جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۷ دی ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۳
سفره مردم کوچک‌تر شد

مقایسه قیمتها قبل و بعد از برجام +نمودار

مقایسه گزارش رسمی بانک مرکزی از رشد قیمت ۱۱ گروه غذایی در یک سال منتهی به اجرای برجام با یک سال قبل برجام از تنگ تر و کوچک تر شدن سفره‌های مردم با شتاب بیشتر خبر می دهد.
کد خبر : ۳۴۴۰۶۶
صراط: مقایسه گزارش رسمی بانک مرکزی از رشد قیمت ۱۱ گروه غذایی در یک سال منتهی به اجرای برجام با یک سال قبل برجام از تنگ تر و کوچک تر شدن سفره‌های مردم با شتاب بیشتر خبر می دهد.

به گزارش تسنیم، در حالی دولت از کاهش نرخ تورم و تک رقمی شدن آن در یک سال اخیر خبر می دهد، که نرخ تورم با مقایسه رشد قیمت ها در سبدی از 310 قلم کالا و خدمات محاسبه می شود که بخش زیادی از این کالاها و خدمات در سبد مصرفی اقشار ضعیف و متوسط قرار ندارد و اگر بخواهیم نرخ تورم را برای مردمی که عمده کالاها و خدمات مصرفی آنها کالاهای ضروری است، محاسبه کنیم، نرخ تورم بیشتر از این ارقام خواهد شد.

یکی از دلایلی که بیشتر مردم کاهش نرخ تورم را احساس نمی کنند، این است که قیمت کالاهای ضروری که مردم به ناچار باید شبانه روز مصرف کنند، به ویژه اقلام غذایی و خوراکی بسیار بیشتر از نرخ تورم افزایش یافته است.

بانک مرکزی هر هفته گزارش های مستندی از تغییرات قیمت 11 گروه کالایی در بخش مواد غذایی و خوراکی شامل لبنیات، تخم مرغ، برنج، حبوبات، میوه های تازه، سبزی های تازه، گوشت قرمز، گوشت مرغ، قند و شکر، چای و روغن نباتی منتشر می کند که تصویر شفافی از تاثیر قیمت‌ها بر سفره های مردم می تواند نشان دهد.

این روزها مصادف شده با سالگرد اجرای برجام که مسئولان دولت به شکل یک طرفه در انبوه رسانه هایی که وکیل الدوله هستند، صرفاً به بیان مثبتات برجام می پردازند و از گشایش هایی صحبت می کنند که پس از برجام در اقتصاد کشور و زندگی مردم رخ داده است. 

علیرغم افزایش حدود 4 برابری درآمد نفت کشور در یک سال پس از برجام، مستند به گزارش های رسمی بانک مرکزی نه تنها گشایشی در سفره های مردم رخ نداده است، بلکه آمار افزایش قیمت ها نشان می دهد، سفره های مردم در یک سال پسابرجام نسبت به یک سال قبل از برجام با شتاب بیشتری کوچک تر شده است.

مقایشه رشد قیمت ها در 11 گروه مواد غذایی و خوراکی نشان می دهد، غیر از سبزی های تازه، قیمت 10 گروه کالایی شامل لبنیات، تخم مرغ، برنج، حبوبات، میوه های تازه، گوشت قرمز، گوشت مرغ، قند و شکر، چای و روغن نباتی از 0.1 درصد تا 45.7 درصد در یک سال اخیر افزایش یافته است.

از بین 10 گروه غذایی که در یک سال اخیر گران شده اند، تنها 3 گروه لبنیات، تخم مرغ و حبوبات کمتر از یک سال قبل برجام رشد قیمت داشته اند، قیمت 7 گروه غذایی دیگر شامل برنج، میوه های تازه، گوشت قرمز، گوشت مرغ، قندوشکر، چای و روغن نباتی نه تنها در یک سال پسابرجام افزایش داشته، بلکه افزایش قیمت آنها از یک سال قبل از برجام هم بیشتر بوده است.

شتاب گرفتن رشد قیمت برنج، میوه های تازه، گوشت قرمز، گوشت مرغ، قندوشکر، چای و روغن نباتی در یک سال پسابرجام نشان می دهد، که برجام نه تنها گشایشی در سفره های مردم ایجاد نکرده بلکه وضعیت سفره ها از قبل برجام به مراتب بدتر شده است.

بر اساس گزارش بانک مرکزی، رشد قیمت لبنیات،تخم مرغ و حبوبات در یک سال منتهی به پسابرجام به ترتیب 7.1 درصد، 0.1 درصد و 22.5 درصد بوده است، در حالی که این نرخ ها در یک سال قبل از برجام به ترتیب 8.2 درصد، 17.3 درصد و 27.5 درصد بوده است.

همچنین در یک سال منتهی به پسابرجام قیمت برنج 45.7 درصد، میوه های تازه 2.3 درصد، گوشت قرمز 15.7 درصد، گوشت مرغ 30.4 درصد، قندوشکر 30.7 درصد، چای 16.3 درصد و روغن نباتی 8.2 درصد افزایش داشته است که از رشد قیمت این اقلام در قبل از برجام بیشتر است. رشد قیمت این 7 گروه کالایی در یک سال قبل از برجام برنج 4.7 درصد، میوه های تازه 8- درصد، گوشت قرمز 10.1 درصد، گوشت مرغ 13.2- درصد، قندوشکر 12.6 درصد، چای 5.3 درصد و روغن نباتی 0.4 درصد بوده است.

در ادامه نمودار رشد قیمت 11 گروه مواد غذایی قبل و پس از برجام را ببینید.سفره مردم در پسابرجام کوچک‌تر شد +سند