای جنوبی و ژاپن صادر می‌کردند.

وی افزود: مجوز هشت فروند کشتی برای سرمایه‌گذاران خریداری کردیم و هر یک از این کشتی‌ها برای 30 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده بود و 80 نفر هم در محل سردخانه مشغول به کار بودند که در مجموع بیش از 300 خانوار از این طریق امرار معاش می‌کردند.

شهریاری تاکید کرد: اگر یک روزی به سرمایه‌دارها می‌گفتیم مرفهین بی‌درد باید به دنبال این باشیم تا همه جامعه مرفه‌ بی‌درد شوند.

نماینده دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در هفته گذشته به رئیس مجلس گفته‌ام هیچ راهی نداریم مگر این که از سرمایه‌دار حمایت کنیم تا بتواند ایجاد اشتغال نماید و کارگران را بیمه و بر اساس آن آینده کارگر و کارمند تامین و مالیات بپردازد و با این مالیات کشور اداره شود تا بتوانیم به آن جایگاه اصلی خودمان که حقمان است دست پیدا کنیم.

وی با اشاره به این که اقلیم ایران یکی از بزرگترین ظرفیت‌ها برای کشور است افزود: کشور ما دارای ظرفیت‌هایی بی‌نظیر در سطح جهان است و به لحاظ تنوع اقلیمی ایران بعد از آمریکا مقام دوم را در سطح جهان دارد که نمونه کوچگی از آن در دشت پلنگ شهرستان دشتی است که در چهار فصل سال، محصول کشاورزی تولید می‌کنیم که در هیچ جای دنیا وجود ندارد که نشان‌دهنده وجود یک ظرفیت خدادادی است.

شهریاری بیان کرد: این که در یک نقطه کشور ایران می‌توان روی برف اسکی کرد و در یک نقطه دیگر می‌تواند در دریا شنا کرد هیچ جای دنیا چنین ظرفیتی وجود ندارد اما قدر این ظرفیت‌های خدادادی را نمی‌فهمیم و آن‌ها را درک نکرده‌ایم.

وی افزود: در کشور ایران به لحاظ منابع و ذخایر می‌تواند به مقام‌های بالا در رتبه‌بندی اقتصاد جهان برسد و همه چیز برای این کار مهم آماده است اما باید نوع نگاه و تفکر عوض شود.

شهریاری تصریح کرد: محیط کسب و کار در کشور ما متاسفانه یکی از بدترین کسب و کارها در دنیا است و وضع ما حتی از بسیاری از کشورهای آفریقایی بدتر است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: میزان بدهی دولت به بانک‌های کشور یک صد هزار میلیارد تومان است که سبب شده بانک‌ها را زمین‌گیر و به روزمرگی بیاندازد.

وی افزود: این که دولت حتی برای هزینه‌های خودش دستش را در جیب بانک‌ها کرده و از آن می‌خورد باعث شده که بانک‌ها قدرتی برای سرمایه‌گذاری نداشته باشند و اگر این وضعیت ادامه پیدا کند دولت، بخش خصوص و بانک‌ها سقوط خواهند کرد.

شهریاری عنوان کرد: به عنوان یک حامی و همکار در کنار بخش خصوصی و کارخانه سیمان مند دشتی هستم و از آن‌ها حمایت می‌کنیم و اگر کوچکترین مشکلی هم اگر داشته باشید تا آنجایی که از دست من برآید برای رفع آن کمک کنم.

نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی افزود: به همه سرمایه‌گذاران و کارآفرینان اعلام می‌کنم تا زمانی که این توفیق را داشته باشم که در شهرستان‌های دشتی و تنگستان به عنوان نماینده مردم حضور داشته باشم قطعا به عنوان یک حامی کوچک در کنار همه سرمایه‌گذران خواهم بود که هر فرد در شهرستان‌های دشتی و تنگستان بخواهد سرمایه‌گذاری کند از وی حمایت و پشتیبانی خواهم کرد.

وی افزود: بزرگترین چالش امروز ما مسأله اشتغال است و پایین بودن سطح اشتغال مفاسد گوناگون به دنبال خواهد داشت و باعث ایجاد معضلات و مشکلات اجتماعی و مسایل روحی و روانی و از هم گسستگی بنیاد خانواده‌ها می‌شود.

شهریاری با بیان این‌که دغدغه بیکاری جوانان و خانواده‌های آن‌ها را درک می‌کنم و معضل بیکاری را بزرگترین چالش می‌دانم، گفت: تلاش من برای اشتغال این است که در زمان انتخابات پدر و مادران مراجعه می‌کردند و می‌گفتند دو فرزند بیکار در منزل داریم پس وظیفه دارم تلاش کنم تا اشتغالی برای جوانان جویای کار فراهم شود و تنها راه حل آن حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری مولد و اشتغال‌زای است که یکی از آن‌ها راه‌اندازی کارخانه سیمان مند دشتی است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در تولید سیمان در کشور به خودکفایی رسیده‌ایم و در حالی که در 15 سال پیش در سال 40 میلیون تن سیمان تولید می‌کردیم، این رقم در حال حاضر در کشور به 85 میلیون تن رسیده است.

وی افزود: کارخانه سیمان مند دشتی با توجه به جدید بودن تکنولوژی کارخانه در زمینه بهره‌وری و استفاده از مقدار مصرف پایین انرژی در واحد تولید سیمان می‌تواند رقایت خیلی خوبی با کارخانه‌هایی که با تکنولوژی‌های قدیمی کار می‌کنند داشته باشد که این سبب می‌شود قیمت تولید شده این کارخانه از سایر کارخانه پایین‌تر و نتیجه آن افزایش قدرت رقابت برای کارخانه سیمان مند دشتی باشد.

شهریاری تصریح کرد: دومین مزیت این کارخانه نزدیک بودن به پایانه‌های صادراتی است که هزینه حمل را کاهش می‌دهد و تولید داخل را با نگاه به بازارهای خارجی و صادراتی هدایت می‌کند.

وی افزود: هر تولیدی که فقط به بازارهای داخلی نگاه کند محکوم به شکست است زیرا تولید و سرمایه‌گذاری باید با نگاه به صادرات باشد و هر کس با این نگاه به سراغ تولید و سرمایه‌گذاری رود موفق است.

شهریاری با اشاره به حضور وزیر راه و شهرسازی در شهرستان دشتی در هفته گذشته گفت: بخشی از راه‌های روستایی موصلاتی شهرستان دشتی مانند راه ناصری به شنبه و راه ناصری به کبگان که دارای مزیت‌های عمده کشاورزی هستند را به وزیر راه و شهرسازی نشان دادیم که از ایشان قول اخذ اعتبارات برای ساماندهی این مسیرهای روستایی انجام شده است.

وی افزود: بر اساس وعده‌ای که آخوندی به استان بوشهر داده است وزارت راه و شهرسازی آمادگی خود را برای ایجاد یک بندر کوچک صادراتی با پس‌کرانه و ایجاد انبارهابی روباز و کارخانجات تبدیلی و بسته‌بندی برای صادرات معدنی داده است تا بتوانیم این محصولات را بدون دغدغه به پایانه‌های صادراتی حمل و به کشورهای خارجی صادر کنیم.