شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۶

فرمانده تفنگداران آمریکایی برکنار شد

جمهوریخواهان گفتند، بازداشت تفنگداران دریایی حاکی از احترام اندکی است که ایران برای آمریکا قایل است.
کد خبر : ۲۹۸۸۹۶
صراط: جمهوریخواهان گفتند، بازداشت تفنگداران دریایی حاکی از احترام اندکی است که ایران برای آمریکا قایل است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز از واشنگتن، نیروی دریایی آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد، فرمانده 10 تفنگدار آمریکایی که در ماه ژانویه گذشته وارد آبهای سرزمینی ایران در خلیج فارس شده و برای مدت کوتاهی بازداشت شده بودند از سمتش برکنار شده است.

در بیانیه نیروی دریایی آمریکا در این باره آمده است، نیروی دریایی آمریکا اعتماد خود را به فرمانده «اریک راش» که افسر اجرایی یگان ساحلی بود از دست داده است. 10 تفنگدار دریایی بازداشت شده نیز جزء این یگان بودند.
در پی اجرای تحقیقات اولیه درباره این حادثه که نزدیک جزیره «فارسی» ایران رخ داد، «راش» نخستین فردی بود که در گزارش های عمومی به صورت مشخص به عنوان مقصر حادثه معرفی شد.
یک مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، در این باره گفت، فرمانده نیروهای دریایی در خاورمیانه (غرب آسیا) نیز برای دیگر تفنگداران دریایی که در این حادثه مقصر بودند، اقدام غیرقضایی در نظر گرفته است. وی از اعلام جزئیات بیشتر این موضوع خودداری کرد. چنین اقدامات تنبیهی اداری می تواند شامل نامه توبیخی یا تذکر های شفاهی شود.
نیروی دریایی آمریکا هنوز نتایج تحقیقات خود را درباره این حادثه منتشر نکرده است، اما ارتش آمریکا در ماه فوریه گذشته اعلام کرد، تفنگداران دریایی این کشور در تاریخ 12 ژانویه، پس از آن رهگیری شدند که موتور دیزل یکی از قایق های آنها با مشکل فنی روبرو شد. دو «سیم کارت» نیز از تلفن های ماهواره ای این تفنگداران دریایی به دست آمد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران به فرماندهان ایرانی که این تفنگداران دریایی آمریکایی را بازداشت کردند، نشان افتخار اعطا کرد. رسانه های ایران نیز تصاویر ویدیویی بازداشت شدگان در این حادثه را پخش کردند، که از جمله آنها می توان به صحنه هایی اشاره کرد که در آن نیروهای سپاه پاسداران، تفنگ های خود را به سمت تفنگداران دریایی نشانه رفته اند، در حالی که آنها زانو زده اند.
این آمریکایی ها حدود 15 ساعت بعد و پس از آن آزاد شدند که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران وارد مذاکره شد. به این ترتیب از بروز بحران دیپلماتیک چند روز پیش از اجرای موافقتنامه هسته ای ایران پرهیز شد.
این مقام آمریکایی در توضیح درباره برکناری راش گفت، وی نتوانست فرماندهی موثر خود را به اثبات برساند، و این موضوع به فقدان اشراف، کارایی و ناتوانی در حفظ معیارها در این واحد نظامی منتهی شد.
دولت اوباما در این باره اعلام کرد، آزادی سریع تفنگداران دریایی حاکی از قدرت دیپلماسی و تضمین مشارکت جدید این دولت با ایران است.
جمهوریخواهان کنگره آمریکا از این موافقتنامه با ایران انتقاد و اعلام کرده اند، بازداشت تفنگداران دریایی حاکی از احترام اندکی است که ایران برای آمریکا قایل است.