پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۹

اعمال شب و روز ۱۵ رجب

نیمه ماه رجب از با فضیلت‌ترین شب‌هاست که درهای رحمت خداوند باز است برای ببخشش و استجابت دعا. چه خوب است که شب و روزش را گرامی بداریم.
کد خبر : ۲۹۴۶۱۳
صراط: فردانیوز نوشت: نیمه ماه رجب از با فضیلت‌ترین شب‌هاست که درهای رحمت خداوند باز است برای ببخشش و استجابت دعا. چه خوب است که شب و روزش را گرامی بداریم به این‌گونه که:

اعمال شب نیمه رجب:

اول: غسل كردن.

دوم: شب زنده دارى به عبادت،

سوم: زيارت حضرت سيد الشّهدا (ع)

چهارم: شش ركعت نماز به اینصورت که سه نماز دو رکعتی می خوانی در هر ركعت پس از سوره «حمد» سوره هاى «يس» و «تبارك» و«قل هو اللّه احد» را می خوانی.

پنجم: سى ركعت نماز كه در هر ركعت سوره «حمد» و ده مرتبه سوره«قل هو اللّه احد»می خوانی، و اين نماز را سيّد ابن طاووس با فضيلت بسيار از رسول خدا (ص) روايت كرده است.

ششم: دوازده ركعت نماز، هر دو ركعت با يك سلام، و در هر ركعت، هر يك از سوره هاى «حمد» و «توحيد» و «فلق» و «ناس» و «آیة الكرسى» و «قدر» را چهار مرتبه می خوانی، و پس از سلام چهار مرتبه می گویی:«اللَّهُ اللَّهُ رَبِّي لا أُشْرِكُ بِهِ شَيْئا وَ لا أَتَّخِذُ مِنْ دُونِهِ وَلِيّا»خدايا خدايا، پروردگارا چيزى را شريك او نسازم، و جز او سرپرستى نگيرد. سپس هر دعايى كه مى خواهی بخوان.
و همچنين در شب بيست و هفتم مثل اين عمل را به جا میآورى.

اعمال روز نيمه رجب:

اوّل: غسل كردن، 

دوّم: زيارت حضرت سيّد الشهداء عليه السّلام، زيرا از ابن ابى نصر نقل شده كه گفت: از حضرت رضا (ع) پرسيدم، امام حسين (ع) را در كدام ماه زيارت كنيم؟ فرمود: در نيمه رجب و تمام ماه شعبان.

سوّم: نماز سلمان به این صورت كه ده ركعت نماز بجا مى آورى، هر دو ركعت به يك سلام، و در هر ركعت يك مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه سوره «قل هو الله احد» و سه مرتبه سوره «قل يا أيّها الكافرون» مى خوانى، و بعد از هر سلام دست ها را به سوى آسمان برمى دارى و مى 
گويى:

«لا  اِلهَ  اِلاَّ  اللّهُ  وَحْدَهُ  لا  شَريكَ  لَهُ * لَهُ  الْمُلْكُ  وَلَهُ  الْحَمْدُ * يُحْيي وَيُميتُ * وَهُوَ  حَيٌّ  لا يَمُوتُ * بِيَدِهِ  الْخَيْرُ  وَهُوَ  عَلى  كُلِّ  شَيْء  قَديرٌ * اِلهاً واحِداً  أحَداً  صَمَداً  فَرْداً * لَمْ  يَتَّخِذْ صاحِبَةً  وَلا  وَلَداً»

پس دست ها را بر صورت خود مى كشى.

چهارم: چهار ركعت نماز می خوانی، و پس از سلام دست به دعا برمی داری  و می گویی:«اللَّهُمَّ يَا مُذِلَّ كُلِّ جَبَّارٍ وَ يَا مُعِزَّ الْمُؤْمِنِينَ أَنْتَ كَهْفِي حِينَ تُعْيِينِي الْمَذَاهِبُ وَ أَنْتَ بَارِئُ خَلْقِي رَحْمَةً بِي وَ قَدْ كُنْتَ عَنْ خَلْقِي غَنِيّا وَ لَوْ لا رَحْمَتُكَ لَكُنْتُ مِنَ الْهَالِكِينَ وَ أَنْتَ مُؤَيِّدِي بِالنَّصْرِ عَلَى أَعْدَائِي وَ لَوْ لا نَصْرُكَ إِيَّايَ لَكُنْتُ مِنَ الْمَفْضُوحِينَ يَا مُرْسِلَ الرَّحْمَةِ مِنْ مَعَادِنِهَا وَ مُنْشِئَ الْبَرَكَةِ مِنْ مَوَاضِعِهَا يَا مَنْ خَصَّ نَفْسَهُ بِالشُّمُوخِ وَ الرِّفْعَةِ فَأَوْلِيَاؤُهُ بِعِزِّهِ يَتَعَزَّزُونَ وَ يَا مَنْ وَضَعَتْ لَهُ الْمُلُوكُ نِيرَ الْمَذَلَّةِ عَلَى أَعْنَاقِهِمْ فَهُمْ مِنْ سَطَوَاتِهِ خَائِفُونَ أَسْأَلُكَ بِكَيْنُونِيَّتِكَ الَّتِي اشْتَقَقْتَهَا مِنْ كِبْرِيَائِكَ وَ أَسْأَلُكَ بِكِبْرِيَائِكَ الَّتِي اشْتَقَقْتَهَا مِنْ عِزَّتِكَ وَ أَسْأَلُكَ بِعِزَّتِكَ الَّتِي اسْتَوَيْتَ بِهَا عَلَى عَرْشِكَ فَخَلَقْتَ بِهَا جَمِيعَ خَلْقِكَ فَهُمْ لَكَ مُذْعِنُونَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ أَهْلِ بَيْتِهِ.»

اى خواركننده هر ستمگر سركش، از عزّت بخش مؤمنان، تويى پناهگاه من آن هنگام كه ديدگاه ها و روش ها مرا عاجز سازند و تويى پديدآورنده جسم و جانم از روى مهر و رحمت، درحالى كه از آفريدن من بینياز بودى، و اگر رحمت تو نبود هرآينه از هلاك شدگان بودم، و تويى تأييد كننده من در پيروزى بر دشمنانم، و اگر يارى تو نبود، هرآينه از رسواشدگان بودم، اى فرستنده رحمت از سرچشمه هايش، و پديد آورنده بركت از جاهايش، اى آن كه هستی اش را به نهايت بزرگى و بلندى خاص ساخته، س دوستانش به عزت او عزيز مى شوند، اى آن كه پادشاهان در برابرش يوغ خوارى بر گردن نهاده اند در نتيجه از حملات انتقام جويانه اش در هراسند، از تو مى خواهم به حق وجودت كه آن را از كبريايت برون ساختى، و از تو مى خواهم به حق كبريايت كه آن را از عزّتت برگرفتى و از تو مى خواهم به حق عزّتت كه با آن بر حكومت هستى چيره گشتى و با آن همه آفريدگانت را آفريدى، در نتيجه همه آنان بر هستى ات اعتراف دارند، كه بر محمّد و اهل بيتش درود فرستى.

پنجم: بجا آوردن اعمال ام‌داوود