جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۶

کشف قبر ۱۲ هزار ساله جادوگر کوتوله +عکس

کشف قبری با قدمت ۱۲ هزار سال متعلق به یک «شمن» در جلیله، باستان‌شناسان را به شگفتی واداشته است.
کد خبر : ۳۰۸۹۸۷
صراط: باستان‌شناسان موفق شدند در غاری در شهر «جلیله» سرزمین‌های اشغالی بقایای جسد یک «شمن» زن و تعداد زیادی از اشیاء تاریخی متعلق به ۱۲ هزار سال پیش را پیدا کنند.

به گزارش ایسنا، «شمن» به فردی می‌گفتند که مدعی می‌شد می‌تواند با روح خود به جهان دیگر سفر کند و با توصل به جادو با ارواح ارتباط برقرار کند. گور تازه کشف شده متعلق به زنی میانسال است که قد بسیار کوتاهی دارد و می‌شود گفت یک کوتوله است. این زن به بیماری‌های متعددی مبتلا بوده و به نظر می‌شد ظاهر عجیب و غریبی داشته است.

اطلاعاتی که دانشمندان از حفر این قبر به دست آورده‌اند، آن‌ها را شگفت‌زده کرده است. در این گور یک پای انسان، ‌۸۶ لاک لاک‌پشت، یک بال عقاب، استخوان لگن پلنگ، ران یک خوک، ‌ استخوان دنبلیچه گاو و بسیاری شی دیگر یافت شده است. باستان‌شناسان اعلام کردند حداقل ۲۸ نفر در این غار دفن شده‌اند.

کشف قبر ۱۲ هزار ساله جادوگر کوتوله

باستان‌شناسان معتقدند این زن ۴۵ ساله در یک جامعه شکارچی زندگی می‌کرده و بررسی قبر او کمک شایانی به افزایش اطلاعات در مورد اواخر دوره تمدن «ناتوفیان» (۱۰ هزار و ۸۰۰ تا ۹ هزار و ۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح) و نوع مراسم تدفین آن‌ها خواهد کرد. تمدن «ناتوفیان» ۱۵ هزار سال پیش در منطقه «لوانت» که در زبان فرانسه به کشورهای شرق دریای مدیترانه شامل فلسطین، لبنان، سوریه و اردن گفته می‌شود، سکونت داشتند. گمان می‌رود این‌ها نخستین انسان‌هایی بودند که یکجانشین شدند. آن‌ها به شکار و جمع‌آوری غذا ادامه دادند اما به کار درست کردن غذا و پختن نان هم پرداختند.

باستان‌شناسان تصور می‌کنند قبر این «شمن» قدیمی‌ترین گور از تمدن «ناتوفیان» است. آن‌ها برای بررسی آنچه در این غار کشف شده، حدود سه سال وقت گذاشته‌اند و تا ۵۰ سانتی‌متر را حفاری کرده‌اند.

ران خوک به همراه جمجمه دو سمور، استخوان دنبلیچه گاو و پای یک انسان کنار دست راست این زن دفن شده بود. براساس گزارش که باستان‌شناسان این پروژه منتشر کردند، پای این انسان از خودِ «شمن» هم بزرگتر است. استخوان‌های گوزن جوانی که در کنار لاک‌های لاک‌پشت در این قبر پیدا شده، نشان می‌دهد این زن در فصل بهار به خاک سپرده شده است.

آیین‌ تدفین از جمله مسائل بسیار مهم برای باستان‌شناسان است. آن‌ها از این طریق می‌توانند اطلاعات زیادی در مورد مناسبات اجتماعی، شکل‌گیری و تکامل جوامع در گذشته دست پیدا کنند.