پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۶
مدیر پاراکلینک دارو و تجهیزات در گفت‌وگو با فارس:

ارسال 100 تن دارو براي زائران حج

مدیر پاراکلینک دارو و تجهیزات هلال احمر در سازمان حج گفت: بیش از 100 تن از 360 قلم داروی مورد نیاز برای زائران حج تمتع به عربستان ارسال شد.
کد خبر : ۳۴۲۲۶

به گزارش صراط نیوز عباس حیدرزاده در گفت‌وگو با فارس در مورد دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز سفر معنوی حج گفت: همه ساله داروهای مورد نیاز زائران حج تمتع و عمره به عربستان ارسال می‌شود و امسال نیز براساس آمار پزشکان از سال قبل و مصرف عمومی دارو از سوی زائران 100 تن دارو از 360 قلم انواع داروی متعارف و پر مصرف زائران از ماه مبارک به بعد به آن سرزمین وحی ارسال شد.
وی افزود: داروهای ارسال شده در انبارهای مکه و مدینه در شرایط استاندارد و بهداشتی نگهداری شده و هیچ مشکل خاصی تاکنون مشاهده نشده و در سال‌های قبل نیز بحران و کمبود دارو در موسم حج پدید نیامده است و امسال نیز به یاری خداوند و با برنامه‌ریزی قبلی هیچ مشکلی نخواهد بود.
مدیر پاراکلینک دارو و تجهیزات سازمان حج خاطرنشان کرد: البته حجاج و زائران توجه داشته باشند که ارسال دارو به منزله این نیست که اگر کسی بیماری مزمن و یا زمینه مصرف دارو از قبل دارد، تجهیزات و داروی مورد نیاز خود را همراه نداشته باشد، بلکه از هزار و 500 قلم داروی موجود کشور حدود 360 قلم داروی پر مصرف در ایام حج ارسال شده است و این نیز برحسب نظر پزشکان در موسم حج سال‌‌های گذشته فراهم شده است.
حیدرزاده خاطرنشان کرد: زائران متناسب مصرف خود حداقل یک تا یک و نیم برابر مدت زمان حضور خود در سرزمین وحی و سفر حج دارو به همراه داشته باشند، یعنی اگر قرار است یک زائر 40 روز در این سفر باشد، به اندازه 60 روز مصرف دارویی خود به همراه داشته باشد.
وی تأکید کرد: همچنین تجربه نشان داده کسانی که دارو مصرف می‌کنند، همه داروی خود را در یک جا قرار ندهند، بلکه مقداری در کیف، مقداری همراه و مقداری در چمدان قرار دهند، تا در حین سفر دچار خیس شدن دارو و یا شکستن شیشه‌های شربت نشوند.
مدیر پاراکلینک دارو و تجهیزات هلال احمر در سازمان حج تأکید کرد: کسی که مرتبط دارو مصرف می‌کند، حتی به اندازه 4 روز بعد از برگشت نیز دارو همراه داشته باشد.
حیدرزاده گفت: آنهایی که مشکل بیماری قلب و عروق، بیماری اعصاب، سکته‌ای و یا گروه بیماران داخلی، بیماری چشم، بیماران خاص، دیالیز، هموفیلی و ام اس دارند، حتما داروهای مورد نیاز خاص خود را به همراه داشته باشند.
وی تأکید کرد: البته زائران محترم شرایط نگهداری دارو و تجهیزات خود را می‌دانند، اما در این زمینه با پزشک خود مشورت کنند.
مدیر پاراکلینک دارو و تجهیزات سازمان حج تأکید کرد: همچنین همه کسانی که قصد مسافرت به عربستان و سفر معنوی حج دارند، طبق قانون آن کشور تلقیح واکسن مننژیت الزامی است و این واکسن که دو سال اثر دارد، حتما باید تزریق شود و کارت زردی به همراه مهر هلال احمر دریافت کنند و فرق نمی‌کند زائر بچه یا پیرمرد باشد، این واکسن باید تزریق شود و این واکسن در مراکز هلال احمر در کشور قابل تزیق است و حتما کارت زرد رنگ با مهر هلال احمر دریافت کنند.
حیدرزاده افزود: همچنین واکسن آنفلوانزا که اجباری نیست، اما اگر توسط زائران تزریق شود، بهتر خواهد بود.
این کارشناس گفت: کسانیکه تجهیزات خاص پزشکی مانند سمعک یا باتری قلب و پیست میکر و یا داروهای اعصاب، واکر، ویلچر و پروتز‌های خاص و یا عینک مصرف می‌کنند، حتما تجهیزات اضافی و یدک همراه داشته باشند که اگر در طول سفر یکی از این تجهیزات گم شد، زائر بتواند به ادامه سفر بپردازد.
وی تأکید کرد: کسانی که کپسول اکسیژن مصرف می‌کنند، پیش‌بینی لازم را داشته باشند، تا در این سفر معنوی اذیت نشوند.
انتهای پیام/

برچسب ها: ارسال دارو حجاج