جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۷
علی ضیاء مطرح کرد

بالاخره تجهیزات آتش‌نشانی کامل بود یا نه؟

سیدعلی ضیا مجری برنامه صبحگاهی شبکه یک سیما، در پنجاه‌وچهارمین روز از اجرای «فرمول یک» در یکشنبه سوم بهمن، میزبان وحید رحمتی مدیر کل روابط عمومی هلال احمر و حسین کتابدار معاون عملیات هلال احمر در فاجعه پلاسکو بود.
کد خبر : ۳۴۵۳۶۹
صراط: سیدعلی ضیا مجری برنامه صبحگاهی شبکه یک سیما، در پنجاه‌وچهارمین روز از اجرای «فرمول یک» در یکشنبه سوم بهمن، میزبان وحید رحمتی مدیر کل روابط عمومی هلال احمر و حسین کتابدار معاون عملیات هلال احمر در فاجعه پلاسکو بود.

به گزارش خبرآنلاین، وحید رحمتی، مدیر‌کل روابط عمومی هلال احمر در ابتدای برنامه با اشاره به‌این‌که سانحه در ابتدا یک آتش سوزی بوده که بعد به یک بحران تبدیل شده است، تصریح کرد: «قرار شد یک سخنگو و یک رسانه تمام گزارشات را بدهد که ما به این موضوع احترام گذاشتیم و اطلاع رسانی را به سخنگوی آتش‌نشانی و صداوسیما سپردیم. اما دیگر ارگان‌ها، همچنان به اطلاع رسانی از سوی خودشان پرداختند. بنابراین اینگونه شد که در جلسه شورای معاونان به این محکوم شدیم که چرا اطلاع رسانی‌مان ضعیف است؟ هیچ جایی در دنیا، مرکزی ندارد که این همه نیروی داوطلب بی‌مزد و منت داشته باشد. بنابراین ما هیچوقت دنبال هیاهو نبودیم اما به نظر می‌رسد باید رویه دیگری را اتخاذ می‌کردیم.»

در دو سال گذشته فقط یک نهم از بودجه‌مان را داده‌اند

رحمتی همچنین با تأکید بر اینکه ما جزو 10 کشور برتر در حوزه هلال احمر و صلیب سرخ هستیم، اعلام کرد: «ما از نظر آمادگی برای امداد و نجات در بالاترین سطح قرار داریم اما تجهیزات فرسوده‌ای داریم. از 1100 میلیارد بودجه ما در دو سال گذشته تنها 100 میلیارد به هلال احمر داده شده است.»

در ادامه برنامه، ضیاء این سوال را مطرح کرد که چرا آقای ملکی به عنوان سخنگو، در لحظات اولیه از نبود امکانات و تجهیزات گلایه می‌کرد اما حالا انگار به ایشان فشار وارد شده که می‌گویند مشکلی از نظر امکانات نداریم؟! یا بیان می‌کردند که حادثه فروریختن ساختمان قابل پیش بینی بوده اما حالا می گویند به هیچ عنوان نمی‌شد چنین چیزی را پیش بینی کرد.

در پاسخ به این سوال، حسین کتابدار، معاون عملیات هلال احمر در فاجعه پلاسکو در این خصوص گفت: «آقای ملکی صرفا سخنگوی آتش نشانی نیست، بلکه به عنوان سخنگوی ستاد مدیریت بحران معرفی شد و بنابراین سخنگوی ما و اورژانس و... هم بوده است. فکر نمی‌کنم ایشان دروغ گفته باشد بلکه اطلاعات او به مرور تکمیل شده است.»

او افزود: «همکاران ما از ساعت 9 روز پنجشنبه در محل حادثه بودند و تا ساعت 12 که ساختمان فروریخت تجهیزات ما تکمیل شده بود. البته ما نقش حمایتی داریم و بدون دستور وارد کار نمی‌شویم.»

