جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۵

نظر ایوبی درباره اکران فروشنده در ایران

رئیس سازمان سینمایی گفت: در ایران شورای پروانه نمایش درباره اکران فیلم‌ها به عنوان اصلی‌ترین مرجع است اما اگر من در شورای پروانه نمایش بودم می‌گفتم «فروشنده» به هیچ اصلاحی نیاز ندارد.
کد خبر : ۳۰۱۱۸۹
صراط: امشب حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی در فرودگاه امام خمینی (ره) به محض اینکه در جمع خبرنگاران حاضر شد ضمن عذرخواهی از آنها به دلیل حضورشان در فضای نامناسب برای گفت‌وگو در جمع اصحاب رسانه درباره اتفاقاتی که در شصت و نهمین جشنواره کن فرانسه افتاد، گفت: همه کسانی که دوست دارند نام ایران را با سربلندی بشنوند تبریک می‌گویم این موفقیت که در کن حاصل شد برای مردم و سینماگران جای خوشحالی دارد چرا که کن مهم‌ترین رویداد فرهنگی هنری دنیا است و دقت داشته باشیم جایی به اندازه کن برای بازتاب اخبار فرهنگی هنر در دنیا برد ندارد.

به گزارش فارس، وی افزود: به هر حال در سال 6 هزار فیلم ساخته می‌شود و همه آنها حضور دارند در این جشنواره حضور پیدا کنند. زمانی این اتفاق برای ایران می‌افتد که دو فیلم در جشنواره از کشورمان حضور دارد که جایزه هم می‌گیرد. این رخداد باعث شادی همه ما است ای کاش همه شما بودید و تصاویر آن را می‌دیدید که چقدر با شکوه نام ایران را می‌بردند.

ایوبی ادامه داد: گروه و نازنین فیلم سینمایی «فروشنده» به شایستگی نمایندگی مردم خوب و فرهیخته ایران را در کن کردند می‌دانید به دلیل مشکلاتی که داشتم در 2 سال گذشته نتوانستم به عنوان مدیران سینمایی ایران در کن حضور یابیم به دلیل اینکه دبیر این جشنواره پس از گذشت چند سال تغییر کرد که جزو یکی از شخصیت‌های فرهنگی فرانسه نیز است و همچنین با دیدن فیلم سینمایی «فروشنده» در ایران که حدس می‌زدم که اتفاقاتی خوبی برایش در آنجا بیفتد به کن رفتم که همچنین بتوانیم برای آینده سینمای‌مان روابطی ایجاد کنیم.

رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به خبرنگار سینمایی فارس مبنی براینکه شاید برخی انتظار دارند که با دریافت جایزه جشنواره کن شاهد تبریک‌های مختلف از جناح‌ها و گروه‌های مختلف باشیم علاقه‌ای به این کار ندارند البته این نکته را باید یادآور شویم که جشنواره کن مانند هر جشنواره دیگری سیاست‌های خاص خود را دنبال می‌کند. به نظر شما چطور باید با رخدادهای فرهنگی از این دست برخورد کنیم و چقدر می‌توانیم غبطه بخوریم که چرا خودمان جشنواره‌ای نداریم که با گرفتن جایزه آن سایر به آن ببالند و به هم تبریک بگویند، گفت: به هر حال جشنواره کن شصت و نهمین سال خود را گذراند اینکه ما انتظار داشته باشیم ما جشنواره‌ای در ایران داشته باشیم که آن عظمت و شکوه و جایگاه کن را پیدا کند زمان می‌برد. کشورهای دیگر هم که جشنواره‌های بزرگی دارند هنوز به این جهت به کن نرسیده‌اند. منظورم برد رسانه‌ای و اهمیتی است که این همایش‌های بزرگ سینمایی دارند.

