جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۹

توافق دانشگاه آزاد و وزارت علوم درباره کنکور ‌۹۶

دانشگاه آزاد و وزارت علوم درباره برگزاری یکپارچه آزمون‌ تحصیلات تکمیلی سال ۹۶ توافق کردند.
کد خبر : ۳۳۸۴۲۳
صراط: دانشگاه آزاد و وزارت علوم درباره برگزاری یکپارچه آزمون‌ تحصیلات تکمیلی سال ۹۶ توافق کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد، رئیس سازمان سنجش و سخنگوی دانشگاه آزاد از تفاهم کلی درباره برگزاری یکپارچه آزمون‌های تحصیلات تکمیلی سال 96 خبر دادند.

ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش با اشاره به تصویب قانون سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی گفت: این قانون در تاریخ ششم اردیبهشت امسال ابلاغ شد و بر اساس این قانون مقرر شد آیین‌نامه اجرایی تا سه ماه به تصویب برسد.

وی با بیان اینکه خوشبختانه سازمان سنجش سابقه همکاری خوبی با دانشگاه آزاد برای برگزاری آزمون‌ها داشته است، گفت:‌در بحث برگزاری آزمون سراسری این همکاری کاملا مشهود است.

خدایی با بیان اینکه قبل از رأی دیوان عدالت اداری جلسه مفصلی بین دانشگاه‌ آزاد و سازمان سنجش برگزار شده بود، گفت: در روز دوشنبه این هفته تفاهم کلی بین دانشگاه آزاد و وزارت علوم در زمینه سنجش و پذیرش دانشجو برقرار شده بود.

وی با تاکید بر اینکه سازمان سنجش و آموزش کشور تمایلی ندارد که این بحث فنی وارد حاشیه‌سازی‌های رسانه‌ای شود، گفت: اعتماد کامل و متقابل بین دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان سنجش کشور در خصوص برگزاری آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد.
خدایی با اشاره به محورهای برگزاری آزمون تحصیلات تکمیلی سال 96 گفت: شیوه برگزاری این آزمون تا حدود زیادی مشابه شیوه برگزاری آزمون سراسری است و هیچ مشکلی درخصوص برگزاری این آزمون وجود ندارد.

خدایی خاطرنشان کرد: براساس تفاهم صورت گرفته در برگزاری آزمون تحصیلات تکمیلی سال 96 علاوه بر رعایت قانون، حقوق دانشگاه آزاد اسلامی و داوطلبان کاملا حفظ می‌شود. جزئیات برگزاری این آزمون و نحوه ثبت‌نام در اطلاعیه‌ای مشترک تا ساعتی دیگر بر سایت سازمان سنجش و آموزش کشور و سایت دانشگاه آزاد اسلامی قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه آزمون دکتری و کارشناسی‌ارشد سال 96 به صورت یکپارچه بین موسسات آموزش عالی و دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود، گفت: آزمون دکتری در ششم اسفند و آزمون کارشناسی‌ ارشد در 8 اردیبهشت سال 96 به صورت یکپارچه برگزار می‌شود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه همان‌طور که در برگزاری آزمون سراسری تجربه موفقی با دانشگاه آزاد اسلامی داشتیم، خاطرنشان کرد: مطمئنا برگزاری آزمون‌ تحصیلات تکمیلی بدون مشکل خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی یک مجموعه موفق و خودگردان است و بار بزرگی از دوش نظام برمی‌دارد، گفت: سیاست ما حمایت از دانشگاه آزاد اسلامی است، چرا که نقش موثری در رشد و توسعه علمی کشور دارد.

وی افزود: از تمام همکاران دانشگاه آزاد اسلامی، ریاست دانشگاه و معاونین و مدیرکل حقوقی دانشگاه و همچنین همکاران وزارت علوم و سازمان سنجش آموزش کشور که در این مدت سعی در حل مساله و برگزاری موفق آزمون داشتند تشکر می‌کنم.

علوی فاضل، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه این جلسه با تبریک هفته وحدت و میلاد مسعود حضرت رسول‌(س) گفت: حسن تصادف این ایام با توافق با آموزش عالی کشور بسیار میمون و مبارک است. خوشحالیم که این مساله به خوبی حل شد.پیگیری‌های قانونی دانشگاه آزاد اسلامی براساس قانون و در راستای اجرای قانون و احقاق حقوق دانشگاه آزاد اسلامی ادامه دارد.

وی با اشاره به اقدام دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص قانون سنجش و پذیرش گفت: پیگیری‌های قانونی دانشگاه آزاد اسلامی براساس قانون و در راستای اجرای قانون و حقوق حقه دانشگاه آزاد اسلامی ادامه دارد. دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی دارای حساسیت‌هایی است و براساس این حساسیت‌ها در راستای احقاق حقوق آن تلاش شد.

