شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸
دریادار سیاری :

پاسخ ایران به هر تعرضی کوبنده خواهد بود

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به آمادگی دفاعی کشورمان هشدار که هر تهدید و چالشی بخواهند برای ما ایجاد کنند، پاسخ ما کوبنده و قاطع خواهد بود.
کد خبر : ۳۲۶۱۸۶
صراط: فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به آمادگی دفاعی کشورمان هشدار که هر تهدید و چالشی بخواهند برای ما ایجاد کنند، پاسخ ما کوبنده و قاطع خواهد بود.

امیر دریادار حبیب الله سیاری، در گفت وگو با برنامه "من طهران" شبکه خبری العالم در خصوص پیشرفت ها و اقتدار نیروی دریایی تصریح کرد: ما در نیروی دریایی در بحث آموزش، نگهداری، ساخت و تعمیر شناورها وابستگی شدید داشتیم اما به برکت انقلاب و طبق فرمودۀ امام (ره) و با توجه به دستاوردهایی که از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون داشته ایم، امروز می توانیم ادعا کنیم در بحث آموزش و تربیت نیروی انسانی خودکفا شده ایم و البته این دلیل نمی شود که از علم دنیا بی نیاز باشیم.

وی افزود: ما می توانیم ارتباطات علمی و آموزشی با سایر کشورها داشته باشیم اما استفاده از دانش دنیا شرایط ویژه خود را دارد و نباید سلطه پذیر یا تحت استعمار باشیم. ما خودمان صاحب علم و تجربه هستیم و می توانیم با دانشگاه های دنیال تبادل اطلاعات کنیم.

از وابستگی کامل به خودکفایی کامل رسیده ایم
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: در بحث نگهداری و تعمیر تجهیزات نیز از وابستگی کامل به خودکفایی کامل رسیده ایم و امروز کارکنان نیروی دریایی، توانایی تعمیر و نگهداری انواع تجهیزات مانند شناورهای سطحی، ناوها و ناوشکن ها، ناوهای پشتیبانی، زیردریایی ها و وسایل پروازی را دارند. سطح تعمیر و نگهداری ما آن قدر بالاست که همۀ تجهیزات ما قابل استفاده اند.

ورود ایران به مرحله ساخت زیر دریایی
دریادار سیاری گفت: در بحث نوسازی هم می دانید که ناوشکن و ناو موشک انداز می سازیم و وارد مرحلۀ ساخت زیردریایی شده ایم. همۀ این ها در سال های پس از انقلاب به دست آمده است. محل مأموریت ما امروز در آب های آزاد دنیاست و امروز می توانیم در خلیج عدن حضور داشته باشیم و از منافع کشورمان دفاع کنیم بدون آن که قصد اقدام نظامی داشته باشیم.

توانمندی در ساخت ناوشکن و ناو موشک انداز

سیاری افزود: ما قبل از انقلاب توانایی تعمیرات هم نداشتیم اما امروز مرحلۀ تعمیرات را رد کرده و وارد ساخت تجهیزات شده ایم. ما امروز ناو موشک انداز ساخته ایم مانند پیکان و جوشن و اسامی دیگری که در دست تولید هستند. ناو جماران بزرگ تر از ناو موشک انداز است و در ردیف ناوشکن قرار می گیرد. جماران، دماوند و سهند و سایر ناوشکن ها که در دست ساخت هستند.

دریادار سیاری خاطرنشان کرد، امروز در کشور ما زیردریایی های کلاس سبک و متوسط ساخته می شود. این ها همه دستاوردهای ماست که نشان از همت و خواست مردم است که در بحث دفاع نباید به کسی وابسته باشیم. ما از تدابیر رهبرمان پیروی می کنیم. ما به دنبال توسعۀ تجهیزات دفاعی خود هستیم. موشک، هواپیما، اژدر و ... تولید می کنیم اما این برای تهدید دیگران نیست. ما به دنبال تعرض به حقوق دیگران و یا تهدید آنها نیستیم.

