شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۵

نمونه برداری DNA از 15 خانواده آتش‌نشان

نشست خبری بررسی آخرین وضعیت حادثه ریزش پلاسکو با حضور معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، رئیس پزشکی قانونی استان تهران، سخنگوی سازمان آتش نشانی و سخنگوی حادثه پلاسکو، سرپرست دادسرای امور جنایی، شهردار منطقه 12 و رئیس پلیس آگاهی شهر تهران برگزار شد.
کد خبر : ۳۴۵۶۵۳
صراط: نشست خبری بررسی آخرین وضعیت حادثه ریزش پلاسکو با حضور معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، رئیس پزشکی قانونی استان تهران، سخنگوی سازمان آتش نشانی و سخنگوی حادثه پلاسکو، سرپرست دادسرای امور جنایی، شهردار منطقه 12 و رئیس پلیس آگاهی شهر تهران برگزار شد.

به گزارش فارس، هم اکنون نشست خبری بررسی آخرین وضعیت حادثه ریزش پلاسکو در محل ستاد مدیریت بحران با حضور علیرضا جاوید معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، مسعود قادی پاشا رئیس پزشکی قانونی استان تهران، جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی و سخنگوی حادثه پلاسکو، محمد شهریاری سرپرست دادسرای امور جنایی، عابد ملکی شهردار منطقه 12، عباسعلی محمدیان رئیس پلیس آگاهی شهر تهران در محلی جنب ساختمان پلاسکو در حال برگزاری است.

محمد قادی پاشا، مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران در توضیح اقدامات انجام شده در خصوص حادثه پلاسکو گفت: از روز پنج شنبه به دنبال هماهنگی با معاونت دادستانی، تیم تشخیص هویت و تعیین علت فوت در مرکز کهریزک مستقر شد، تا کنون شش پیکر در اختیار اداره کل پزشکی قانونی استان تهران قرار گرفت که معاینه تخصصی، ظاهری و اخذ نمونه ها برای بررسی دقیق و تعیین علت فوت انجام شد.

وی افزود: همزمان گار تشخیص و احراز هویت صورت می گیرد و سعی کردیم از کلیه پیکر ها نمونه DNA اخذ شود. تاکنون نمونه 15 خانواده آتش نشانان اخذ شد و یک مورد از بیمارستان شهید مطهری ارسال شد که از این مورد نمونه برداری انجام ندادیم.

وی ادامه داد: از 4 خانواده متوفیان نیز نمونه DNA اخذ شده که این افراد غیر آتش نشان هستند، تا کنون شش پیکر در اختیار پزشکی قانونی قرار گرفته و قرار است یک پیکر دیگر نیز ارسال شود.

محمد شهریاری سرپرست دادسرای امور جنایی در ادامه این نشست خبری توضیح داد: حسب تکلیف قانونی در محل حادثه ریزش ساختمان پلاسکو بودیم، ارائه مشاوره قضایی به اهالی و کسبه هدف ما بوده است. اولویت ما خارج کردن احتمالی زندگان و سپس جان باختگان و اجساد مطهر آن‌ها و بعد اموال مردم است.

معاون دادستان تهران افزود: شخصا در پاساژ کویتی ها حاضر و از نزدیک روند را مشاهده کردم، در همان لحظه اجساد به پزشکی قانونی منتقل شدند و سپس اجساد را معاینه کردیم. اجساد دارای تروما و فساد نعشی پیشرفته بودند، بعد از بررسی ها این شایعه در مورد زنده بودن آن‌ها تکذیب شد و همچنین در ادامه روند عملیات خدمات قضایی در مورد مالکین و متصرفین داشتیم.

در ادامه این نشست سردار عباسعلی محمدیان رئیس پلیس آگاهی تهران گفت: متاسفانه به محض اینکه حادثه آتش سوزی و ریزش پلاسکو رخ می‌دهد جمعیت در محل متراکم می‌شوند که برای کمک رسانی مشکلاتی را ایجاد می‌کنند، به واسطه گسترده بودن آتش و شاخص بودن ساختمان در تهران حضور گسترده مردم را در اطراف پلاسکو داشتیم که عکس‌های خبری این موضوع را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: در حالی که این حضور جمعیت باعث ترافیک شدید می شود، بلافاصله بعد از آتش سوزی عوامل انتظامی و راهور در محل حاضر شدند به طوری که 3 سرکلانتردر محل حاضر بودند و تلاش کردیم در جهت ایجاد محدودیت برای ورود افراد و خودروها به خاطر جلوگیری از تردد اقدام کند تا خودروهای امداد رسان راحت تردد کنند و برای این کار استفاده از همه امکانات و رده‌ها در دستور کار بوده است.

محمدیان افزود: تامین امنیت شهروندان حاضر در محل و احتمال حضور مجرمین در بین مردم باعث حضور جدی پلیس شد تا مانع از اقدام به سرقت و یا سایر حرکات شوند به همین جهت پلیس با گستردگی فراوانی حضور پیدا کرد تا هم ورود جمعیت و هم بقیه موارد را کنترل کند، حفظ و نگهداری اموال در دستور کار بوده و هست.

وی تصریح کرد: محلی را برای گاو صندوق‌های تغییر شکل یافته پیش بینی کردیم که گاو صندوق‌ها تعیین تکلیف نمی‌شود بلکه آنها به آگاهی منتقل می‌کنیم. تعدادی از گاو صندوق‌ها دچار پارگی شده، آن دسته از اسناد و مدارک که امکان جمع آوری و لیست برداری داشتند انجام و مورد کنترل قرار می‌گیرد. تعیین هویت اجساد بر اساس مدارکی که همراه آنهاست یا از طریق آثار انگشت‌ آنها در حال انجام است.

در ادامه جلال ملکی، سخنگوی ستاد بحران پلاسکو در خصوص اقدامات انجام شده بیان کرد : بلافاصله 4 دستگاه نردبان نسبت به آب رسانی اقدام کردند و همزمان نیروها نسبت به تخلیه ساختمان اقدام کردند.

وی افزود: در ساعات میانی روز هزاران نفر در ساختمان پلاسکو تردد می‌کنند اما برآورد می‌شود در ساعت 8 صبح حدود 300 الی 400 نفر در ساختمان حضور داشته‌اند. پس از ورود آتش نشانان نسبت به تخلیه فروشگاه‌ها و کارگاه‌ها اقدام شد.

ملکی گفت: بسیاری از اوقات هموطنان در این زمینه همکاری لازم را ندارند و فکر می‌کنند حادثه پیشروی بیشتری ندارد در این حادثه نیز افرادی بودند که با وجود اینکه می‌دانستند حادثه است اما وقتی آنها را بیرون می‌کردیم دوباره بر می‌گشتند. هیچ قانونی به ما نمی‌گوید که آتش نشانان باید جان خود را فدای دیگران کنند اتفاقا در دروس آتش نشانی تدریس می شود که آتش نشان اول باید جان خود را حفظ کند.

وی تصریح کرد: آنها می توانستند طبقات بیرون بیایند و خارج شوند اما در حین برگشت متوجه می شوند تعدادی از افراد بدون اجازه و هماهنگی وارد ساختمان شده اند و به دنبال بیرون بردن چک و مدارک خود بوده اند و برای بیرون رفتن مقاومت می کردند.

سخنگوی سازمان آتش نشانی گفت: درصد بسیار زیادی از هموطنان از سوی آتش نشانان بیرون شدند. دقایقی بعد انفجار شدید تری در محل حادثه رخ داد و سپس ساختمان فرو ریخت و همکاران من در زیر آوار قرار گرفتند.