پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۹

فعالیت 7 تا 20 هزار کودک کار در تهران

مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران از افتتاح نخستین مرکز تخصصی کامپیوتر ویژه کودکان کار و خیابان در آینده ای نزدیک خبر داد.
کد خبر : ۳۰۲۷۳۱
صراط: فرزاد هوشیار پارسیان گفت: در تقویم جهانی 12 ژوئن به عنوان روز جهانی مقابله با کار کودک ثبت شده است و این تاریخ امسال با روزهای ماه مبارک رمضان مصادف شده است. به همین دلیل، برنامه های ویژه روز جهانی کودک امسال پیش از ماه رمضان و در تاریخ 16 خردادماه برگزار می شود.

به گزارش میزان، وی افزود: قرار است تا امسال همچون سال گذشته با برپایی کاروان دوستدار کودک در حد فاصل میدان راه آهن تا میدان تجریش شهروندان را با موضوع کودکان کار و خیابان، نحوه برخورد درست با این افراد و آسیب هایی که کودکان را تهدید می کند، آشنا کنیم.

مدیر عامل سازمان خدمات اجتماعی با تاکید بر اثربخشی بالای کاروان های دوستدار کودک در خیابان و جلب توجه مردم به موضوع کودک کار تصریح کرد: مراسم امسال با همکاری سازمان خدمات اجتماعی و سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه کودک برگزار می شود. ضمن اینکه، برای اولین بار کمپینی تحت عنوان "گلوریا" که تاکنون جمعیتی بیش از یک میلیون نفر و تعداد بسیاری هنرمند را با خود همراه کرده است از پارک وی به کاروان دوستدار کودک می پیوندد تا کار اطلاع رسانی با وسعت بیشتری انجام شود.

هوشیار حساسیت زایی و یادآوری مسئولیت ها و وظایف در قبال کودکان کار را از مهم ترین دلایل برپایی کاروان دوستدار کودک معرفی و عنوان کرد: بر اساس این رویکرد، شعار امسال را "مسئولیت دولتی، مشارکت مردمی؛ لغو کار کودک" انتخاب کردیم. شعار مذکور به این معنا است که اگر دستگاه های دولتی مسئولیت خود را بشناسند و مردم نیز پای کار بیایند اگر نتوانیم کار کودک را لغو کنیم حداقل می توانیم در کاهش آسیب های اجتماعی که این کودکان را تهدید می کند، تاثیرگذار باشیم.

به گفته وی پیش بینی شده تا در روز 16 خرداد در 10 نقطه از شهر تهران غرفه های اطلاع رسانی به منظور آشنایی شهروندان با وضعیت کودکان کار برپا شود. البته مسئولیت اداره تمامی این غرفه ها با سازمان های مردم نهاد است.

مدیر عامل سازمان خدمات اجتماعی در بخش دیگری از سخنانش از راه افتتاح نخستین مرکز تخصصی کامپیوتر ویژه کودکان کار و خیابان خبر داد و گفت: واقعیت این است که بسیاری از کودکان کار که به مدرسه می روند با اتمام مقطع ابتدایی تحصیل را رها می کنند و به طور تمام وقت به کار می پردازند. بر این اساس، سعی کردیم تا با ایجاد مرکز تخصصی کامپیوتر و آموزش مهارت ICDL در سطوح مختلف این امکان را فراهم بیاوریم تا کودکان پس از ترک تحصیل به جای گلفروشی در چارراه ها از مهارت خود استفاده کنند.

هوشیار با اشاره به مشارکت خیریه ارتقای کیفیت زندگی در راه اندازی مرکز تخصصی کامپیوتر تصریح کرد: ظرفیت این مرکز که به زودی افتتاح می شود 150 نفر ظرفیت است و پیش بینی شده تا در وهله اول کودکانی که تحت پوشش مراکز پرتو هستند پذیرش شوند. البته، در مراحل بعد ممانعتی نسبت به حضور سایر کودکان کار و خیابان صورت نمی گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که تعداد کودکان کار طی یک سال اخیر چه تعداد افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: متاسفانه، آمار دقیقی در خصوص این کودکان وجود ندارد و ما با یک پراکندگی عجیب آماری که از 7 تا 20 هزار نفر در نوسان است، رو به رو هستیم. با این وجود، شهرداری تهران تاکنون داده های مربوط به بیش از 1500 نفر را جمع اوری کرده و در حال انتقال آن ها به سامانه است. ما حتی این اطلاعات را در اختیار مرجع ملی کودک برای تکمیل سامانه اطلاعاتی کودکان کار و خیابان قرار دادیم.