جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۵

تکذیب درگذشت ایرج +وضعیت سلامت

احسان خواجه امیری با تکذیب خبر درگذشت پدرش؛ حال این هنرمند پیشکسوت را خوب و رو به بهبود توصیف کرد.
کد خبر : ۲۸۹۳۷۰
صراط: ایلنا نوشت: احسان خواجه امیری با تکذیب خبر درگذشت پدرش؛ حال این هنرمند پیشکسوت را خوب و رو به بهبود توصیف کرد.

ایرج خواجه امیری (خواننده پیشکسوت) که مدتی‌ست از بیماری روده رنج می‌برد؛ چندی پیش در بیمارستان بستری شد تا تحت عمل جراحی قرار بگیرد. خوشبختانه وضعیت جسمانی این خواننده بهبود یافته است اما شایعاتی مبنی بر درگذشت این خواننده پیشکسوت در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد که احسان خواجه امیری (فرزند وی) این شایعات را تکذیب و حال پدرش را خوب توصیف کرد.

حسین خواجه‌امیری در ۱۱ دی ۱۳۱۱ در شهر خالدآباد نطنز در خانواده‌ای هنرمند به دنیا آمد. پدربزرگش از خوانندگان بنام زمان ناصرالدین شاه بود. پدرش که از صدایی خوش و رسا برخوردار بود و ردیف می‌دانست، مدت‌ها او را تحت تعلیم خویش قرار داد. حسین در همان زمان در مراسم تعزیه‌خوانی شرکت می‌کرد و نزد تعزیه‌خوانانی که ردیف و دستگاه می‌دانستند به یادگیری آواز پرداخت.

وی پس از پایان تحصیلات ابتدایی به تهران رفت و در سال ۱۳۲۶ به مکتب ابوالحسن صبا راه یافت و دو سال پیاپی در حضور او دانسته‌های خویش را تکمیل کرد و به وسیلهٔ وی به رادیو ایران معرفی شد. در آنجا به اجرای برنامه با ارکستر ابراهیم خان منصوری پرداخت. وی پس از مدتی به دانشکده افسری رفته و شب‌های جمعه که آزادی داشت در برنامه ارتش شرکت و با ارکستر محمد بهارلو به اجرای برنامه می‌پرداخت. در همان زمان به خاطر محدودیت‌های ارتش نام مستعار (ایرج) را که در اصل نام برادرش بود برای خود برگزید.

ایرج در سال ۱۳۳۶ به دعوت داوود پیرنیا به برنامه گل‌ها راه یافت و در اولین همکاری خود با این برنامه برگ سبز ۴۳ را در مایهٔ شور-ابوعطا و با همکاری علی تجویدی و فرهنگ شریف و امیر ناصر افتتاح خواند. از همان زمان همکاریش با برنامه گل‌ها ادامه یافت.

ایرج با هنرمندان زیادی مانند:علی تجویدی، همایون خرم، پرویز یاحقی، حبیب‌الله بدیعی، اسدالله ملک (ویولن)، جلیل شهناز، لطف‌الله مجد، فرهنگ شریف، فریدون حافظی، مهدی تاکستانی، مسعود جمالی (تار) اکبر محسنی، منصور نریمان، محمود رحمانی‌پور، یوسف کاموسی (بربط) سیمین آقارضی، (قانون) عماد رام (فلوت)، امیر ناصر افتتاح، جهانگیر ملک، آبتین اجلالی (تنبک)، حسن کسایی، محمد موسوی، حسن ناهید (نی)، رضا ورزنده، منصور صارمی، مجید نجاهی، فضل‌الله توکل، محمد حیدری(سنتور)، احمد عبادی (سه تار)، انوشیروان روحانی (پیانو) و بسیاری از نوازندگان و البته خوانندگان دیگر همکاری داشته و مورد تأیید و تحسین آن‌ها بوده است.

از شاگردان ایرج می‌توان به امیر احسان فدایی اشاره کرد. ایرج در دوران فعالیت هنری خود بیش از ۲۰۰۰ آواز و تصنیف و ترانه در برنامه‌های مختلف خوانده است.