وی با بیان اینکه بحث سنجش و پذیرش دانشجو برای دانشگاه آزاد اسلامی دارای اهمیت بالایی است، گفت: از آنجا که این موضوع برای داوطلبین حائز اهمیت است و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی نزدیک به 38درصد از بار آموزش عالی را بردوش می‌کشد، بر خود لازم دانستیم در مقابل این مساله بی‌تفاوت نباشیم.

علوی فاضل با بیان اینکه ما در دانشگاه آزاد اسلامی به قانون احترام می‌گذاریم و نسبت به اجرای قانون حساسیت فراوان وجود دارد، گفت: هدف از حساسیت در اجرای این قانون کمک به تمام داوطلبین در سراسر کشور است.

وی خاطرنشان کرد: از تمام خبرگزاری‌ها می‌خواهم که به ایجاد آرامش و اعتماد کمک کرده و ذهن داوطلبان را مشوش نکنند.

سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه قانون باید فصل‌الخطاب باشد، گفت: تمام تلاش‌ها در دانشگاه آزاد اسلامی به خاطر این بود که قانونی که موردنظر قانون‌گذار است، به درستی و با رعایت سیاست‌های کلی نظام و حقوق داوطلبان اجرا شود و هیچ ابهامی در آن وجود نداشته باشد. دانشگاه آزاد اسلامی در هیچ مرحله‌ای نه قبل و نه حتی بعد از رای مجدد دیوان عدالت اداری خود را فارغ از قانون ندانسته است.

وی با بیان اینکه تا به امروز تجربه خوبی در برگزاری آزمون بین سازمان سنجش آموز کشور و دانشگاه آزاد اسلامی وجود داشته، گفت: بدون شک بی‌مشکل‌ترین بخش ارتباط ما با سازمان سنجش آموزش برگزاری آزمون‌هاست و براساس قانون کماکان با سازمان سنجش همکاری داریم.

وی با بیان اینکه داوطلبانی که در سامانه دانشگاه آزاد اسلامی برای آزمون تحصیلات تکمیلی ثبت‌نام کرده‌اند، مطمئن باشند که هیچ حقی از آنها ضایع نمی‌شود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان امانتدار در اسرع وقت مبالغ پرداخت شده برای آزمون تحصیلات تکمیلی را به داوطلبان عودت می‌دهد.

علوی فاضل افزود: معاون اداری و مالی دانشگاه آزاد اسلامی از ساعاتی قبل پیگیر بازگرداندن مبالغ پرداخت شده توسط داوطلبان شده‌ است.


حفظ حقوق داوطلبان استفاده از سهمیه مربیان و داوطلبان استعدادهای درخشان دانشگاه آزاد اسلامی

وی با بیان اینکه تمامی داوطلبان تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی باید در سامانه سنجش آموزش کشور ثبت‌نام کنند، گفت: اگر فردی به طور همزمان در سامانه‌های سازمان سنجش آموزش و دانشگاه آزاد اسلامی ثبت‌نام کرده، مبلغ پرداخت شده به دانشگاه آزاد اسلامی براساس اطلاعیه‌ای که اوایل هفته آینده صادر می‌شود به حساب وی بازگردانده می‌شود، اما اگر کسی تنها در سامانه دانشگاه آزاد اسلامی ثبت‌نام کرده، باید تا پایان ثبت‌نام در سایت سازمان سنجش آموزش کشور نیز ثبت‌نام کند و مبلغ پرداخت‌ شده به دانشگاه آزاد به وی بازگردانده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تاکید می‌کنم ملاک شرکت در آزمون دکتری و کارشناسی‌ارشد ثبت‌نام در سایت سازمان سنجش آموزش کشور است.

وی افزود: مربیان دانشگاه آزاد اسلامی که عضو هیات علمی هستند و واجد شرایط برای استفاده از سهمیه مربیان برای پذیرش در دکتری تخصصی هستند، باید از دفترچه شماره 2 که توسط دانشگاه آزاد اسلامی منتشر می‌شود، وضعیت خود را پیگیری کنند. همچنین داوطلبان استعداد درخشان نیز باید در مرحله بعد واجد شرایط بودن خود را تایید کنند.

وی با بیان اینکه تنها هدف از پیگیری‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری آزمون تحصیلات تکمیلی، احقاق حقوق دانشگاه و داوطلبین بود، گفت: ما به دنبال تقابل با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیستیم و ملاک و مرجع دانشگاه آزاد اسلامی قانون است.

نقش پر رنگ دانشگاه آزاد اسلامی در توسعه علم و فناوری

ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره نقش دانشگاه آزاد اسلامی در ارتقای رتبه ایران با آموزش عالی کشور گفت: «از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران و یکی از برکات آن، رشد و توسعه علم و فناوری است. از 5هزار دانشجو در سال 57 اکنون به 4میلیون و 800 هزار دانشجو رسیده‌ایم و 38درصد این دانشجویان متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است. وضعیتی که در کل کشور و نیز ایران نسبت به کشورهای منطقه وجود دارد که باثبات‌ترین و باامنیت‌ترین کشور است، یکی از برکات آن این است که اکنون توانسته‌ایم در حوزه علم و فناوری موفق شویم.»

