جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۹
در همایش هوانوردی ایرن 2016 مطرح شد

ذوق‌زدگی وزیر راه پس از برجام/ مذاکره با آمریکا برای راه‌اندازی خط هوایی مستقیم!

آخوندی با اشاره به قرارداد با کشورهای خارجی برای راه‌اندازی پروازهای مستقیم به ایران، از مذاکره با امریکا برای راه اندازی خط هوایی مستقیم خبر داد.
کد خبر : ۲۸۲۸۱۷
صراط: آخوندی با اشاره به قرارداد با کشورهای خارجی برای راه‌اندازی پروازهای مستقیم به ایران ، از مذاکره با امریکا برای راه اندازی خط هوایی مستقیم خبر داد.

عباس آخوندی در همایش هوانوردی ایرن 2016  گفت: هم شرکت‌های هواپیمایی خارجی پرواز مستقیم به ایران خواهند داشت و هم تعداد مسیرهای شرکت‌های هواپیمای ایرانی به  خارج و مسیرهای جدید افزایش می‌یابد.
 
وی با بیان اینکه 256 فروند هواپیما در ناوگان هوایی داریم که 40 فروند آن غیرعملیاتی است، گفت: همین هواپیماهای عملیاتی هم برای ما هزینه تعمیر و نگهداری زیادی دارد.
 
وی افزود: با شرکت هواپیمایی بوئینگ نیز برای هواپیماهای برد متوسط و بردکوتاه مذاکره کرد ه اییم.
 
آخوندی درباره خرید هواپیماهای روسی و سوخو هم گفت: بدون مجوز سازمان هواپیمایی کشوری، هیچ هواپیمای به ناوگان وارد نمی‌شود و هنوز قراردادی برای این هواپیماهای شرقی نیز نداشته‌ایم.
 
وزیر راه و شهرسازی افزود  امنیت سرمایه‌گذاری در ایران را تضمین می‌کنیم.
 
وزیر راه و شهرسازی درباره تأسیس ایرلاین‌های جدید نیز بازسازی ساختاری در شرایط جدید مدنظر است، برای تأسیس یک خط هوایی، حداقل سرمایه  در چند روز آینده از سوی سازمان هواپیمایی کشور اعلام شود.
 
وزیر راه و شهرسازی گفت: همه 114 فروند ایرباسی که از کمپانی ایرباس می‌خریم نو خواهد بود.
 
آخوندی در نشست خبری با رسانه‌های داخلی و خارجی در حاشیه اجلاس هوانوردی ایران 2016 اظهار داشت: این همایش هر سال در یکی از کشورهای دنیا برگزار می‌شود و امسال در پساتحریم به میزبانی ایران برگزار شد.
 
آخوندی با بیان اینکه همه عناصر فعال در حوزه سرمایه‌گذاری هوانوردی و گردشگری در این همایش حضور دارند گفت: امیدواریم شرایط مناسب توسعه سرمایه‌گذاری این صنعت در ایران در پساتحریم به بهترین وجه انجام شود.
 
وی با بیان اینکه ایران مرکز تعادل طبیعی منطقه است، گفت: در شرایط تحریم، مدتی این تعادل به هم خورد، اما در حال برگشت به شرایط قبلی هستیم.
 
وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر اینکه ایران نقش بسزایی در لجستیک بین‌المللی هوانوردی دارد، گفت: مقرر شده است هواپیماهای کوتاه‌برد، میان‌برد و بلندبرد وارد ناوگان هوایی کشور شود، ضمن آنکه شرایط برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری و اجاره‌دهنده هواپیما در ایران فراهم شده است.
 
آخوندی گفت : برای پروازهای متوسط و بلند به 400 فروند هواپیما نیاز داریم.  
 
فضای پساتحریم‌، بازگشت به تعادل پایدار در منطقه است
 عباس آخوندی امروز یکشنبه در نخستین اجلاس بین المللی هوانوردی ایران 2016 گفت: تتمام کشورهای منطقه در تحریم‌های ظالمانه،  از لحاظ پروازهای عبوری و  از جهت کاهش رفاه مسافران متضرر شدند.
 
وی افزود: حریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران نه تنها به رفاه و ملت ایران لطمه زد بلکه رفاه تمام مردم منطقه را خدشه دار کرد چرا که موقعیت جمهوری اسلامی ایران به گونه‌ای بود که عبور از فضای آسمان این کشور و توقف در ایران بهترین موقعیت برای مبادلات کالا و مسافر در حوزه بین المللی بود و گرفتن این موقعیت از ایران نه تنها به زیان مردم این کشور تمام شد و کیفیت صنعت هوانوردی را تغییر داد بلکه به زیان مردم منطقه شد.
 
وی با بیان اینکه با رفع تحریم‌ها به تعادل طبیعی در منطقه خاورمیانه بازخواهیم گشت، گفت: امیدواریم با رفع تحریم‌ها به همان تعادل طبیعی در منطقه خاورمیانه بازگردیم.  
 
