شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۳ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۷

ظریف با وزیر اقتصاد آلمان دیدار نکرد

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه واکنش خود به اظهارات مداخله جویانه معاون صدراعظم آلمان، با گابریل دیدار نکرد.
کد خبر : ۳۲۶۳۸۷
صراط: وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه واکنش خود به اظهارات مداخله جویانه معاون صدراعظم آلمان، با گابریل دیدار نکرد.

یک منبع آگاه در وزارت خارجه در گفتگو با مهر، خبر داد: ملاقات وزیر اقتصاد آلمان با وزیر امورخارجه کشور انجام نشده و نمی شود.

زیگمار گابریل معاون صدراعظم آلمان و وزیر اقتصاد آلمان روز یکشنبه ۱۱ مهر، به منظور شرکت در پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و آلمان وارد تهران شد.

اما این سفر گابرل مانند سفرش در روزهای پایانی تیرماه 95 یک سفر عادی نبود و با حاشیه های زیادی همراه  شد. این مقام آلمانی پیش از سفر به ایران  با دخالت آشکار در سیاست های خارجی نظام جمهوری اسلامی گفته بود که در دیدارهای خود در تهران درباره نقش ایران در جنگ سوریه و عملکرد حقوق‌بشری نظام ایران با مقامات این کشور رایزنی خواهد کرد. همچنین گابریل در اظهارات پایه و بی‎اساسی در مصاحبه‎ای با نشریه اشپیگل آلمان گفته بود: ایران فقط زمانی می‎تواند روابط عادی و دوستانه‎ای با آلمان داشته باشد که اسراییل را به رسمیت بشناسد!

اظهارنظرهای این مقام آلمانی واکنش ها فراوانی را به همراه داشت، تاجائیکه محمد جواد ظریف وزیرامورخارجه کشورمان نسبت به اظهارات وزیر اقتصاد آلمان واکنش نشان داد و گفت: کسی برای ایران نمی‌تواند شرط و شروطی تعیین کند و ایران یک کشور مستقل است.

بهرام قاسمی سخنگوی دستگاه قضا نیز اینگونه جواب اظهارت مداخله جویانه وزیر اقتصاد آلمان را داد: همانگونه که بارها تاکید کرده ایم مناسبات جمهوری اسلامی ایران و آلمان بر پایه منافع و احترام متقابل بنا شده و در این رابطه هیچگونه پیش شرطی پذیرفتنی نیست؛ علاوه بر آنکه در این ارتباط دخالت هرگونه عامل ثالث را کاملا مردود و مخل روابط دوجانبه می دانیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان مطرح کردن موضوع حقوق بشر از سوی این مقام آلمانی را نامربوط خواند و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به هیچ کشوری اجازه دخالت در امور داخلی خود را نمی دهد.

وی همچنین در خصوص چشم انداز روابط دو کشور نیز اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران و آلمان از ظرفیت های بالقوه بسیار بالایی در  مناسبات دوجانبه در تمامی زمینه ها برخوردارند و باید مقامات آلمانی به منظور تحقق مطلوب همکاری ها دقیقا این نکته را مورد توجه داشته باشند که روابط دو کشور همواره بدخواهانی داشته و دارد که هیچگاه از تخریب روند رو به رشد آن بویژه در مواقع حساس فرو گذار نکرده و نمی کنند؛ لذا توصیه این است با دقت و توجه بیشتری به اظهارنظر بپردازند.

علی رغم این واکنش مقامات دستگاه دیپلماسی و دیگر کارشناسان و سیاسیون، وزیر اقتصاد آلمان به تهران آمد و روز گذشته با علی طیب نیا وزیر اقتصاد دیدار کرد و ۱۰ یادداشت تفاهم و قرارداد همکاری بین دو کشور امضا شد.

آیت الله آملی لاریجانی هم در واکنش به این سفر در جلسه مسئولان عالی قضایی، گفت:  مقامات جمهوری اسلامی به امثال وزیر آلمان اجازه دخالت در امور داخلی خود را نخواهند داد و بنده به دولت و وزیر خارجه پیشنهاد می کنم که اجازه ندهند چنین افرادی وارد کشور شوند؛ بنده بنا ندارم در کار دولت محترم و وزارت امور خارجه دخالت کنم. اما اگر به جای آنها بودم اجازه نمی دادم این وزیر وارد کشور شود. به هرحال دولت و وزیر محترم امور خارجه باید عزتمندی مردم را حفظ کنند و راه را بر این قبیل افراد ببندند تا بفهمند که باید در بیان خود ادب دیپلماتیک را رعایت کنند .

رییس قوه قضاییه با تأکید بر لزوم پاسخگویی قاطع و جدی مسئولان به سخنان مزبور برای جلوگیری از تکرار چنین رفتارهایی اظهار کرد: ذلت و عزت، دو راهی است که انسان می تواند انتخاب کند. مردم ما بیش از سی سال به دلیل استقامت خود انحاء مشکلات را تحمل کرده اند و نباید فراموش کنیم که اگر اتکایمان تنها به خدا باشد خداوند راههای بسیاری را بر انسان می‌گشاید.

البته این همه مواضع عجیب مقامات آلمانی درباره ایران نبود چرا که آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان نیز پیش از این در واکنش به دعوت فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان در ماه فوریه از حجت الاسلام حسن روحانی برای سفر به آلمان، مخالفت خود را با این سفر به دلیل روابط زیادی که آلمان با دو دشمن ایران یعنی رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی دارد، اعلام کرده بود.

حال محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در ادامه واکنش خود به اظهارات گابریل، حاضر به دیدار با این مقام آلمانی نشده است.

طبیعی است که با اتخاذ مواضع خصمانه مقامات آلمانی انتظار می رفت که مسئولان پاسخ قاطعی به این اظهارات مداخله جویانه بدهند و یا از سفر این مقامات خارجی جلوگیری شود.