پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۲ آذر ۱۳۹۵ - ۲۳:۲۶

تلاش طرفداران کلینتون برای کاستن از آرای ترامپ

دموکرات‌های آمریکا که گویی قصد ندارند شکست انتخاباتی را بپذیرند، حالا با منتخبین ایالتی جمهوری‌خواه لابی می‌کنند تا بتوانند حتی چند رأی از آرای ایالتی ترامپ را کم کنند.
کد خبر : ۳۳۴۵۸۱
صراط: دموکرات‌های آمریکا که گویی قصد ندارند شکست انتخاباتی را بپذیرند، حالا با منتخبین ایالتی جمهوری‌خواه لابی می‌کنند تا بتوانند حتی چند رأی از آرای ایالتی ترامپ را کم کنند.

به گزارش فارس، رسانه‌های آمریکایی می‌گویند ممکن است شماری از گزینشگران (الکتورها) انتخاباتی در آمریکا، از رأی دادن به «دونالد ترامپ» خودداری کنند.

در نظام رأی‌گیری نیابتی که در آمریکا اجرا می‌شود، مردم  به جای رأی مستقیم به نامزدهای ریاست‌جمهوری به گزینشگرانی رأی می‌دهند که آن‌ها باید بر اساس این رأی به نامزد حزب متبوعشان رأی دهند. با این حال، مخالفت ساختار سیاسی با ترامپ موجب شده تا شماری از این گزینشگران از احتمال رأی دادن بر خلاف رأی عمومی صحبت کنند.

آنطور که «پولیتیکو» گزارش داده، برخی گزینشگران دموکرات، در حال رایزنی با همتایان جمهوریخواهشان هستند تا بتوانند نظر آن‌ها را تغییر داده و تعداد آرای ترامپ را کم کنند. بر اساس قوانین هر نامزدی که آرای بیش از ۲۷۰ گزینشگر را داشته باشد، رئیس‌جمهور می‌شود. ترامپ این تعداد رأی را کسب کرده، اما مخالفان وی تلاش می‌کنند تا با برگرداندن نظر گزینشگران، آرای ایالتی وی را به زیر ۲۷۰ برسانند.

بر اساس قوانین ۲۹ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا، گزینشگران باید به همان کسی که مردم بخاطرش به آن‌ها رأی داده‌اند، رأی بدهند ولی در 21 ایالت، چنین الزام قانونی‌ای وجود ندارد.

هر چند آمار دقیقی از گزینشگران جمهوری‌خواه متمایل به تغییر نظر موجود نیست، ولی آنطور که پولیتیکو باخبر شده، تاکنون حداقل ۶ گزینشگر برای رأی دادن به کسی غیر از ترامپ اعلام آمادگی کرده‌اند.

این ۶ نفر البته گفته‌اند که به رقیب دموکرات یعنی «هیلاری کلینتون» هم رأی نمی‌دهند ولی به هرحال با پشت کردن به ترامپ، از تعداد آرای ایالتی وی می‌کاهند.

ترامپ برای رئیس‌جمهور شدن به ۲۷۰ رأی الکترال نیاز داشت که البته ۲۹۲ رأی به دست آورد. از همین رو است که تحلیل‌گر پولیتیکو گفته که این تغییر رأی نمی‌تواند ترامپ را از دکاخ سفید دور کند.

حامیان کلینتون هم خود اذعان دارند که بعید است بتوانند نتیجه کلی انتخابات را تغییر دهند، اما خودداری تعدادی از گزینشگران از رأی دادن به ترامپ می‌تواند به عنوان اعتراضی به ساختار رأی‌گیری نیابتی تعبیر شود.

هیلاری کلینتون در شمارش آرای مردمی، با 1.1 میلیون رأی بیشتر، ترامپ را پشت سر گذاشته ولی در رأی‌های ایالتی به ترامپ باخت.

داشتن پایگاه مردمی در مناطق شهری پرجمعیت مانند ایالت‌های مریلند، کالیفرنیا، نیویورک، ماساچوست و ایلینویز باعث شده که دموکرات‌ها به تغییر نظام انتخاباتی از الکترال به نظام عادی مبتنی بر شمارش آرای مردم، متمایل و علاقه‌مند باشند.

اگر این ۶ نفر بر سر حرفشان بمانند و به ترامپ رأی ندهند، اولین بار از سال ۱۸۰۸ خواهد بود که چنین اتفاقی در آمریکا رخ می‌دهد.

در آن سال هم ۶ گزینشگر دموکرات حاضر نشدند به گزینه دموکرات‌ها یعنی «جیمز مدیسون» رأی بدهند.