شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۲ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۵
ایرانی بودن او برجسته شود

درخواست ولایتی درباره زکریای رازی

ولایتی درخواست کرد: برای ترجمه و انتشار کامل الحاوی تا پایان مهرماه اقدام شود.
کد خبر : ۳۱۸۸۳۸
صراط: رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به ضرورت توجه توأمان به ابعاد شخصیتی زکریای رازی به عنوان یک پزشک فیلسوف گفت: برای ترجمه و انتشار کامل الحاوی تا پایان مهرماه اقدام شود.
به گزارش واحد خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه 201 کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد و پس از ارائه گزارشی از روند برگزاری همایش ملی زکریای رازی از سوی رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه در زمینه اقدامات مربوطه در حوزه‌هایی مانند کمیته علمی، انتشارات بحث و تبادل نظر صورت پذیرفت.
ولایتی هم با اشاره به ضرورت توجه توأمان به ابعاد شخصیتی زکریای رازی به عنوان یک پزشک فیلسوف گفت: زکریای رازی در طول عمر خود بیش از 42 عنوان تألیف داشته که تنها الحاوی مشتمل بر 23 جلد است و باید جنبه ایرانی بودن شخصیت وی از طریق انتشار آثاری که به زبان فارسی نگاشته شده‌، برجسته شود.
در این جلسه مقرر شد برای ترجمه و انتشار کامل الحاوی تا پایان مهرماه اقدام شود.
در ادامه کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در زمینه بررسی نحوه حفاظت از آثار باستانی کشورمان در مقابل برخی از اقدامات تخریبی به بحث و تبادل نظر پرداخت و در این ارتباط معاون سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: سازمان میراث فرهنگی به طور منظم پیگیر به روزرسانی لیست قرمز آثار باستانی سرقت شده از کشور است.

وی افزود: با توجه به اقدامات سازمان میراث فرهنگی پنجمین محموله از آثار باستانی که به خارج از کشور قاچاق شده بود به کشورمان باز خواهد گشت.
ولایتی هم با تاکید بر این نکته که اماکنی مانند رصدخانه مراغه به عنوان یکی از شاهکارها و دستاوردهای تمدن ایران اسلامی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد، گفت: تلاش‌های کشورمان در زمینه احیای مفاخر و آثار تمدن اسلامی ایرانی می‌تواند خنثی کننده برخی اقدامات در زمینه مصادره این مفاخر باشد.
اعضاء کمیته هم در زمینه تفاوت میراث معنوی ملموس و ناملموس در روند ثبت بین‌المللی، اهمیت آثار باستانی کشور در نگارش تاریخ هنر، در نظر گرفتن ضوابط بین‌المللی حاکم بر این حوزه‌ها نظرات خود را ارائه کردند.