پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۴۷

موضع سازمان ملل درخصوص "بورکینی"

کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای از حکم دادگاه عالی فرانسه در لغو ممنوعیت استفاده زنان مسلمان از لباس شنای اسلامی در این کشور استقبال کرد.
کد خبر : ۳۲۰۱۷۸
صراط: کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای از حکم دادگاه عالی فرانسه در لغو ممنوعیت استفاده زنان مسلمان از لباس شنای اسلامی در این کشور استقبال کرد.

به گزارش فارس، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل امروز (سه‌شنبه) ضمن استقبال از تصمیم دادگاه‌ عالی فرانسه در لغو ممنوعیت استفاده از «لباس شنای اسلامی» در حدود 30 شهر این کشور، بازداشت‌های مرتبط با این ممنوعیت‌ محلی در فرانسه را نوعی ترغیب به تعصب در میان مسلمانان و انگشت‌نما کردن آنها دانست.

به نوشته روزنامه فرانسوی «فیگارو» کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل با صدور بیانیه‌‌ای اعلام کرد: «چنین احکام بازداشتی نه تنها موجب بهبود اوضاع امنیتی نخواهد شد بلکه بالعکس منجر به تقویت تعصبات مذهبی و انگشت نما شدن مسلمانان به ویژه زنان در فرانسه خواهد شد.»

در این بیانیه آمده است: «قوانین مربوط به پوشش از جمله قانون ممنوعیت استفاده از لباس شنای اسلامی به طور نامناسبی بر زنان و دختران تأثیر خواهد گذاشت و با بی‌توجهی به قدرت آنها در اتخاذ تصمیمات مستقل در زمینه پوشش، استقلال آنها را نادیده می‌گیرد.»

کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل افزود: «طبق معیارهای بین‌المللی حقوق‌بشر، اعمال محدودیت بر آزادی افراد در زمینه اعلام دین و اعتقادات از جمله طرز پوشش، جز در موارد بسیار معدود از جمله برای حفظ و تأمین امنیت و نظم عمومی، بهداشت عمومی یا اخلاق مجاز نیست. علاوه بر این تدابیر اتخاذ شده تحت عنوان نظم عمومی باید در چارچوب قوانین بین‌المللی حقوق‌بشر، مناسب، ضروری و معقول باشند.»

یادآور می شود 30 شهر ساحلی فرانسه تابستان امسال پوشیدن لباس شنای اسلامی زنان مشهور به بورکینی را ممنوع اعلام کردند. برخی بر این باورند این اقدام واکنشی تحریک کننده پس از حمله تروریستی 14 ژوئیه گذشته در نیس پاریس است که منجر به کشته شدن 86 نفر شد.

شورای عالی قضایی، عالی ترین نهاد قضایی در فرانسه روز جمعه گذشته قانون ممنوعیت مذکور توسط شهرداری شهرهای مذکور را لغو و خطاب به شهرداران شهرهای مختلف این کشور تأکید کرد: «هر گونه ممنوعیت لباس شنای اسلامی تنها زمانی مجاز است که خطرات قطعی آن برای امنیت ثابت شده باشد.»

شهرداران چندین شهر فرانسه اخیرا پوشیدن لباس شنای اسلامی از سوی زنان مسلمان را ممنوع اعلام کرده و آن را نشانه‌ای از اسلام سیاسی قلمداد کرده‌اند.

شهردار شهر کن فرانسه نخستین شهرداری بود که در روز 27 ژوئیه گذشته با استفاده زنان از این نوع لباس شنا مخالفت کرد.

لباس شنای اسلامی نوعی لباس شنا برای زنان است که تمام بدن بجز صورت، کف دست و پاها را می‌پوشاند تا حجاب اسلامی برای زنان مسلمانی که علاقه به شنا کردن دارند فراهم شود.