پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۹
تغییر تیم اقتصادی یعنی پذیرش شکست

چرا روحانی وزرای اقتصادی را تغییر نمی‌دهد؟/ هراس از ریزش آرا در انتخابات 96

روحانی و دولت او تلاش می کنند تا این موضوع را به جامعه القا کنند که تیم اقتصادی دولت موفق عمل کرده؛ از این نظر، تغییر وزرای اقتصادی، شاید به معنای پذیرش شکست سیاست های اقتصای دولت تلقی شود که ممکن است روی تعداد آرای روحانی هم تاثیر بگذارد!
کد خبر : ۳۳۰۶۵۶
صراط: تا کنون بحث های فراوانی در مورد اینکه چرا روحانی وزرای اقتصادی خود را تغییر نداده و در عوض در وزارتخانه های پرمخاطب و دارای پتانسیل تاثیرگذاری میان عامه مردم دست به تغییر زده انجام شده است.

به گزارش صراط، تغییر وزرای ارشاد، ورزش و آموزش و پرورش در شرایطی که عمده ترین وعده های روحانی در حوزه اقتصاد بر زمین مانده، پیام مشخصی دارد. اولا، هر سه این وزارتخانه ها، مخاطبان عامه فراوانی دارند. به طور مثال، وزارت آموزش و پرورش تقریبا با اکثریت مطلق خانواده ها ارتباط مستقیم دارد. وزارت ورزش نیز اگرچه مخاطبان کمتری دارد اما حساسیت بالایی در جامعه نسبت به آن دیده می شود.

اوضاع وزارت ارشاد البته کمی متفاوت است؛ تغییر وزیر ارشاد یک تیر و دو نشان برای روحانی به شمار می رود. این تغییر چه بسا با این هدف صورت گرفت که هم اصلاح طلبان را راضی کند که وزیر کم کار در حوزه دفاع از کنسرت ها برکنار شده! هم اصولگرایان را که وزیر ساختارشکنی که به صراحت دم از ادامه راه خاتمی زده، کنار رفته!

با این حال، این تغییرات، مطالبه عمومی و کارشناسی در مورد تغییر وزرای اقتصاد کابینه را هم تحت الشعاع قرار داد. نام وزرای صنعت، کار، اقتصاد و نفت و حتی وزرای راه و کشاورزی بیش از سایر وزرا برای تغییر شنیده می شد اما روحانی دست به ترکیب آنها نزد. شاید دلیل این موضوع را بتوان در اظهارات اخیر نوبخت یافت که گفته بود چرا باید  تیم اقتصادی دولت را که تورم را تا این حد کنترل کرده تغییر داد؟

به بیان ساده تر، روحانی و دولت او تلاش می کنند تا این موضوع را به جامعه القا کنند که تیم اقتصادی دولت موفق عمل کرده است؛ از این نظر، تغییر وزرای اقتصادی، شاید به معنای پذیرش شکست سیاست های اقتصای از سوی دولت و حسن روحانی هم تلقی شود که ممکن است به طور مستقیم روی تعداد آرای روحانی در سال 96 هم تاثیر بگذارد! به همین دلیل دولت ترجیح داده تا وراد این ریسک نشود.
نظرات بینندگان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۴ - ۰۸ آبان ۱۳۹۵
۷
۱
ان شاءالله مردم در سال 96 روحانی و کل کابینه پیرمردها را بازنشسته خواهند کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۷ - ۰۸ آبان ۱۳۹۵
۵
۱
عزیزم زور اقای روحانی به انها نمی رسد، وزرایی که در بالا نام برده اید به افراد و جریانهای خاصی نزدیک هستند که باعث رای اوری روحانی شدند و روحانی کاره ای نیست که انها را تغییر دهد مثل اخوندی که سهمیه ناطق نوری است،یا نعمت زاده که هم سهمیه کارگزاران و اصلاح طلبان و همه کاره ستاد انتخاباتی او ویا ربیعی که یار غار خاتمی و روحانی و ...حتی در زمتن فتنه بوده است،دیگر همه زنگنه را میشناسند مدیری که بی پرده از قدرت وزارت خانه برای بدست اوردن افراد خارجی برای بقا دولت را دارد و وزیر اقتصاد که همه جریانهای نزدیک دولت را در وزارت خانه خود سهم داده است او بانک ها را بین کارگزاران،رفسنجانی،اصلاح طلب ها،فری..، و ...تقسیم کرده و همه از او تعریف و تمجید می کنند حالا به نظر شما جناب اقای رییس جمهور قادر است دست به این افراد بزند، ان موقع حال و روز کشور می شود مثل زمان احمدی نژاد و حتی نزدیک ترین افراد هم به روحانی خنجر می زنند و اصلا اقای رییس جمهور هم این کاره نیست،
امیر
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۱:۳۳ - ۰۹ آبان ۱۳۹۵
۲
۴
اشکال از وزرا نیست و این را اکثریت مردم میدانند(شما هم خودتان خوب میدانید اما راه کوچه علی چپ را پیش گرفته اید) اشکال اساسی در جلو گیری از اجرای برجام دوم است تا زمینه بروز برجام یک فراهم شود" بدون برجام دو وضعیت به همین شکل باقی خواهد ماند و هیچ رئیس جمهوری اگر نابغه عالم اقتصاد هم باشد قادر به هیچ تغییری در اوضاع نخواهد بود.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
برجام یک بوی گندش همه کشور را فرا گرفته برجام دو باشد طلب تون !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۸ - ۰۹ آبان ۱۳۹۵
۱
۱
یعنی تیم اقتصادی دولت قبل بهتر بود؟؟ تیم فعلی خیلی هم خوبه . اون یکی پراید 5 تومنی رو 20 تومن کرد. نان 50 تومنی رو 1000، بعد هم 45تومن داد به مردم .