پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۹ دی ۱۳۹۴ - ۰۵:۴۹

چرا در مجالس عزا خرما سرو می‌کنند؟

با مصرف خرما درجه صبر انسان بالا رفته و باعث می‌شود تا بر مشکلات و مصیبت‌ها غلبه کند.
کد خبر : ۲۷۹۴۶۱
صراط: حاج محمدخانی پژوهشگر طب سنتی با اشاره به علت سرو خرما در مراسم عزا اظهار داشت: در مراسمات عزا و سوگواری میزبان بیشتر غذاهایی با طبع گرم مثل خرما، حلوا و گلاب سرو می‌کنند که علت اصلی آن طبع سرد غم و اندوه و همچنین اشک چشم است که افراد با مصرف موادی با طبع گرم سردی آن از بین برود.

وی بیان کرد: در اثر استرس و نگرانی، گلبول‌های خون حرکتشان کند شده و این امر سبب کاهش فشارخون و رفت عواطف انسانی می‌شود و همچنین در مواردی باعث افت شدید قند خون و غش کردن افراد عزاداری می‌شود.

این پژوهشگر افزود: به خاطر نوع تغذیه ایرانی‌ها و این که تمایل زیادی به خوردن غذاهای آبزی دارند این مسئله سبب می‌شود تا طبع بدن‌شان سرد گونه باشد و از کاهش فشارخون رنج می‌برند.

وی ابراز داشت: حلوا و خرما سبب بالا بردن صبر و تحمل افراد در زمان بروز مشکلات می‌شود و باعث شده که افراد اندوه وارد شده را تحمل کند و با این مسئله کنار بیاید.

حاج محمد خانی در پایان گفت: گریه به دلیل طبعی سرد باعث کاهش فشارخون و سفیدی پوست‌ می‌شود و به همین دلیل است که در زمان وارد شدن مصیبت افراد سرد و بی‌حس می‌شود.