وی تصریح کرد، ما باید بتوانیم از مرزهای آبی، خاکی و هوایی خود دفاع کنیم. ما باید بتوانیم از منابعی که متعلق به ماست در آب های سرزمینی و منطقۀ نظارت و دفاع کنیم. ما باید بتوانیم از منافع خود دفاع کنیم به طور مثال اگر امروز در خلیج عدن ناامنی شده و کشتی ما را ممکن است دزدان دریایی ببرند کسی غیر از ما برای دفاع وجود ندارد. مقام معظم رهبری می فرمایند ملتی که نتواند از خود دفاع کند زنده نیست و ما هم چون ملتی زنده هستیم باید تجهیزات دفاعی داشته باشیم و از خودمان دفاع کنیم. چرا صدام به ما حمله کرد؟ چون احساس می کرد ضعیف هستیم. این توان بازدارندگی است.

 رزمایش مشترک دریایی با عمان 

 فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره برگزاری مانورهای مشترک با برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس ازجمله عمان گفت: رزمایش هایی که ما انجام می دهیم، برای بالا بردن توان مهارتی خود و استفاده مناسب از تجهیزات مان و درنهایت برای توان بازدارندگی کشور است که بتوانیم از مرزها و منابع ومنافع خود دفاع کنیم.
دریادار حبیب الله سیاری افزود: اگر نیروهای مسلح رزمایش و تمرین انجام ندهند، در روز مبادا نمی توانند کار عملی انجام دهند، بنابراین رزمایش جزو آموزش ماست و باید انجام شود و حالا گاه این رزمایش به طور مشترک و با یک کشور دیگر انجام می شود، مثلا ما با کشور عمان در بحث امداد و نجات درشرق تنگه هرمز و دریای عمان رزمایش انجام می دهیم، برای این که توانمندی مان را روی هم می گذاریم و تمرین می کنیم که اگر برای کشتی تجاری هرکشوری در آن منطقه اتفاق بیافتد، ما بتوانیم به آن کمک کنیم ، معنی رزمایش امداد و نجات این است، اما خیلی ها از این مساله سوء استفاده می کنند وآنرا درجهت ایران هراسی به کار می برند، این طورنیست، رزمایش امداد و نجات با کشور عمان برای کمک به انواع کشتی های تجاری و نفتکش است که از منطقه عبور می کنند و هر گاه اتفاقی بیافتد ، تقاضای کمک می کنند و ما باید این توانمندی را داشته باشیم که کمک کنیم نه فقط برای کشتی های خود بلکه برای کشتی های سایر کشورها.

برخی به دنبال افزایش ایران هراسی هستند
دریادار سیاری همچنین گفت: اگر با برخی از کشورها که از بنادر ما بازدید دارند، تمرین یک روزه انجام می دهیم، هدف از این تمرین ها، هماهنگی و اطلاع از دانش یکدیگر و نزدیک شدن نیروی دریایی دو کشور به یکدیگر است هرچقدر که توان بازدارندگی ما بالاتر برود، ارتقای این توان برای دفاع است، نه تعرض و تجاوز. اما دیگران خیلی تلاش می کنند که ایران هراسی را توسعه دهند.

امنیت کشتی های تجاری ایران در آب های آزاد
وی درباره حضور نیروهای دریایی ایران درآب های آزاد گفت: حضور درآب های آزاد ماموریتی است که طی هشت نه سال گذشته فرمانده معظم کل قوا به نیروی دریایی به عنوان نیروی دریایی راهبردی ابلاغ فرموده اند، سخن این است که آب های آزاد متعلق به همه جهان است و ما اهل تعدی و تجاوز به مرزها و منابع و منافع دیگران نیستیم اما اهل حضور درآب های آزاد هستیم چون ما هم باید مانند دیگر کشورها در این آب ها حضور داشته باشیم، به عنوان مثال ما امروز در خلیج عدن به عنوان آب های آزاد، به دنبال برقراری امنیت هستیم ، امنیت برای چه کسی، در وهله اول برای کشتی های خودمان ، زیرا مسیر تجارت ما آنجاست و ما باید بتوانیم امنیت کشتی های مان را برقرار کنیم و تا به حال ما به کشورهای زیادی برای نجات کشتی های آن ها از دست دزدان دریایی کمک کرده ایم.

