شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۱

علم‌الهدی: خرید کالای قاچاق حرام است

کد خبر : ۳۱۷۵۵۷
صراط: نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با تأکید بر اینکه مبارزه با قاچاق کالا باید راهکار داشته باشد، گفت: باید این نکته فقهی به اطلاع مردم برسد که خرید جنس قاچاق شرعاً حرام است.

به گزارش فارس از مشهد، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دومین جلسه ستاد امر به‌ معروف و نهی از منکر استان که صبح و ظهر امروز در دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان برگزار شد، با تأکید بر اینکه مصوبات این جلسه باید ضرب‌الاجل زمانی داشته باشد و گزارش سازمان‌ها به دبیرخانه ارائه و بررسی شود، ‌در خصوص موضوع امر به‌ معروف در حوزه قاچاق کالا گفت: باید سامانه‌هایی در این حوزه فعال و هر جنسی که از گمرک وارد کشور می‌شود شناسنامه‌دار و به آن الصاق شود و اجناس بی‌شناسنامه با نظارت دقیق از بازار جمع‌آوری شود.

وی با تأکید بر اینکه مبارزه با قاچاق کالا باید راهکار داشته باشد، افزود: باید این نکته فقهی به اطلاع مردم برسد که خرید جنس قاچاق شرعاً حرام است و باید ساز و کاری برای تفکیک کالای قاچاق از غیر قاچاق اندیشیده شود.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی تعیین مصداق قاچاق را بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت دانست و گفت: باید راه تشخیص جنس قاچاق از غیر قاچاق برای مردم هموار شود.

علم‌الهدی همچنین در خصوص استفاده از ظرفیت خدمت‌یاران رضوی در باب تذکر لسانی در امر به‌ معروف و نهی از منکر، ارتباط دبیرخانه ستاد با آستان قدس رضوی را خواستار شد و تصریح کرد: دبیرخانه باید علاوه بر آستان قدس با دستگاه‌های اجرایی و قضایی استان در خصوص عملیاتی شدن امر به‌ معروف و نهی از منکر ارتباط بگیرد.

وی در خصوص راه‌اندازی ستاد امر به‌ معروف و نهی از منکر در شهرستان‌های استان نیز تأکید کرد و اظهار داشت: تکلیف ستاد تا آخر شهریور در شهرستان‌ها روشن و جلسات به‌طور منظم برگزار شود.

دومین جلسه استانی ستاد امر به‌ معروف و نهی از منکر خراسان رضوی با حضور آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی نماینده ولی‌فقیه در استان، علیرضا رشیدیان استاندار، غلامعلی صادقی دادستان مشهد، بهمن امیری‌مقدم، فرمانده انتظامی، سید سعید سرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، راضیه علیرضایی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت، سید کمال‌الدین حسینی مدیرکل امور اجتماعی استانداری، حجت‌الاسلام سید محمود مرویان حسینی مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام محمد سلطانی مسئول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، محسن نصرپور مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی، محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، ابراهیم معادی مسئول شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه استان، عابدین عابدی‌مقدم، مدیرکل بنیاد شهید و جمعی از مسئولان سپاه، بسیج، حوزه علمیه خراسان و مسئولان شهری در دفتر نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی برگزار شد.

جامعه بدون امر به‌ معروف جامعه مرده است

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی امر به‌ معروف و نهی از منکر را رمز حیات اجتماعی دانست و جامعه بدون امر به‌ معروف را جامعه مرده و انسان این جامعه مرده را بدبخت‌ترین انسان‌ها برشمرد.

آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی ظهر امروز در جمع خبرنگاران در حاشیه دومین جلسه ستاد امر به‌ معروف و نهی از منکر خراسان رضوی که در دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان برگزار شد، امر به ‌معروف و نهی از منکر را عامل اصلی و رمز حیات اجتماعی دانست و تأکید کرد: اگر مسؤولیتی برای افراد جامعه از نظر سرنوشت اسلامی در جامعه‌ای وجود نداشته باشد، آن جامعه مرده است.

وی با تأکید بر اینکه تعبیر «مرده بودن جامعه» از حضرت امیرالمؤمنین(ع) نقل‌ شده است، گفت: مرده بودن جامعه به این معنی است که حرف زدن در آن نتیجه‌ای ندارد و وجود این جامعه نقشی در زندگی افراد ندارد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه اگر امر به ‌معروف و نهی از منکر در قالب یک جریان مؤثر در جامعه حاکم نباشد آن جامعه مرده است، تصریح کرد: انسان‌هایی که در چنین جامعه مرده‌ای زندگی می‌کنند و اجتماع نقشی در زندگی آن‌ها ندارد و یا اگر نقشی دارد این نقش قابل‌ کنترل نیست،‌ بدبخت‌ترین انسان‌ها هستند.

علم‌الهدی با اشاره به فعالیت‌های ستاد امر به ‌معروف و نهی از منکر خراسان رضوی گفت: همان‌طور که مستحضرید قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر اخیراً در مجلس تصویب‌ شده و به‌ تازگی به استان‌ها ابلاغ‌ شده است و ستاد امر به ‌معروف و نهی از منکر در مشهد تا امروز پیگیر تنظیم برنامه و ایجاد ساختار دبیرخانه بوده است.

وی با تأکید بر اینکه راهکارهای امر به‌ معروف و نهی از منکر باید منسجم باشد، افزود: دبیرخانه ستاد برای تدوین این راهکارها تاکنون زحمات زیادی در هماهنگی دستگاه‌های مختلف متحمل شده و تفاهمنامه‌ای را تنظیم و میان دستگاه‌ها به امضا رسانده است و امیدواریم اجرای این تفاهمنامه در رواج امر به‌ معروف در جامعه مؤثر باشد.