پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۴

بازگشت کاندیدای ثابت انتخابات با وعده تازه

هنوز نمي‌دانيم او را باید «سردار» خطاب كرد يا «دكتر»، با اين همه، آقاي رضايي در مصاحبه‌‌اي كه اخیرا انجام داده، جمله‌اي را بيان مي‌كند كه مي‌توان گفت «مبنايي است براي بازگشت دوباره او به سياست و عصر انتخابات».
کد خبر : ۲۹۶۳۲۶
صراط: هنوز نمي‌دانيم او را باید «سردار» خطاب كرد يا «دكتر»، با اين همه، آقاي رضايي در مصاحبه‌‌اي كه اخیرا انجام داده، جمله‌اي را بيان مي‌كند كه مي‌توان گفت «مبنايي است براي بازگشت دوباره او به سياست و عصر انتخابات». 

به گزارش انتخاب، «آقا محسن» عزیز در چهار انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی شركت كرده است.در انتخابات 84 با وجود آنكه محکم گفته بود هیچ چیز امکان ندارد که مانع کناره گیری او شود، استعفا داد. او در انتخابات 88  و 92 تلاش كرد تا راي توده‌هاي مردم را كسب كند اما در اين كار موفق نبود. جمله اي كه او در گفت وگو با ايسنا بر زبان مي آورد را مي‌توان از جنس وعده‌هاي انتخاباتي ارزيابي كرد. آيا دكتر سال قبل و سردار حال حاضر، قصد دارد تا بار ديگر بخت خود را در صندوق راي خرداد 96 هم بيازمايد؟

سردار رضايي مي‌گويد: «به نظر من، دولت می‌تواند با مصوبه مجلس، سال آینده به دهک‌های مصوب تا 100 هزار تومان يارانه پرداخت کند.» منظور سردار رضايي مصوبه اي كه در آن مجلس دولت را موظف مي‌كند تا بخشي از يارانه بگيران را حذف كند. اعضاي دولت معتقدند حذف 24 ميليون نفر از يارانه‌بگيران صحيح نيست. اما نكته اينجاست كه با چه معياري ايشان «وعده» يارانه صدهزارتوماني مي‌دهد؟ 

آيا آقامحسن بار ديگر احساس تكليف خواهد كرد؟

 تمايل سردار به حضور در انتخابات سال آينده را از اين بخش از اظهاراتش مي‌توان دريافت: «ورود به بحث انتخابات ریاست‌جمهوری از الان، هم می‌تواند زود به حساب بیاید و هم به موقع، زود بودن آن به دلیل این است که خلاف قوانین کشور به حساب می‌آید چون انتخابات و تبلیغات باید در دوره زمانی خودش صورت گیرد و قواعدی دارد. اما به موقع هم می‌تواند باشد چون معمولا در انتخاب رئیس جمهور باید فرصت کافی به مردم داده شود تا از کاندیداها شناخت پیدا کنند که البته این نقص قانون به حساب می‌آید و قوانین باید به گونه‌ای اصلاح شود که مردم به اندازه‌ی کافی فرصت آشنایی با دیدگاه ها و سیاست‌های کاندیداها را داشته باشند. بستگی دارد به این مساله با چه نگاهی وارد شویم.»   لذا از آنجا كه ورود به بحث انتخابات از نظر ايشان خوب است (چون به مردم فرصت انتخاب مي‌دهد) اما زود است (چون قانون آن را منع كرده) او از ترفند يك «وعده» استفاده كرده و مبناي يارانه صدهزارتوماني را از حالا به مردم مي‌دهد. وعده‌اي كه پيش از اين نيز داده بود. 

وعده‌هاي انتخاباتي

باب پرداخت پول نقدي به كل مردم ايران را مهدي كروبي از انتخابات سال 84 بنا نهاد. آنجا كه گفت به هر ايراني 50 هزار تومان خواهد داد. كروبي اما بعدها گفت كه اين وعده مربوط به انتخابات 84 بود و در سال 88 وعده را 70 هزار تومان براي هر ايراني بالا برد و طرحش را نيز منتشر كرد. 

در طرف ديگر محمود احمدي‌نژاد قرار داشت (و هنوز هم در اين عرصه حضور دارد). او در مرحله اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌هاي قصد داشت با حذف دهك‌هاي بالا، يارانه‌ها را افزايش دهد و در مقابل نرخ حامل هاي انرژي (از جمله بنزين) را به پنج‌برابر افزايش دهد. اقدامي كه مجلس جلوي آن را گرفت و لاريجاني از آن با تعبير سياست «رابين‌هودي» در يك كنفرانس خبري ياد كرد. اخيرا نيز شنيده شده او قرار است با وعده يارانه 250 هزار توماني پا به عرصه انتخابات بگذارد. 

كار به جايي رسيد كه شهرام جزايري هم وعده يارانه نقدي داد و گفت كه مي‌تواند به هر ايراني ماهانه دو و نيم ميليون تومان پرداخت كند. بعد از آن بود كه محسن رضايي نيز به صرافت افتاد تا از اين قافله عقب نماند. 

سردار بعد از انتقاداتي كه به وي درباره اين وعده بيان شد در صفحه اينستاگرام خود متني منتشر كرد كه مدعي بود دولت مي‌تواند با توجه به مصوبه مجلس و حذف سه دهك بالا به ساير افراد يارانه صدهزار توماني پرداخت كند. محسن رضايي در سال 92 در سوسنگرد گفته بود: «به کشاورزان یارانه سبز می‌دهم، یارانه‌ها را به 100 و 10 هزار تومان افزایش  و 22 میلیون تومان بابت تهیه جهیزیه به زوج‌های جوان می‌دهم.»(فارس، 18/3/92).