دفاع نیروی دریایی راهبردی ایران از منافع کشورمان در خلیج عدن

دریادار سیاری خاطرنشان کرد، ما درامنیت جمعی منطقه موثر هستیم، یکی از دلایل حضور در آب های آزاد از جمله خلیج عدن حفظ منافع است، مگر تفاوت جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دیگر چیست،
چرا همه کشورهای جهان که قدرت دریایی دارند، در آب های آزاد حضور دارند، ما هم باید حضور داشته باشیم ، مگر ما چیزی از دیگران کم داریم، ما باید در آب های آزاد جهان حضور داشته باشیم و پرچم ما هم باید در بین پرچم های کشورهای دیگر باشد و اگر منافعی داشته باشیم مثل بحث خلیج عدن بتوانیم از آن دفاع کنیم و اگر ما این توانمندی را نداشته باشیم باید از کشورهای جهان بخواهیم که کشتی های ما را اسکورت کنند و امنیت آنرا برقرار کنند اما وقتی خود ما این توانمندی را داریم باید از آن استفاده کنیم .

مقابله نیروی دریایی با توطئه ایران هراسی

فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت:  حضوردر دریای آزاد و توسعه روابط با کشورها از جمله کشورهای حوزه اقیانوس هند و آسیای جنوب شرق یا مدیترانه یا هند جنوبی و رفت و آمد ناوگروه های ما در عرصه های دریای ادامه دارد و این امر به توسعه روابط با سایر کشورها منجر می شود و ما در حال از بین بردن توطئه های ایران هراسی هستیم و روابط اجتماعی وفرهنگی و سیاسی اقتصادی با سایر کشورها را توسعه می دهیم واین ها همه نتیجه حضور در آّب های آزاد است و برای همه جا پیام صلح و دوستی می بریم.

مرزهای نا محدود نیروی دریایی ایران
وی درباره مرز حضور نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران گفت: هر جای دنیا که آب های آزاد وجود دارد، کشورهای آزاد جهان می توانند حضور داشته باشند و ما حق داریم در آن جا حضور داشته باشیم، ما این حق را داریم که با رعایت قوانین و مقررات بین المللی درآب های آزاد دنیا حضور داشته باشیم همان طور که همه کشورهای دیگر حضور دارند.

دریادار حبیب‌الله سیاری در باره روابط نیروی دریایی ایران با سایر کشورها گفت: ما با خیلی از کشورها رفت و آمد داریم، ناوهای آنان می آیند، ناوهای ما به سفر می روند، با روسیه نیز در همین خصوص رفت و آمد و روابط داریم.

پیام ناو ایتالیایی در سفر به ایران

فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران خاطرنشان کرد، هدف و پیام آمدن ناو ایتالیایی به ایران توسعه روابط در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و نیروی دریایی است، ما با توجه به علم، دانش، تخصص و تجربه 8 سال دفاع مقدس در عرصه دریا صاحب  علم، تجربه، دانش، فناوری هستیم و با کشورهای مختلف در این زمینه تعامل داریم.

وی گفت: تجربه و دانش ما درعرصه دریا بالاست، می توانیم با کشورهایی که با ما ارتباط دارند، در زمینه آموزشی، فنی، دید و بازدید متخصصان همکاری داشته باشیم، این امر باعث توسعه روابط و تبادل پیام های صلح و دوستی می شود.

