شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۲

جلیلی: واقعه گوهرشاد سانسور شده

معاون شهردار مشهدمقدس گفت: واقعه گوهرشاد نگینی در دفاع مقدس فرهنگی است که در همه شهرها و روستاها جاری بوده است.
کد خبر : ۳۱۱۸۷۵
صراط: وحید جلیلی ظهر امروز در دومین اجلاس سراسری «عفاف، عزت، عشق» درباره معرفی طرح ملی گوهرشاد و نسبت آن با جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی اظهار داشت: در موضوع جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی در کنار نگاه جبهه‌ای، جهادی و ولایی مسئله نگاه تاریخی مطرح است. هر حرکت موفق فرهنگی باید تجربه تاریخی و تنوع موضوعی خود را به همراه داشته باشد.

به گزارش تسنیم، وی با اشاره به اینکه یکی از متعلقات ذکر در قرآن، تاریخ است گفت: باید تجربه نوع بشر و امت اسلامی را همراه خود داشته باشیم امید داریم طرح ملی گوهرشاد در سطح کشور گسترده شود و این پاسخی به دعوت و ندای قرآن است.

معاون فرهنگی شهردار مشهد تصریح کرد: قرآن می‌گوید نه تنها خود را فراموش نکنید بلکه به دیگران نیز یاد دهید لذا حافظه تاریخی جامعه خود را باید زنده نگه داریم.

وی درباره اهداف طرح ملی گوهرشاد خاطرنشان کرد: هدف اول ما پاسخ به جریان وسیعی است که در سال‌های اخیر برای تطهیر رژیم منحوس پهلوی آغاز شده و ما آن قدر در مورد سلطنت پهلوی سکوت کردیم که امروز به خود اجازه می‌دهند شخصیتی درنده‌خو مثل رضاخان را به عنوان اسطوره مطرح کنند.

معاون فرهنگی شهردار مشهد با بیان اینکه پرداختن به واقعه گوهرشاد می‌تواند این عملیات را خنثی کند  گفت: طرح ملی گوهرشاد یکی از طرح‌های ایجابی است که در تثبیت و ترویج حجاب، عفاف و الگوی زن مسلمان موثر است و تحقق آرمان‌های انقلاب و غلبه بر جبهه معارض که در راستای رواج الگوی غیر دینی در زنان ایران تلاش می‌کند از دیگر اهداف این طرح است.

وی خاطرنشان کرد: موضوع دیگر ایجاد سرفصل‌های تازه در تولید محتوا است در واقع برگ برنده ما در انقلاب اسلامی حوزه دفاع مقدس است که حرکت‌های عظیمی که در این حوزه انجام شده است.

جلیلی با بیان اینکه سرفصل دفاع مقدس در تولید محتوای فرهنگ عمومی، سینما و غیره موفق عمل کرده است، گفت: اگر ما بتوانیم هم عرض دفاع مقدس سرفصل‌های فرهنگی را بیابیم و آن را به نسل جوان ارائه کنیم به همان اندازه موفق می‌شویم.

وی تصریح کرد: یک حوزه تاریخ انقلاب است که جا دارد فعالان فرهنگی به آن ورود کنند چرا که می‌توانند صدها هزار سوژه برای تولید محصول و ارائه خدمات فرهنگی بیابند که مغفول مانده است.

معاون فرهنگی شهردار مشهد بازه زمانی 1314 تا 1320 را هفت سال دفاع مقدس فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: گردآوری مجموعه اسناد و خاطراتی که از مقاومت فرهنگی مردم ما برای دفاع از شعائر دینی به ویژه در این دوران صورت گرفته است نظیر حفظ روضه‌ها و عزادارای‌ها، کشف حجاب و غیره می‌تواند  ژانر جدیدی در رسانه، فرهنگ عمومی، هنر و فعالیت دانشگاهی باز کند.

جلیلی با بیان اینکه ما به دنبال هنر طبیعی هستم تصریح کرد: در هر شهر بزرگ دنیا اگر صدها نفر را به خاطر مطالبه فرهنگی قتل عام می‌شدند به اندازه یک موزه اثر فرهنگی در مورد آن وجود داشت اما در تمام مشهد یک کارت پستال در مورد واقعه گوهرشاد نداریم.

وی افزود: واقعه گوهرشاد 80 سال سانسور و بایکوت شده است، ما براب همایش قیام ملی گوهرشاد با حدود 800 نفر مصاحبه گرفتیم که برخی از آن‌ها در ماه‌های اخیر مرحوم شدند مثل آیت الله خزعلی و برخی پیش از مصاحبه ما با از دنیا رفتند.

جلیلی خاطرنشان کرد: همچنان کسانی هستند که خاطراتی دارند و دهه 90 دهه طلایی برای جلوگیری از مدفون شدن این واقعه است.

وی با اشاره به اینکه در آن زمان آن چنان خفقانی بود که کسانی حتی جرات نمی‌کردند بگویند کسی از خانواده ما در وقایع گوهرشاد به شهادت رسید گفت: بعد از انقلاب دو حرکت درباره این قیام انجام شد یک حرکت سینا واحد بود که با برخی رهبران قیام  مصاحبه کرد در سال 60 و در سال 87 نیز حرکتی در شهرداری مشهد انجام شد که ادامه نداشت اما ما خواهان گسترش هستیم.

جلیلی اظهار داشت: واقعه گوهرشاد نگینی در هفت سال دفاع مقدس فرهنگی است که در همه شهرها و روستاها جاری بوده است.

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از شهرها شهدای کشف حجاب داریم که ناشناخته هستند گفت: قصد داریم حداقل 40 هزار خاطره منتشر کنیم تا آن‌هایی که در فضای مجازی از موجود وحشی و درنده خویی مانند رضاخان میرپنج اسطوره آزادی خواهی می‌سازنند شرم کنند.

جلیلی خاطرنشان کرد: رضاخان افغانستان و ترکیه را الگو قرار داد که چنین بلایی را سر جامعه ایرانی آورد و ما سکوت کردیم اما امروز نباید بگذاریم فریاد شهدای گوهرشاد خاموش بماند.

معاون فرهنگی شهردار مشهد درباره نکته مهم در ماجرای گوهرشاد تصریح کرد: در آن زمان رضاخان می‌گفت زن ایرانی را دین به بند کشیده و از حضور در عرصه اجتماع محدود کرده و ما  می‌خواهیم زن را نجات دهیم.

وی افزود: اما این واقعه در مسجدی رخ داد که به نام یک زن است که تمدن اسلامی را به جهان معرفی کرد زنی همچون گوهرشاد خاتون که فرهیخته، فرهنگ پرور و هنرشناس، توسعه گر و در عالی‌ترین مدارج علمی و فرهنگی قرار داشت. در واقع او از نسل تیمور بود اما تحت تاثیر تمدن اسلامی به این مدارج بالا رسید.

جلیلی خاطرنشان کرد: درصدد هستیم تا 21 تیرماه سال آینده کتاب خاطرات کشف حجاب برای هر شهری را به چاپ برسانیم و در فاز بعدی به ساخت صدها هزار محصول فرهنگی و هنری درباره حجاب تولید کنیم.