پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۴ دی ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۸

روایت شمشادی از جنگ سوریه/ از همه جا تروریست‌ها وارد شهر می‌شدند

خبرنگار جبهه مقاومت گفت: دشمنان اصرار داشتند با جوسازی رسانه‌ای دمشق را ساقط کنند و مردم را به این باور برسانند، این کار برای تزلزل باور مردمی که ایستادگی و مقاومت می‌کردند یک هفته تمام به صورت ۲۴ ساعته ادامه داشت.
کد خبر : ۳۴۱۶۶۴
صراط: خبرنگار جبهه مقاومت گفت: دشمنان اصرار داشتند با جوسازی رسانه‌ای دمشق را ساقط کنند و مردم را به این باور برسانند، این کار برای تزلزل باور مردمی که ایستادگی و مقاومت می‌کردند یک هفته تمام به صورت ۲۴ ساعته ادامه داشت.

به گزارش تسنیم از اصفهان، حسن شمشادی خبرنگار صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در سوریه ظهر امروز در مراسم اختتامیه جشنواره رسانه‌‌‌ای ابوذر استان اصفهان اظهار داشت: 69 ماه و 18 روز پیش بود که بحران جنگ در کشور سوریه آغاز شد و نزدیک به 2 ماه دیگر این بحران به 6 سالگی خواهد رسید.

وی افزود: به عنوان یک شاهد عینی در تحلیل وضعیت سوریه و منطقه که از ماه‌ها قبل از آغاز جنگ تا کنون که درحال رصد اخبار این کشور هستم می‌توانم بگویم هرچه در باب اهمیت رسانه شنیده‌اید و خوانده‌اید که رسانه به چه میزان در دهکده جهانی و عصر ارتباطات مهم است، همه را می‌توان در بحران سوریه رصد و بررسی کرد.

این خبرنگار جبهه مقاومت تصریح کرد: بحرانی که جز به مدد رسانه آغاز نمی‌شد، شعله‌ور نمی‌گشت، ادامه نمی‌یافت و به این روز نمی‌رسید و آن هم رسانه به معنای عام کلمه و نه تنها رادیو و تلویزیون بلکه فضای مجازی و برنامه‌های مختلف، صدا و تصویر، عکس و پیام، توییت و غیره به عبارتی هرکس یک تلفن همراه هوشمند داشت می‌توانست یک رسانه باشد.

وی با بیان اینکه در حقیقت رسانه‌ها بحران سوریه را آغاز کردند، دامن زدند و این جنگ خانمان برانداز را تاکنون ادامه دادند، ادامه داد: این بدین معنا نیست که در میدان اتفاقی نمی‌افتد و جنگ و تروریستی نیست اما آنچه در میدان نبرد هست در مقایسه با آنچه تلویزیون و رادیو و شبکه‌های اجتماعی و ماهواره نشان می‌دهند قابل قیاس نیست.

شمشادی خاطرنشان کرد: شمایی که اهل رسانه هستید طبیعتا باید با تاکتیک‌های رسانه آشنا باشید و رسانه‌ها برای اینکه بر مخاطبان خود تاثیر بگذارند از تاکتیک‌های مختلفی استفاده می‌کنند خصوصا دو شبکه عرب زبان منطقه‌ای که آتش خود را برای تشدید وضعیت سوریه لحظه‌ای خاموش نکردند؛ آن‌ها به صورت 24 ساعته به مغز و افکار و احساسات و باورهای مردم شلیک می‌کنند.

وی با ذکر یک مثال اضافه کرد: این رسانه‌‌ها بزرگ نمایی، کوچک نمایی، نادیده انگاری، سیاه نمایی، کشته سازی، قلقلک احساسات و افکار عمومی و هر آنچه شما تصور کنید را به اسم تاکتیک‌های ناجوانمردانه رسانه‌ای انجام دادند و زمان کوتاهی گذشت تا آنان نشان دادند در بیابان‌های قطر، تونس و لیبی استدیو زدند و در آن نمادهای کشور سوریه را کار کردند و تعدادی افراد سیاهی لشکر تصویر‌برداری می‌کنند و سپس با تکنیک‌های فیلم برداری و تدوین بزرگ‌نمایی کرده و در شبکه‌های خود پخش می‌کنند.

خبرنگار جمهوری اسلامی ایران در سوریه افزود: در عرصه رسانه از آمریکا گرفته تا اروپا و جهان عرب 24 ساعته بمباران افکار عمومی علیه سوریه را بر عهده داشت و از این طرف جبهه مقابل با اندک امکاناتی که در دسترس داشت و دارد برای پاسخگویی به این آتشبار سنگین فعالیت می‌کرد که می‌توان به چند شبکه داخلی سوریه، چند شبکه ایرانی و چند شبکه در قالب رادیو و تلویزیون جهان اسلام که معتقد به این راه بودند در برابر صدها شبکه و هزاران ساعت تولید محتوا ایستادند.

وی با بیان اینکه مقاومت در این شرایط کار بسیار سختی است، تاکید کرد: زمانی اعلام کردند شبکه‌های تلوزیونی جمهوری اسلامی ایران از روی ماهواره‌های فلان قطع شد و هیچکس به این فکر نکرد چرا این امر اتفاق افتاد اما با تدبیری که در داخل کشور انجام شده بود هیچ کدام یک از این قطعی‌ها رخ نداد اما در خارج وضعیت فرق داشت.