کتابدار یادآور شد: «در این سانحه آقای قالیباف به عنوان فرمانده میدان انتخاب شد. ما با سگ‌ها و دستگاه‌های زنده یاب در محل حادثه بودیم و از آنجایی که مانور آتش خیلی بسیار بود، ما نتوانستیم درست کار کنیم.»

بیش از 100 ساختمان مشابه پلاسکو داریم

معاون عملیات هلال احمر در فاجعه پلاسکو با طرح این پرسش که اگر خدایی نکرده در تهران زلزله اتفاق بیفتد چه می شود، اظهار کرد: «ما بیش از 100 ساختمان مشابه پلاسکو داریم. این واقعه درسی برای همه ما بود. مسئولان باید امکانات را تجهیز کنند.»

او در بخش دیگری از سخنانش گفت: «ما در روز پنجشنبه مشکلی اساسی داشتیم که ناشی از حجم حضور مردم بود. مردم باید آموزش ببینند که در زمان بروز این اتفاقات صحنه را ترک کنند و فاصله بگیرند تا نیروهای امدادی حاضر شوند. برای رسیدن آمبولانس با مشکل بسیاری روبرو بودیم. مردم یاد بگیرند فاصله بگیرند تا میدان عمل برای ما باز شود.»

گفت‌وگوی علی ضیا با سریع ترین مرد ایران

مهمان بعدی علی ضیاء، حسن تفتیان عضو تیم ملی دو و میدانی و سریع‌ترین مرد ایران متولد سال 1372 بود که در سخنانی گفت: «همه تلاشم در این روزها این است که رکوردم را به زیر 10 ثانیه برسانم. اینگونه به عنوان دومین آسیایی و چهارمین سفیدپوست دنیا خواهم بود که توانستم به زیر 10 ثانیه برسم.»

او افزود: «قرار شد مربی فرانسوی بگیرم، رزومه خوبی دارد، سرمربی تیم ملی فرانسه در المپیک بوده و عناوین زیادی در عرصه مربی‌گری دارد. من 10 روز دیگر به فرانسه می‌روم و زیر نظر ایشان تمریناتم را آغاز می‌کنم. مربی را پیدا نکردیم که به ایران بیاید و قرار شد ما به فرانسه اعزام شویم.»

انگیزه و امیدم برای تمرین کردن طلای المپیک است

تفتیان در پاسخ به سوال علی ضیاء درباره اینکه تصور می‌کند روزی طلای المپیک را بگیرد، گفت: «طلا گرفتن در المپیک دور از دسترس نیست و من هم به آن فکر می‌کنم و امیدم برای تمرین کردن است. اما امکانات و پیش نیازهایی لازم است.»

او تصریح کرد: «بعضی فکر می‌کنند دو صد متر فقط یعنی صد متر را بدوی! اما من یک سال تمرین می‌کنم تا چند صدم ثانیه رکوردم پایین بیاید و بعد از 12 سال همچنان به تمرین بالایی نیاز دارم.»

سریع ترین مرد ایران ادامه داد: «ورزش دو و میدانی بسیار زمان بر است. من از 10 آبان امسال تمریناتم را شروع کردم و صبح و عصر تمرین می کنم تا خرداد در قهرمانی آسیا و مرداد در قهرمانی جهان شرکت کنم.»

او با اشاره به اینکه در چند مسابقه اوسین بولت را دیدم اما نمی‌شود با او دوست شد و خیلی آدم مغروری است، در پایان گفت: «در اروپا است که احساس می‌کنم دو و میدانی کار هستم، وقتی ورزشگاه از مخاطبان پر است و اهمیت زیادی به این رشته داده می‌شود. مشغول تحصیل هستم، هنوز سربازی نرفته‌ام و فقط دو ماه می‌توانم در خارج از کشور به سر ببرم، اینگونه قدری عبور و مرور باعث وقفه در تمریناتم می‌شود. از شما و برنامه خوبتان ممنونم، امیدوارم در این مسابقات روسفید شوم. دست پدر و مادرم را می‌بوسم که دلم خیلی برایشان تنگ می‌شود و من هرچه دارم از دعای خیر آنها است