خدایی ادامه داد: «مطمئنا دانشگاه آزاد اسلامی هم سهم بسیار بزرگ و بسزایی در این بخش دارد و واقعیت این است که دانشگاه آزاد اسلامی غیر از اینکه سهم خود را ایفا کرده است، امتیازهای دیگری هم داشته است و آن اینکه هزینه‌ای را تحمیل نمی‌کند و به صورت مستقل این کار را انجام می‌دهد.»

خدایی افزود: « برخی از واحدهای آن مانند علوم تحقیقات و بعضی واحدهای استانی در تراز دانشگاه‌های بسیار خوب کشور هستند.»

او افزود: «به هرحال ما الان از بحث کمیت عبور کرده‌ایم و باید بر روی کیفیت تمرکز کنیم. دانشگاه آزاد اسلامی هم با روش‌‌های هوشمند درآمدزایی را مدنظر قرار داده است تا این کیفیتی که اکنون دارد بهتر کند و به رشد و توسعه علمی کشور بیشتر کمک کند.»

اگر دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری آزمون‌ها همکاری نکند به چالش می‌خوریم

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: «دانشگاه آزاد اسلامی حتما در برگزاری آزمون‌ها تاکنون موفق بوده است. همین الان 30درصد حوزه‌ها، عوامل، استادان و طراحان سوالات ما در دانشگاه آزاد اسلامی است و اگر این دانشگاه با ما همکاری نکند، در بحث برگزاری آزمون‌ها به چالش برمی‌خوریم و مشخص است که این موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.»

او افزود: «ما این تجربه همکاری طولانی که با دانشگاه آزاد اسلامی داریم در هیچ قسمتی از حوزه‌های آموزش عالی کشور نداشته ایم و به دلیل شناختی که راجع‌ به دانشگاه آزاد اسلامی و اینکه می‌دانستیم با تعامل با آن‌ها همه مشکلات حل می‌شود، تاکنون در باره ای مشکل اخیر هیچ مصاحبه ای نکرده‌ام.»

در ادامه این نشست، مجتبی علوی‌فاضل، سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی هم گفت: «طبیعی است که هر قانونی چون نوشته و زاییده فکر انسانی است به ویژه قانونی که شمول آن گسترده می‌شود و حساسیت پیدا می‌کند، مثل قانون‌هایی که در رابطه با سنجش و پذیرش است و با سرنوشت دانشگاه‌ها و داوطلبان مرتبط است، در ابتدای اجرا دارای اشکالات و ابهاماتی باشد و این اختلاف‌نظرها و ابهامات که به نظر هرکدام از ذینفعان مرتبط با قانون است، بحث‌هایی را ایجاد می‌کند و چیز غیرطبیعی نیست.»

علوی‌فاضل گفت: «این که حتی در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم بحث استفسار از قانون مطرح شده بود، نشان‌دهنده برخی از ابهاماتی است که امیدواریم برطرف شود.»

او افزود: «وابستگی دانشگاه آزاد اسلامی به بحث پذیرش دانشجو که البته با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در حال‌حاضر 16درصد وابستگی در 3 سال گذشته کاهش یافته است و براساس برنامه دانشگاه قرار است وابستگی به شهریه به 40درصد کاهش پیدا کند و مابقی از طریق فعالیت‌های اقتصادی دانش‌بنیان و غیردانش‌بنیان تامین شود. این وابستگی نیز از یک طرف حساسیت ما را نسبت به موضوع بالا می‌برد.»

برداشت ما اجرای قانون از امسال بود

ابراهیم خدایی هم‌چنین درباره اجرای قانون سنجش و پذیرش از امسال گفت: «این قانون 18 اسفند تصویب و در اردیبهشت امسال ابلاغ شد. این قانون سه ماه بعد از تصویب لازم‌الاجراست و درباره آزمون ارشد که یک حالت ثابت دارد، تغییرات خاصی را نداده‌ایم، اما با توجه به اینکه در آزمون دکتری تغییرات زیادی در رابطه با درصدهای تاثیر آزمون تا 50 و 70 درصد رخ داد. در آن قانون گفته‌اند تبدیل این درصدها باید هر سه سال یکبار انجام شود و شما نمی‌توانید بیشتر از 10درصد تعدیل کنید، مثلا سهم آزمون 50درصد و سهم مصاحبه و بررسی‌های دیگر هم 50 درصد باشد و این قانون می‌گوید که این موضوع را یکسال قبل اطلاع دهید.»

خدایی گفت: این قانون لازم‌الاجراست و برداشت ما این بود که ابتدا قانون باید اجرا شود و از این به بعد تغییرات را از یک سال پیش اطلاع دهیم.