جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۶

اطلاعات نادرست نوبخت درباره مصارف یارانه‌ها

کارشناس انرژی با اشاره به اطلاعات نادرست رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی درباره منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها گفت: دستگاه‌های نظارتی مانند دیوان محاسبات و مجلس باید هرچه زودتر به این موضوع ورود کنند.
کد خبر : ۳۴۲۳۴۷
صراط: کارشناس انرژی با اشاره به اطلاعات نادرست رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی درباره منابع و مصارف هدفمندی یارانه‌ها گفت: دستگاه‌های نظارتی مانند دیوان محاسبات و مجلس باید هرچه زودتر به این موضوع ورود کنند.

جلیل سالاری در گفت‌وگو با فارس با اشاره به صحبت‌های هفته گذشته محمدباقر نوبخت در مورد درآمدهای حاصل از اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها، گفت: من از جناب آقای نوبخت که ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی را برعهده دارند، اما اطلاعاتشان دقیق نیست، تعجب می‌کنم.

وی ادامه داد: اولا قیری که بابت راه روستایی و یا شهری به وزارت راه و یا بنیاد مسکن داده می‌شود، هزینه‌ای ندارد و در سال‌های گذشته نیز این گونه بود که پول آن از محل تهاتر وکیوم باتوم VB و نفت خام تامین می‌شد.

به گفته این کارشناس انرژی موضوع دیگر افزایش 5 درصدی قیمت بنزین و فرآورده‌های نفتی است که باید صرف توسعه خطوط لوله شود که باید از اقای نوبخت پرسید، کدام طرح جدید به مصوبه شورای اقتصاد رسیده است که این پول در آنجا هزینه شده است؟

سالاری تصریح کرد: تمام این پروژه‌هایی که امروز اجرایی می‌شود، در گذشته به تصویب رسیده است به طوری که محل تامین هزینه آنها قبلا پیش‌بینی شده و خطوط لوله آن نیز خریداری شده و هزینه طراحی و مسیریابی نیز انجام شده است، بنابراین دولت هزینه جدیدی برای توسعه نکرده است که محل تامین آن منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها باشد.

وی خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر وجود بند قانونی است که به دولت اجازه افزایش 5 درصدی قیمت‌ها را داده است چنانکه قانون نمی‌گوید که این 5 درصد از محل قیمت‌های تکلیفی تامین شود و صریحا بحث افزایش قیمت آمده است.

قائم‌مقام سابق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: درباره موضوع سهم 14.5 درصد از نفت خام که جناب آقای نوبخت آن را بیان کرده‌اند نیز باید گفت این سهم هیچ ارتباطی به پالایشگاه های داخلی ندارد، چراکه شرکت ملی پالایش و پخش رابطه مالی مجزایی با پالایشگاه ها دارد که رابطه آن فروش نیابتی است؛ بنابراین موضوع 14.5 درصد مستقیما به شرکت ملی نفت ایران مربوط می‌شود.

سالاری با تاکید بر اینکه دیوان محاسبات و دیگر دستگاه‌های نظارتی مانند مجلس باید نسبت به این صحبت‌های رئیس سازمان مدیریت ورود پیدا کنند، خاطرنشان کرد: جالب است که می‌گویند درآمد هدفمندی کاهش یافته زیرا اولا شاهد افزایش مصرف هستیم در ثانی قیمت حامل ها نیز افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: در یک مقایسه آماری سال 95 با سال 90 به عنوان مثال قیمت میانگین بنزین از بیش از 400 تومان به بیش از 1000 تومان رسیده است و در عین حال مصرف بنزین در آن سال 68 میلیون لیتر بود که امسال به 73 میلیون لیتر رسیده است؛ بنابراین باید پرسید که رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این آمارها را از کجا آورده است.

سالاری با تاکید براینکه سازمان‌های نظارتی باید به آمارها و اعدادی که آقای نوبخت ارائه کرده اند ورود کنند، گفت: محل مصرف درآمد حاصل از هدفمندی مشخص است که اولا باید این پول به حساب خزانه برود و پس از تعریف پروژه جدید و تصویب در شورای اقتصاد این پول برداشت شود که اولا باید توضیح دهند کدام پروژه جدید در شورای اقتصاد تصویب شده است و در ثانی چرا پول هدفمندی قبل از واریز به خزانه هزینه شده است و باید اعلام شود که این پول در کدام بخش هزینه شده است.
برچسب ها: صراط نوبخت یارانه