جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۵
فنونی‌زاده:

کفاشیان مدیرخوبی است اما برای بانک‌ مرکزی!

مدافع پیشین تیم فوتبال پرسپولیس اعتقاد دارد که علی کفاشیان مدیر خوبی است، اما نه برای فوتبال بلکه برای بانک مرکزی.
کد خبر : ۲۸۴۲۲۵

صراط: مرتضی فنونی‌زاده درباره انتقاد پیشکسوتان فوتبال مبنی بر اینکه بعد از وداع‌شان با فوتبال کسی به آنها توجه نمی‌کند، اظهار داشت: فوتبال ایران را به پنج دهه تقسیم می‌کنم. بیشتر بازیکنان دهه 40 و 50 تحصیلات بالایی داشتند و به قول معروف پزشک و مهندس بودند. برخی از این پیشکسوتان بازنشسته شده یا به رحمت خدا رفته‌اند.

وی افزود: اگر دهه 60 را فاکتور بگیریم، به دهه 70 و 80 می‌رسیم. نسل بازیکنان این دهه جام جهانی 1998 فرانسه و 2006 آلمان را تجربه کردند. نسلی که در زمان شکوفایی فوتبال ایران رقم خورد و به درجات بالایی رسید. دهه 60 به قول علی آقا پروین نسل سوخته بود. باید فیلمی از بازیکنان دهه 60 بسازند و علی پروین کارگردان و منصور پورحیدری دستیار او برای این نسل سوخته باشند. پروین و پورحیدری در این فوتبال فقط به شهرت رسیدند و چیز دیگری نصیب آنها نشد.

پیشکسوت فوتبال پرسپولیس خاطرنشان کرد: دهه 60 به جنگ تحمیلی خورد و پول زیادی در فوتبال نبود. آخرین قراردادم در فوتبال به سال 1372 برمی‌گشت که 125 هزار تومان با ماهی 12 هزار و پانصد تومان بود. البته آن زمان شرایط برای زندگی کردن راحت بود و شب و روز را به نحوی می‌گذراندیم. متأسفانه پس از دوران بازیگری این نسل، توجهی به آنها نشد. پیشنهاد می‌دهم از میان 400 بازیکن حاضر در لیگ برتر یک درصد قرارداد آنها به پیشکسوتان اختصاص یابد. البته منظورم این نیست که مجانی این پول را بدهند، بلکه از پیشکسوتان بخواهند که در تیم‌های پایه سالی دو سه بازیکن به فوتبال ایران معرفی کنند.

فنونی‌زاده تصریح کرد: اگر بازیکن X یک میلیارد تومان می‌گیرد، یک درصد قراردادش 10 میلیون تومان می‌شود. این پول را به پیشکسوتان بدهند تا آنها نیز با درآمد ماهیانه بتوانند در تیم‌های پایه کار کنند. بازیکنانی چون خسرو حیدری، مجتبی جباری و آندرانیک تیموریان تحت نظر مرحوم رضا احدی بودند و ای کاش این بازیکنان درصدی از قراردادشان را به احدی می‌دادند تا او مشکلی نداشته باشد.

وی در مورد اینکه شاهرخ بیانی گفته است ملی‌پوش سابق تیم ملی مسافرکشی می‌کند، گفت: شاهرخ درست می‌گوید. پیشکسوتان پس از پایان فوتبال‌شان سرخورده شده و نیاز است به آنها توجهی شود. ما پیشکسوتان کارتی نداریم که بتوانیم با آن وارد ورزشگاه شویم. چرا وقتی بدون بلیت به ورزشگاه می‌رویم باید چند ساعت توضیح بدهیم؟ یک روز با منوچهر متقیان قصد داشتیم برای تماشای بازی پرسپولیس به ورزشگاه برویم، حراست ورزشگاه آزادی من را شناخت اما متقیان را نشناخت. مجبور شدیم به 30 نفر توضیح بدهیم که متقیان سه سال برای پرسپولیس بازی کرده است. چرا کاری کرده‌اند که با قربان صدقه گفتن این و آن وارد ورزشگاه شویم؟ مردم در اتوبوس و مترو بیشتر ما را می‌شناسند تا ورزشگاه‌ها! مسئولان باید فردی را مقابل درب ورزشگاه بگذارند که باتجربه باشد و پیشکسوتان را بشناسد.

پیشکسوت فوتبال پرسپولیس در ادامه گفت‌وگوی خود با اشاره به حضور بهرام افشارزاده و علی‌اکبر طاهری در باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس گفت: افرادی چون افشارزاده، فتح‌الله‌زاده و طاهری مدیران خوبی هستند، اما این دو باشگاه در دهه 40، 50 بازیکنان تحصیلکرده‌ای داشتند. چرا آنها نباید مدیرعامل شوند؟ در رأس این فوتبال در حالی علی کفاشیان قرار گرفته که افراد زیاد دیگری هستند که می‌توانند رئیس فدراسیون شوند. کفاشیان مدیر خوبی است اما در بانک مرکزی نه فوتبال! کفاشیان در حالی سکان فوتبال را در دست گرفته که افتخاراتش را دیگران کسب کرده‌اند.

فنونی‌زاده ادامه داد: چرا امثال پروین باید بیرون باشند یا خانواده مرحوم بهزادی مستأجر باشند؟ یک روز من و همایون بهزادی فرودگاه سوئیس بودیم که مجله معروف «شوت» انگلیس را به او نشان دادم. در این مجله 10 سرزن برتر را معرفی کرده بودند که بهزادی یکی از آنها بود. همین بهزادی در کشور ما مستأجر بود و منزلی نداشت.

وی با اشاره به اظهارات مهدی طارمی، مهاجم پرسپولیس در سایت شخصی‌اش گفت: اظهارنظری از طارمی دیدم که گفته بود به این خاطر در مراسم بهزادی شرکت نکرده است که مردم به خاطر گرفتن عکس یادگاری به سمت او نروند. آقای طارمی! همین مردم شما را «طارمی» کردند. اگر این مردم نباشند که شما هم نیستید. تلویزیون هم بازیکنان فوتبال را بیشتر از وزرای رئیس جمهور نشان می‌دهد. آنقدر که تلویزیون فوتبالیست‌ها را نشان می‌دهد، رئیس جمهور را نشان نمی‌دهد. آقای طارمی! این طرز فکر درست نیست که می‌گویید مردم از سر و کول ما بالا می‌روند.

منبع: تسنیم