شمشادی افزود: شبکه‌های العربیه و الجزیره در کشورهای غربی با بمباران تبلیغاتی نادرست خود بیداد می‌کنند و به گونه‌ای تبلیغات می‌کنند که ایران را با داعش و اسرائیل یکسان می‌دانند و تمام کسانی که مخاطب این شبکه‌ها هستند ایرانیان را یکسان با داعشیان و صهیونیست‌ها می‌دانند.

وی بیان کرد: در این شرایط شما هرچه بگویید و سلاح و مهمات نشان دهید هیچکس نمی‌شنود و حتی به نقل از آمار شبکه‌های غربی می‌گویید باز هم کسی نمی‌فهمد و این سبب سخت‌تر شدن کار می‌شود اما بازهم موفقیات حاصل شده در این وضعیت کم نبوده است.

خبرنگار جبهه مقاومت ادامه داد: مرداد ماه 91 من در دمشق حضور داشتم و از همه جا تروریست‌ها وارد شهر می‌شدند اما قبل از حرکتشان آتش رسانه‌ای توسط شبکه‌های مختلف بیگانه آغاز شده بود و می‌گفتند "دمشق سقوط کرد" و تاکتیک‌هایشان مثلا ارتباط زنده تلفنی با فردی در میدان نبرد بود که هیچ تصویری نداشت و تلفنی می‌گفت ما دمشق را گرفتیم و ما سوار ماشین می‌شدیم و در شهر دور می‌زدیم و متوجه می‌شدیم خبری نیست.

وی گفت: درست است که تروریست‌ها وارد دمشق می‌شدند و هیچکس از منزلش بیرون نمی‌آمد اما شهر سقوط نکرده بود و دشمنان اصرار داشتند با جوسازی رسانه‌ای دمشق را ساقط کنند و مردم را به این باور برسانند و این کار برای تزلزل باور مردمی که ایستادگی و مقاومت می‌کردند یک هفته تمام به صورت 24 ساعته ادامه داشت.

شمشادی پیرامون ارزش رسانه در جهان گفت: اگر شما اهمیت رسانه را فهمیدید قادر هستید دنیا را تکان دهید، در موقعیت کنونی نیز بر اساس آرمان‌های انقلاب و توافق‌های دوجانبه بین المللی ایران و سوریه در برابر توطئه علیه این کشور، به خاطر خون شهدا و غیره جمهوری اسلامی ایران به وسیله مستشاران خود در سوریه در تمامی ابعاد تمام قد ایستادگی کرد.

وی خاطرنشان کرد: براساس فرموده مقام رهبری آمریکا باید بفهمد دوران فرماندهیش در دنیا تمام شده و این کشورهای منطقه هستند که مشخص می‌کنند چه کسی بر منصب قدرت بماند و چه کسی برود.

خبرنگار جمهوری اسلامی ایران در سوریه بیان کرد: عدم سرنگونی از آغاز جنگ تا کنون به خاطر ریخته شدن خون مدافعان حرم بوده و این افراد سبب پریشانی دشمنان شدند و سینه سپر کرده و در برابر خون خوارترین تروریست‌های کرده زمین یعنی داعش و 99 گروه دیگر ایستاده‌اند.

وی ادامه داد: علت اینکه همه داعش را می‌شناسند اما نسبت به دیگر گروه‌های تروریست شناختی ندارند هم به خاطر رسانه آن‌ها بود در حقیقت رسانه داعش باعث شد این گروه بزرگ جلوه کند و در بین همه جهانیان شناخته شود هرچند این افراد موجوداتی خون خوار هستند و از انجام هر کاری ابایی ندارند اما رسانه آن‌ها بسیار قوی عمل کرد.

شمشادی با بیان اینکه افرادی که در دام رسانه‌های اشتباه دچار می‌شوند، تصریح کرد: متاسفانه برخی افراد در دام رسانه داعش گیر کرده و مروج اخبار آنان می‌شوند هرچند خشونت داعش را باید بیان کرد اما نه به تعبیری که خودش می‌خواهد و با ادبیات و فیلم‌هایی که خودش پخش می‌کند بلکه با روشی فکر شده تا اجازه ندهیم به اهداف خودش برسد.

وی با اشاره به ابعاد شغل خبرنگاری در جامعه تاکید کرد: خبرنگاری شغل سختی است اما نیاز جدی است که مسئولان برای فعالان این عرصه کلاس‌ها آموزشی خبرنگاری در بحران و جنگ را برگزار کنند چراکه خبرنگار ساده بودن و گزارش نوشتن از اتفاقات شهری با خبرنگار جنگی بودن و در میدان نبرد بودن بسیار متفاوت است.

خبرنگار جبهه مقاومت اظهار داشت: خبرنگاران باید بدانند اگر روزی با بحران مواجه شدند چگونه باید با آن برخورد کنند چراکه این شغل و حرفه ماست و دنیا و تاریخ به ما نیاز دارد و آنچه از ما می‌ماند آثاری است که از خود به جا گذاشته‌ایم.

وی بیان کرد: در این عرصه بسیاری از انسان‌ها جان دادند به نام مدافعان حرم مشهور شدند یا حتی جانباز شدند و دارای ملیت‌ها مختلف بودند و اولین شهید رسانه‌ای جبهه مقاومت مایا ناصر و دومین شهید هم محسن خزایی بود؛ شما خبرنگاران نیز باید با خلق جریانات فکری درست و دفاع از حریم راه این افراد دِینی که این شهدا بر گردنتان دارند را ادا کنید.