آخوندی اظهار داشت: تعادل طبیعی در منطقه خاورمیانه نشان می‌دهد که ایران به عنوان چهار راه شرق و غرب و شمال و جنوب دارای یک موقعیت استراتژیک است که هم حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران و هم حافظ منافع کشورهای اسلامی است.
 
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه همواره جمهوری اسلامی ایران به وظیفه ملی و منطقه‌ای خود در طول تاریخ واقف بوده است، افزود: فضای بعد از تحریم را فضای بازگشت به تعادل پایدار در منطقه می‌دانیم که نه فقط امروز بلکه هزاران سال دارای تعادل پایدار بوده و تمدن این منطقه مبتنی بر تمدن ایرانشهری است.
 
راه های جدید هوایی ایجاد می شود  
 وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: در کنار حضور سرمایه‌گذاران خارجی راه‌های هوایی جدیدی در کشور ایجاد می شود.
 
 آخوندی امروز در ادامه مراسم اجلاس هوانوردی ایران 2016  گفت: ایران از نظر موقعیت جغرافیایی شرایط مناسبی دارد و عبور از آسمان ایران و توقف در این کشور برای مبادلات کالا و مسافر بهترین فرصت و مزیت برای سرمایه‌گذاران و شرکت‌های هواپیمایی دنیاست.
 
وی همچنین گفت: راه‌اندازی منطقه آزاد و ویژه اقتصادی فرودگاه امام تا چند روز آینده اعلام رسمی می‌شود.
 
وزیر راه و شهرسازی افزود: قرارداد توسعه فرودگاه امام با ظرفیت 45 میلیون مسافر در سال منعقد می‌شود و فضای تجارت و فعالیت اقتصادی بهینه فراهم خواهد شد.
 
وی تاکید کرد: در چند روز آینده منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه امام خمینی (ره) برای دنیا اعلام رسمی می‌شود و در کنار فرودگاه امام خمینی(ره) فرودگاه‌های شیراز، تبریز، اهواز و بوشهر توسعه می‌یابند و به کمک سرمایه‌های جدید نوسازی خواهد شد.
 
آخوندی تاکید کرد: باید شرکت‌های سرمایه‌گذار در ایران قدرت رقابت در منطقه از مسیر ایران بدست آورند و فضا برای خرید و اجاره و اجاره به شرط تملیک هواپیما در ایران فراهم است.
 
وی افزود: تحریم‌های ناجوانمردانه کشور ایران نه تنها به رفاه و امکانات ملت ایران لطمه زد بلکه به رفاه مردم منطقه نیز لطمه وارد کرد.
 
آخوندی با تاکید بر اینکه بازگشت به نقطه ثقل امنیت در این منطقه ضروری است، افزود: این نقطه ثقل ایران است و در حال بازگشت به این نقطه هستیم.
 
وی با بیان اینکه تمدن ایران شهری ایران مزایای بسیاری دارد، گفت: عبور از فراز ایران و دالان‌های هوایی این کشور منافع همه شرکت‌ها و کشورها را حفظ می‌کند.
 
آخوندی گفت: به عنوان قدرت منطقه‌ای به مسئولیت منطقه‌ای خود عمل و راهگذرهای هوایی و دالان‌های ایمن عبوری برای ذینفعان را فراهم می کنیم.
 
وی اظهار داشت: آسمان امن و آزاد برای همه کشورها و خطوط هوایی دنیا فراهم می‌کنیم و راه‌های هوایی جدید در ایران باز می‌شود ضمن آنکه مدیریت فضای کشور با به روز ترین سیستم‌ها انجام خواهد شد.
 
وزیر راه و شهرسازی گفت : 250 میلیون دلار سرمایه‌گذاری جدید برای سیستم ناوبری در فضای ایران انجام می‌شود و فرودگاه‌های بزرگ برای حمل بار و جابه‌جایی مسافر ایجاد می‌شود.
 
وی با بیان اینکه 67 فرودگاه در ایران عملیاتی است، گفت: تعداد فرودگاه نیز به دلیل کسری ناوگان چندان فعال نیست.
 
وزیر راه و شهرسازی گفت: در توسعه ناوگان هوایی ایران فرصت‌های مناسب سرمایه‌گذاری برای کشورهای خارجی فراهم است و از نظر ناوگان کوتاه برد، متوسط برد و بلند برد شرایط مناسبی فراهم خواهد شد.
 
وی با بیان اینکه ایران مقصد گردشگری برتر دنیا در سال 2016 معرفی شده است،گفت: از نظر سرمایه‌گذاری در ایران به هیچ عنوان اجازه ورود واسطه‌ها را نمی‌دهیم، ارتباط فقط مستقیم خواهد بود و اگر هر سرمایه‌گذاری با پیشنهاد واسطه‌گری مواجه شد مستقیم به اینجانب اعلام کند.
 
