جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۲

۱۱محور استیضاح وزیر علوم

رئیس کمیسیون آموزش مجلس اعلام کرد: نامه ۲۹ استیضاح کننده وزیر علوم بعد از ظهر روز گذشته به کمیسیون آموزش ارائه شد و امروز در دستور کار کمیسیون قرار می گیرد.
کد خبر : ۳۳۲۲۶۸
صراط: رئیس کمیسیون آموزش مجلس اعلام کرد: نامه ۲۹ استیضاح کننده وزیر علوم بعد از ظهر روز گذشته به کمیسیون آموزش ارائه شد و امروز در دستور کار کمیسیون قرار می گیرد.

محمد مهدی زاهدی در گفتگو با مهر درباره طرح استیضاح وزیر علوم گفت: بعد از ظهر روز گذشته نامه ۲۹ استیضاح کننده وزیر علوم به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ارایه شد.

وی ادامه داد: امروز برنامه ریزی انجام خواهیم داد تا موضوع استیضاح درصورتی که استیضاح کنندگان بر موضع خود پابرجا باشند، در دستور جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.

۱۱ محور استیضاح وزیرعلوم

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی افزود: طرح استیضاح حدود ۱۱ محور دارد که می توان به محورهای علمی، رشد شتاب علمی کشور، محورهای فرهنگی، وضعیت فرهنگی دانشگاه ها، دانشگاه فنی و حرفه ای و مشکلات آن، مسائل رفاهی و معیشتی دانشجویان و کارکنان، سند دانشگاه اسلامی که به آن توجه نشده اشاره کرد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از محورها مربوط به عدم جایابی دانشجویان بورسیه و پرداخت شهریه آنها است، از نظر ادامه تحصیل دانشجویان بورسیه به جز ۳۶ نفر که برحسب ظاهر نتوانستند مستندات دقیقی برای بورسیه شدن ارائه دهند، بقیه دانشجویان یعنی ۳ هزار و ۷۰۰ نفر ادامه تحصیل می دهند و کمتر از یک درصد آنها دچار این مشکل بودند.

بیش از هزار دانشجوی بورسیه هنوز جایابی نشده اند

زاهدی یادآور شد: ولی در مسئله جایابی دانشجویان بورسیه هنوز تعداد زیادی از این دانشجویان شاید حدود هزار نفر جایابی نشده اند بخش قابل توجهی از این دانشجویان با معدل های بسیار خوب فارغ التحصیل شده اند و جایابی نشده اند. یکی از بندهای استیضاح در همین مورد است که این دانشجویان چرا با وجود معدل های بسیار خوب هنوز جایابی نشده اند.

شب گذشته بعد از برگزاری جلسه ستاد نقشه جامع علمی کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر محمد فرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری جلسه ای را پشت درهای بسته با دکتر محمد زاهدی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برگزار کردند.

وزیر علوم توضیحی در خصوص جلسه ای که برگزار شد ارائه نداد و زاهدی نیز به این نکته اکتفا کرد که در نامه قبلی وزارت علوم ابهاماتی وجود داشت که در این خصوص از وزیر علوم سوال کرده اند.

طرح استیضاح وزیر علوم چندی پیش نیز مطرح شده بود که به دلیل ناکافی بودن امضاء ها از دستور هیات رئیسه مجلس خارج شد.

امضا کنندگان طرح استیضاح وزیر علوم پیش از این، دلایل خود را در ۸ بند عنوان کرده بودند که می توان به عدم اجرای سند دانشگاه اسلامی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، عدم رشد علمی کشور، عدم مدیریت صحیح و نظارت بر فعالیت دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و عدم رسیدگی به وضعیت دانشجویان بورسیه برای جایابی و عدم پرداخت کمک هزینه تحصیلی که منجر به خودکشی دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه کاشان شد، اشاره کرد.

همچنین از دلایل دیگر طرح استیضاح وزیر علوم می توان به فساد مدیران فاقد صلاحیت لازم، بازنشستگی اجباری و اخراج اساتید ارزشی، برگزاری اردوهای مختلط و انتشار نشریات با محتوای لائیک، تشدید موضوعات قومی‌گرایی بین دانشجویان، تبلیغ رژیم طاغوت و منافقین، استاد سالاری نامتعارف به شکلی که سیستم آموزشی نمی‌خواهد یا نمی‌تواند حقوق حقه دانشجویان را که تضییع می‌شود احیا کند، اشاره کرد که توسط نمایندگان خواستار استیضاح مطرح شده بود.