جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۳

اختلاف‌نظر روحانی با گاندی درباره زبان +تصاویر

اظهارات رئیس جمهور مبنی بر اینکه زبان انگلیسی زبان اختصاصی علم است و پیشرفت‌های هند در IT به دلیل تسلط بر زبان انگلیسی است، با واکنش‌‌های جالب و طنز کاربران در شبکه‌‌های اجتماعی همراه بود.
کد خبر : ۲۹۷۵۶۰
صراط: اظهارات رئیس جمهور مبنی بر اینکه زبان انگلیسی زبان اختصاصی علم است و پیشرفت‌های هند در IT به دلیل تسلط بر زبان انگلیسی است، با واکنش‌‌های جالب و طنز کاربران در شبکه‌‌های اجتماعی همراه بود. که در ادامه بخشی از آن می‌آید.

* 29 میلیون هندی، قربانی سیاست‌های انگلیس

«مایک دیویس» در کتاب خود با عنوان «هولوکاست اواخر دوران ویکتوریا»، که در سال 2001 منتشر شد، داستان خشکسالی که باعث مرگ 12 تا 29 میلیون هندی شد را بیان می‌کند. آن طور که او نشان می‌دهد، این مردم قربانی سیاست‌های دولت انگلیس شدند.

هنگامی که خشکسالی «ال نینو» در سال 1876 باعث فقر کشاورزان فلات «دکن» (در هند) شد، در هند گندم و برنج به میزان مازاد وجود داشت. اما نایب‌السلطنه، «لرد لیتون»، اصرار داشت که هیچ چیز نباید مانع صادرات این محصولات به انگلیس شود.

در سال‌های 1877 و 1878، در اوج خشکسالی، تاجران غلات حدود 325 هزار تن گندم به انگلیس صادر کردند. در حالی که رعیت از گرسنگی می‌مردند، به مقامات دولت دستور داده بودند که «به هر شکل ممکن جلوی کمک‌ها خیرخواهانه را بگیرند.» قانون ضد کمک‌های خیرخواهانه مصوب سال 1877 «حتی به قیمت تهدید به زندان هم که شده، کمک‌های شخصی که سبب تغییر عمده در قیمت غلات شود» را ممنوع کرد.

تنها کمک مجاز در بسیاری از مناطق کشور، کار سخت بود، که هر کس در شرایط گرسنگی شدید از آن روی‌گردان بود. غذایی که در اردوگاه‌های کار به کارگران داده می‌شد از غذای زندانیان «بوخن والد» در آلمان هم کم‌تر بود. در سال 1877، میزان مرگ و میر ماهیانه در اردوگاه‌ها برابر میزان مرگ سالانه 94% بود.

 اختلاف‌نظر روحانی با گاندی درباره زبان +تصاویر

*کشورهای پیشرفته انگلیسی زبان

این فهرست نام کشورهایی است که نه تنها با آموزش زبان انگلیسی بلکه با انتخاب زبان انگلیسی به عنوان زبان رسمی توانسته‌اند به پیشرفت‌های علمی و فناوری شایان توجهی نائل آمده و موجبات غبطه و حسرت سایر ملل جهان را فراهم آورند.

 اختلاف‌نظر روحانی با گاندی درباره زبان +تصاویر


اختلاف‌نظر روحانی با گاندی درباره زبان +تصاویر

*سخنان گاندی علیه رسمیت یافتن آموزش زبان انگلیسی در هند

متن سخنان مهاتما گاندی، رهبر کبیر استقلال هندوستان علیه رسمیت یافتن آموزش زبان انگلیسی در هند را می‌خوانید:

«آیا انسانی هست که رؤیایش این باشد که زبان انگلیسی، زبان ملی هندوستان شود؟ (فریادهای «هرگز، هرگز» حاضرین)... حتی اگر شده برای یک لحظه، تصور کنید که جوانان ما باید وارد چه رقابت نابرابری در مقابل هر یک از جوانان انگلیسی شوند.

من این سعادت را داشتم تا با چند تن از اساتید دانشگاهی شهر پونا به‌طور خودمانی گپ بزنم. ایشان به من اظهار کردند که هر جوان هندی، فقط به‌ خاطر این‌که دانش‌اش را از طریق زبان انگلیسی کسب کرده است، حداقل 6 سال باارزش از زندگی خود را از دست داده است.

این عدد را در تعداد دانشجویانی که از مدارس و کالج‌های ما بیرون می‌آیند ضرب کنید، و خودتان ببینید که ملت ما تاکنون چند هزار سال را از دست داده است. یک اتهامی که به ما می‌زنند این است که ما نوآوری و بدعت نداریم. چطور می‌توانیم نوآوری داشته باشیم، اگر باید این سال‌های باارزش زندگی‌مان را به تسلط یافتن به زبانی بیگانه اختصاص دهیم؟ تازه در این سعی‌مان هم شکست می‌خوریم...»

 اختلاف‌نظر روحانی با گاندی درباره زبان +تصاویر

*از افتخارات هند درعرصه پدافند هوایی درسایه آموزش زبان انگلیسی

رییس جمهور: ببینید امروز با زبان انگلیسی چه شغل بزرگی در زمینه IT در هند به‌وجود آورده‌اند. یکی دیگر از افتخارات هند درعرصه پدافند هوایی که درسایه آموزش زبان انگلیسی بدست آمده

به گزارش فارس، حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان هفته گذشته در مراسم گرامیداشت مقام معلم که در سالن اجلاس سران برگزار شد طی سخنانی اظهار داشت: با امکاناتی که ما داریم هر چه بتوانیم چند زبان مهم خارجی را به دانش آموزان یاد دهیم به نفع زندگی آن دانش‌آموز کار کرده‌ایم.

روحانی ادامه داد: امروز شما ببینید در شبه قاره هند به خاطر اینکه این جمعیت عظیم به زبان انگلیسی تقریبا مسلط هستند شما ببینید که در IT چه کارهایی انجام داده‌اند و چه شغل بزرگی را این شبه قاره به دست آورده است، ما باید زبانی را یاد دهیم که در کنارش علم، راحت‌تر به دست آید و شغل بیشتر برای نسل جوان آینده به وجود بیاورد و ارتباط اقتصادی ما را با دنیا تسهیل کند.



نظرات بینندگان
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۴۴ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵
۱
۰
اتفاقا هند بعد از استعمارزدايي به زبان انگليسي روي اورد نه قبلش . حال اينكه زبان انگليسي بيك زبان مشترك بين المللي حتي در المان و فرانشسه و اسژانيا و ايتاليا كه خود از زبانهاي غني و مطرح در دنيا هستند و زبان انگليسي رو به عنوان زبان مشترك پذيرفته اند ايا اين نشان استعمار انگليس هست .بهتره كمي مطالعه كنيد و اين اقايي كه مسخره كردند كاملا مشخصه سواد انچناني ندارند كه فقط مغزش هند و كشورهاي توسعه نيافته را ديده . واقعا براي صراط كه از اين موضوع استفاده كرده واقعا متاسفم