آخوندی یادآور شد: غیر از شرکت‌های متعلق به رژیم صهیونیستی همه شرکت‌های دنیا می‌توانند در ایران فعالیت کنند و حتی به شرکت بوئینگ که موفق به حضور در این اجلاس نشد نیز خیز مقدم عرض می‌کنیم.
 
نخستین اجلاس بزرگ هوانوردی ایران با حضور وزیر راه و شهرسازی و مدیران صنعت هوایی خارجی در تهران اغاز شد.
 
کشورهای جهان از جمله آمریکا، ‌انگلیس،‌ فرانسه و استرالیا در این اجلاس حضور دارند.
 
جذب سرمایه‌های خارجی از اولویت های همایش هوانوردی است
 در اجلاس تهران علاوه بر شرکت‌های هوایی و شرکت‌های سازنده قطعات و تجهیزات فرودگاهی مدیران بانک ها، بیمه‌ها و شرکت‌های لیزینگ کشورها نیز حضور خواهند داشت. چون جذب سرمایه‌های خارجی هدف نخست این همایش است.
 
اجلاس هوانوردی ایران نخستین اجلاس در تمام حوزه‌های صنعت کشور است که بعد از اجرایی شدن برجام و رفع تحریم‌ها در ایران برگزار می‌شود، فضای جدید ایجاد شده بین‌المللی در کشورمان را عامل استقبال بسیار خوب از طرف شرکت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی هواپیمایی و هوانوردی می داند.
 
با لغو تحریم فروش هواپیما به ایران رقابت شدیدی بین شرکت‌های بزرگ به ویژه دو شرکت عظیم سازنده هواپیما بویژه بوئینگ و ایرباس آغاز شده است. با برداشته شدن تحریم‌های صنعت هوایی، ایران اکنون آماده است هواپیماهای مدرن را وارد ناوگان هوایی کند.
 
به گفته کارشناسان صنعت هواپیمایی، تأثیر برداشته شدن تحریم‌ها در این صنعت با باز شدن درهای کشور به روی سرمایه گذاران نمایان خواهد شد چون با توجه به کمبود منابع دولت و توانایی مالی کم خطوط هوایی داخلی برای نوسازی ناوگان حضور سرمایه گذاران خارجی به شرکت‌ها کمک می‌کند تا با روش‌های مختلفی مانند لیزینگ اجاره یا اجاره به شرط تملیک تجهیزات و ناوگان خود را نوسازی کنند. همچنین در بسیاری موارد هواپیماهای ایران برای سوخت‌گیری توقف میان‌پروازی در کشور سومی را داشتند،اما با توجه به اینکه محدودیت فروش سوخت از این پس برداشته می‌شود، این توقف‌ها نیز لغو خواهند شد؛ چیزی که خستگی مسافران و طولانی‌تر شدن پروازها را در پی داشت.
 
به گفته دبیر اجلاس جهانی هوانوردی در حال حاضر 150 ناوگان هوایی مسافربری داریم که از این تعداد 110 هواپیما فعال هستند و بقیه فرسوده‌اند. با توجه به کمبود منابع در کشور در نظر داریم در 3 سال آینده روی جایگزینی و نوسازی ناوگان فرسوده موجود تمرکز کنیم که انتظار داریم در این مدت تا 200 ناوگان را پوشش دهیم. همچنین در مرحله بعد رشد این صنعت را در ایران شاهد خواهیم بود و در صورتی که میانگین رشد سالانه در این زمینه بالای 5 یا زیر 10 درصد باشد می‌توانیم سالی 50 ناوگان به ناوگان هوایی کشور بیفزاییم.
 
اجلاس تهران با همکاری شرکت فرودگاه‌های کشور و سازمان هواپیمایی کشور با همکاری مرکز هوانوردی آسیا و پاسیفیک (کاپا) یکی از بزرگترین مؤسسات تحقیق و توسعه هوانوردی جهان برگزار خواهد شد.
 
اجلاس «هوانوردی ایران 2016» نخستین اجلاس بین‌المللی در آستانه رفع تحریم‌هاست که زمینه ساز تعامل صنعت بین‌المللی هوانوردی با جمهوری اسلامی ایران برای نوسازی این صنعت در کشور خواهد بود.
 
این همایش با همکاری مرکز هوانوردی آسیا- پاسیفیک (کاپا) سازمان داده شده است و نخستین نشست بزرگ بین‌المللی هوانوردی طی تقریباً 40 سال گذشته در ایران خواهد بود.
 
مرکز هوانوردی آسیا- پاسیفیک که در سال 1990 تأسیس شده است، اطلاعات مستقل بازار هوانوردی، تحلیل و خدمات اطلاعاتی ارائه می‌دهد که تصمیمات استراتژیک بسیاری از سازمان‌های بزرگ جهان را پشتیبانی می‌کند.