پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۲

تأکید بان کی مون بر ازسرگیری روند خروج از حلب

شورای امنیت روز جمعه با هدف بررسی استقرار ناظران در حلب تشکیل جلسه داد و بر برگزاری نشست فوق‌العاده مجمع عمومی سازمان ملل در صورت لزوم تاکید شد.
کد خبر : ۳۳۸۶۴۸
صراط: شورای امنیت روز جمعه با هدف بررسی استقرار ناظران در حلب تشکیل جلسه داد و بر برگزاری نشست فوق‌العاده مجمع عمومی سازمان ملل در صورت لزوم تاکید شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه الجزیره، سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل در این جلسه اعلام کرد، شورای امنیت احتمالا ظرف چند روز آینده به پیش‌نویس قطعنامه فرانسه که در آن خواستار اعزام ناظران بین‌المللی برای نظارت بر روند خروج افراد از شرق حلب شده، رای دهد.

پاور افزود: امیدواریم این رای گیری ظرف روزهای آینده به علت ماهیت و اهمیت زیاد آن صورت بگیرد.

پیشتر فرانسوا دلاتر، سفیر فرانسه در سازمان ملل در این جلسه اظهار داشت، کشورش امیدوار است درباره پیش‌نویس قطعنامه فرانسه درباره حلب با روسیه به توافق برسد.

دلاتر افزود: هدف از این پیش‌نویس اعزام و استقرار ناظران بین‌المللی در حلب و اطراف آن در سریع‌ترین زمان ممکن است تا از پایداری آتش‌بس، روند خروج ساکنان و ارسال کمک‌های بشر دوستانه اطمینان حاصل کنند.

وی افزود: این ناظران که فرانسه امیدوار است آن را مستقر کند می‌توانند از کادر سازمان ملل که در سوریه هستند، باشند چرا که مساله بسیار ضروری است.

وی مدعی شد، این پیش‌نویس همچنین تضمین حمایت از بیمارستان‌ها و کادر پزشکی را هدف قرار داده است.

متئو ریکرافت، سفیر انگلیس نیز به خبرنگاران گفت: فکر اعزام ناظران بین‌المللی بیشتر در حلب  برای اجتناب از کشتار بیشتر است اما تردید داریم که سازمان ملل بتواند قدرت و آمادگی لازم را برای این کار داشته باشد.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل نیز از سرگیری عملیات خروج افراد مسلح از شرق حلب را در امنیت کامل خواستار شد.

وی در اظهاراتی گفت: سازمان ملل در راستای تحقق هدف لازم، امکانات و کارمندان خود را به خدمت گرفته و از تمامی طرف‌ها می‌خواهد تدابیر لازم را برای ازسرگیری روند خروج در امنیت کامل فراهم کنند.

وی افزود: حلب تبدیل به جهنم شده است. سازمان ملل آماده است هر چه لازم است در هر زمانی برای نجات افراد بیشتر انجام دهد. بان کی مون نسبت به تعلیق خروج افراد به دلیل درگیری‌هایی که گروه‌های مخالفان مسلح سوریه آغازگر آن بودند ابراز تاسف کرد اما در عین حال عنوان داشت که هزاران تن شرق حلب را ترک کرده‌اند که ۱۹۴ تن آنها زخمی و بیمار هستند که به بیمارستان‌های ادلب، منطقه حلب و ترکیه منتقل شده‌اند.

بان کی مون از شکست دسته جمعی صحبت کرد و گفت: کشتار در سوریه زخمی عمیقی در وجدان جهان به جا می‌گذارد.

وی بر مجازات عاملان جنایت‌ها تاکید کرد.

اما ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل اظهار داشت، پیشنهاد فرانسه در شورای امنیت سوالاتی را ایجاد می‌کند چرا که استقرار ناظران بین‌المللی در حلب چند هفته طول می‌کشد.

وی ادامه داد، ظرف روزهای گذشته تمرکز اصلی روی کمک‌های انسانی به حلب بود و مساله مهمتر این است که الان فعالیت نظامی کاملا پایان یافته و مذاکرات بین سوری‌ها آغاز شده است.

چورکین درباره عملکرد روسیه در سوریه گفت: این اقدامات موجب شد تروریست‌ها بر دمشق مسلط نشوند و به لطف اقدامات نیروی هوایی روسیه توانایی‌های نظامی و اقتصادی تروریست‌ها کاهش یافت و بخش زیادی از خاک سوریه از دست تروریست‌ها آزاد شد.

وی گفت: روسیه همچنین در ترتیب دادن مذاکرات بین دولت سوریه و مخالفان چه داخلی و چه خارجی نقش داشت و هدف از آن ایجاد توافق گسترده سوری درباره ایجاد راهکار سیاسی برای بحران بود.

چورکین افزود: ما به این نتیجه رسیده‌ایم که هیچ جایگزینی برای مذاکرات نیست و همزمان باید درگیری‌ها متوقف شود و امکان امدادرسانی‌ها فراهم شده و مبارزه با تروریسم ادامه یابد.

سفیر روسیه ادامه داد: ماموریت اول ما در سوریه بعد از آزادسازی حلب توقف کامل درگیری‌ها و ازسرگیری مذاکرات بین سوری‌هاست.

روند خروج از آخرین منطقه تحت تسلط مخالفان در حلب در روز جمعه بعد از درخواست نیروهای هم‌پیمان ارتش سوریه در زمینه خروج زخمی‌های آنها از دو شهرک فوعه و کفریا در حومه ادلب که تحت محاصره مخالفان است، متوقف شد.