راهبرد ایران؛ امنیت خلیج فارس و شمال اقیانوس هند با مشارکت کشورهای همسایه
دریادار سیاری در ادامه افزود: خلیج فارس دریای محدود و نیمه بسته و متعلق به کشورهای همسایه است به همین دلیل حضور بیگانگان در آن بی معنی است و به همین دلیل بیگانگان نباید در آن حضور داشته باشند، اگر بیگانگان می گویند جهت تامین امنیت مسیر انرژی اینجا هستیم یا مکمل قدرت برخی از کشورها شده ایم ما با این سخنان مخالفیم، ما می گوییم که جمهوری اسلامی ایران با حضور کشورهای منطقه می تواند امنیت را در سرتاسر خلیج فارس و شمال اقیانوس هند بدون حضور بیگانگان برقرار نماید، این راهبرد، استراتژی و ادعای ماست و می گوییم این منطقه متعلق به همه ما و خلیج فارس خانه و تنگه هرمز ما و کشورهای همسایه است، ما می توانیم امنیت آن و خطوط انرژی را تامین کنیم، نیازی به حضور دیگران نیست.

پاسخ دندان شکن مقام معظم رهبری به بیگانگان درخلیج فارس

سیاری تاکید کرد: دریاهای آزاد جهان برای دریانوردی فراوانند، وقتی می گویند رزمایش در خلیج فارس برگزار نشود، با پاسخ دندان شکن مقام معظم رهبری مواجه می شوند، بروید در خلیج خوکها، حضور دیگران باعث ناامنی است، هر جا بیگانگان حضور داشتند در شرق و غرب ما، به جای استقرار امنیت، ناامنی ایجاد شده است.

پاسخ ایران به هرگونه تعرضی کوبنده خواهد بود
دریادار سیاری درباره تهدیدها و چالش های احتمال خاطرنشان کرد، ما آنقدر آمادگی دفاعی داریم که هر تهدید و چالشی بخواهند برای ما ایجاد کنند، حتما با پاسخ قاطع مواجه خواهند شد، آنها هم می دانند نباید دست از پا خطا کنند یا به منافع، مرز و مصالح ما نزدیک شوند یا آسیبی وارد کنند، چون ما کنترل کاملی بر اوضاع داریم، رصد ما همیشگی و کامل است، همه تحرکات را می دانیم، آنان می دانند اگر بخواهند تعرضی داشته باشند، پاسخ ما کوبنده است.

وی در باره این که گفته می شود نیروی دریایی ایران رتبه چهارم دنیاست، تصریح کرد، اینکه نیروی دریایی ایران در رتبه چهارم دنیا است، من مقایسه نکردم به این دلیل که نیازی به مسابقه تسلیحاتی نداریم، نمی گوییم جایگاهمان کجاست، از نظر علمی می گوییم جایگاه ما بالاست، اما در سطح نظامی ما ایران اسلامی را وارد مسابقه تسلیحاتی نمی کنیم، مثلا بگوییم فلان کشور دهها یا صدها میلیارد دلار برای خرید سلاح به جیب دیگران سرازیر می نماید، ما به توانمندی داخلی خود اتکا داریم، قدرت ما در منطقه این است که بتوانیم از منطقه دفاع کنیم، ما در زمینه دفاع از منافع و مصالح مان قدرت اولیم، هر کسی باور ندارد می تواند امتحان کند که البته امیدواریم هرگز مشکلی رخ ندهد، جایگاه علمی ما و نیروهای مسلح ما بسیار بالاست.

"در سطح نظامی، ایران اسلامی را وارد مسابقه تسلیحاتی نمی کنیم"

قدرت نیروی دریایی راهبردی ایران

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ما امروز قدرت منطقه ای محسوب می شویم، اما وارد مسابقات تسلیحاتی نمی شویم چرا که اگر بودجه های نیروهای مسلح منطقه را حساب کنیم ما پایین ترین سطح هستیم اما از نظر قدرت بالاترین سطح هستیم، چون به قدرت و توانمندی داخلی اتکا و خود را باور داریم و از اعتماد به نفس بالا و تجربه 8 سال دفاع مقدس برخوداریم، می دانیم برای اقتدار باید به خودمان تکیه کنیم، با ریختن پول توی جیب دیگران اقتدار کسب نمی شود.