جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۶

سنای آمریکا تمدید تحریم‌ها را به رأی می‌گذارد

دفتر اطلاع‌رسانی سنا اعلام کرد طرح تمدید قانون تحریم‌های ایران امشب به رأی گذاشته می‌شود.
کد خبر : ۳۳۵۸۵۶
صراط: دفتر اطلاع‌رسانی سنا اعلام کرد طرح تمدید قانون تحریم‌های ایران امشب به رأی گذاشته می‌شود.

به گزارش فارس، طرح تمدید قانون تحریم‌های ایران روز پنج‌شنبه در نوبت بررسی و رأی‌گیری سنای آمریکا قرار گرفت.

بنا بر اعلام دفتر اطلاع‌رسانی سنا، نمایندگان آمریکایی ساعت 13:45 به وقت محلی (22:15 به وقت تهران) به این طرح رأی خواهند داد.

مجلس نمایندگان آمریکا اوایل ماه جاری میلادی طرح تمدید 10 ساله قانون تحریم‌های ایران را با تنها یک رأی مخالف تصویب کرد.

این طرح برای اجرایی شدن، باید در سنا هم به تصویب رسیده و پس از آن سوی رئیس‌جمهور آمریکا تائید شود.

این قانون که زیربنای تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران به شمار می‌آید، اولین بار در سال 1996 با هدف جلوگیری از سرمایه‌گذاری کلان خارجی در بخش نفت و گاز ایران تصویب شد و از آن زمان یک بار در سال 2006 تمدید شده است. قانون تحریم‌های ایران پایان سال جاری میلادی، یعنی یک ماه دیگر، منقضی می‌شود.

بعد از امضای توافق هسته‌ای میان ایران و گروه موسوم به 1+5، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا با صدور فرامین اجرایی تحریم‌های مرتبط با مسئله هسته‌ای ایران را تعلیق کرد.

ایران تأکید دارد که تمدید قانون تحریم‌ها، به معنی تصویب و اعمال تحریم‌های جدید و در نتیجه نقض آشکار توافق هسته‌ای است.

کاخ سفید هرچند در ابتدا تمدید این قانون را با توجه به اختیارات قانونی رئیس‌جمهور برای بازگرداندن تحریم‌ها در صورت نیاز، «غیرضروری» توصیف کرده بود، اما اعلام نکرده که قصد دارد این طرح را وتو کند.

خبرگزاری رویترز در این رابطه نوشته است: «اگر تمدید قانون تحریم‌های ایران همانطور که انتظار می‌رود [در سنا] تصویب شود، این طرح به کاخ سفید می‌رود، یعنی جایی که انتظار می‌رود رئیس‌جمهور باراک اوباما آن را به قانون تبدیل کند.»

در بخش دیگری از خبر رویترز آمده است: «مقامات کاخ سفید گفته‌اند تصور نمی‌کنند که حالا که یک سالی است که توافق هسته‌ای اجرایی شده، نیازی به برقراری مجدد این قانون باشد. با این حال آن‌ها ابراز نگرانی‌ای مبنی بر اینکه ممکن است تمدید قانون نقض توافق باشد، ابراز نکرده‌اند.»

به نوشته پایگاه خبری «هیل»، پیشتر قرار بود این قانون در قالب بسته‌ای از تحریم‌های جدید به بهانه «حمایت از تروریسم» و «فعالیت‌های موشکی» ارائه شود، اما مخالفت دموکرات‌ها با این کار، موجب شده تا جمهوری‌خواهان با «تصویب بدون دستکاری» قانون موافقت کنند.

بر اساس توافق هسته‌ای، آمریکا و دیگر کشورهای امضاکننده برجام، از تصویب هرگونه تحریم جدید مرتبط با مسئله هسته‌ای منع شده‌اند. بخش‌هایی از قانون تحریم‌های آمریکا صراحتا برنامه هسته‌ای ایران را هدف قرار داده است.