وی در ادامه پاسخ خود به سؤال فارس گفت: اینکه در عرصه فرهنگ موفقیت کسب می‌کنیم و همه خوشحال می‌شوند باعث می‌شود در ایران جشن و سرور و شادی شود بعد از موفقیت فیلم «فروشنده» شبکه‌های مختلف فرانسه را که می‌دیدم خبر اول همه‌شان مربوط به فیلم ایرانی بود. به این نکته توجه داشته باشیم که در همه دنیا تلاش می‌شود که نام ایران به عنوان ترور، خشونت و عوامل ضد فرهنگی ببرند این عزیزان تلاش کردند نام ایران در عرصه فرهنگ بدرخشد وقتی نام ایران با سینما و فرهنگ می‌آید جا دارد که همه خوشحال باشند. لحظه‌ای که اصغر فرهادی وارد جشنواره شد دبیر هنری جشنواره کن که میگروفنی در دست داشت اعلام کرد و گفت از ایران فیلم «فروشنده» در جشنواره کن حضور دارد ایران کشور بزرگ سینمای جهان است. دقیقاً همین کلمه را گفت. مگر می‌شود کشور بزرگ سینمای جهان فرهیخته و فرهنگی نباشد. این تصویری است که سفیران فرهنگی و بچه‌های سینمای شما از ایران و نام ایران نشان داده‌اند.

ایوبی همچنین در ادامه گفت: این که هر جشنواره‌ای سیاست‌های خاص خود را دارد قطعاً قابل بررسی است اما تا جایی که می‌دانم امسال کن نگاه ویژه‌ای به خانواده داشت. چرا باید در پی یک موفقیت باید به سرعت به دنبال بخش‌های منفی برویم و سعی کنیم چیزهای منفی برای موفقیت‌های خود پیدا کنیم که این جای تأسف دارد.

رئیس سازمان سینمایی درباره اینکه آیا فیلم «فروشنده» با اصلاحات در ایران اکران می‌شود یا خیر، گفت: در کشور ما شورای بسیار مهمی داریم که از چهره‌های برجسته تشکیل شده است و آن هم شورای پروانه نمایش است بنابراین نظر بنده برای خودم محترم است اما شورای پروانه نمایش مرجع اصلی است. اگر قرار بود بنده در شورای پروانه نمایش باشم می‌گفتم این فیلم به هیچ اصلاحی نیاز ندارد.

وی گفت: از اصغر فرهادی به دلیل آنکه همه آنچه را که یک فیلم‌ساز ایران در نظام جمهوری اسلامی ایران برای ساخت یک فیلم رعایت کند، لحاظ کرد، تشکر می‌کنم. او فیلمی ساخته که در ایران به نمایش درآید مانند همه فیلم‌های دیگر.

ایوبی در ادامه درباره تولید مشترک و دستاوردهایش از سفری که به جشنواره کن داشت، اظهار داشت: ابتدا سؤالی که برای من مطرح است این است که آیا ما در جمهوری اسلامی ایران می‌خواهیم تولید مشترک داشته باشیم. تولید مشترک یعنی آوردن سرمایه‌هایی دیگر. پیش از این برای فیلم‌های دیگری مانند «رستاخیز»‌ این اتفاق افتاده است.

رئیس سازمان سینمایی در ادامه صحبت‌‌هایش با اشاره به اینکه تلاش می‌کنم در سایر جشنواره‌های دیگر در دنیا به دلیل برقراری ارتباط حضور پیدا کنم، گفت: دیدار بنده با دبیر جشنواره کن دیدار خوبی بود او جزو ژورنالیست‌های بسیار برجسته است و همچنین دعوت بنده را برای حضور در ایران پذیرفتند و احتمال می‌دهم به زودی این اتفاق بیفتد که برای دو طرف این مفید است. آنها نیز به یک سینمای برجسته مانند ایران نیازمند هستند. همچنین صحبت‌هایی با یکی از تهیه‌کنندگان برجسته فرانسوی شده که طی ملاقاتی ابراز تمایل برای تولید مشترک پروژه مطابق میل ما شد. در کلیات این ماجرا به هماهنگی‌هایی رسیده‌ایم.

وی همچنین درباره انتقاد یا حمله برخی از رسانه‌ها درباره جوایزی که جشنواره «فروشنده» گرفته است، گفت: مگر تا حالا شده است ما جایزه جهانی بگیریم و حمله‌ای نشود اما گاهی حرف‌های عجیب و قریبی می‌شنوم آن هم از برخی مدعیان مدیریت در سینما که انتظار نمی‌رود. توجه داشته باشید که نمایندگان ایران در جشنواره جهانی کن چگونه شرکت کردند تا بتوانند انتظارات ما را نیز برآورده کنند طبیعی است که با بداخلاقی‌ها ناراحت شوند.