جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۳

ریاض خالق بحران‌های جدید است

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دیپلمات‌های ایران از عربستان خارج نشده‌اند و تدابیر اجرایی لازم در حال انجام است تا ترتیبات انتقال محترمانه آن‌ها فراهم شود.
کد خبر : ۲۷۸۶۴۲

صراط:  سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دیپلمات‌های ایران از عربستان خارج نشده‌اند و تدابیر اجرایی لازم در حال انجام است تا ترتیبات انتقال محترمانه آن‌ها فراهم شود.

حسین جابرانصاری سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی عنوان کرد: دیپلمات‌های ایران از عربستان خارج نشده‌اند و تدابیر اجرایی لازم در حال انجام است تا ترتیبات انتقال محترمانه آن‌ها فراهم شود.

وی افزود: عربستان از یک بحران به بحران دیگری می‌رود که تائید کننده سیاست‌های متعمدانه کور عربستان برای بحران آفرینی است. زیرا بحران یمن هنوز در جریان است، آتش تروریسم تکفیری که از سوی عربستان حمایت می‌شود در منطقه وجود دارد، فاجعه منا هنوز مفتوح است و باز عربستان در مسیر سیاست خود بحران‌های جدیدی را خلق می‌کند.

وی یادآور شد: تعامل ما در نقطه مقابل نه براساس بازیگری که خود را منزوی احساس می‌کند و جریان‌های تروریستی را متوجه خود می‌داند، بلکه همواره با تدبیر و عقلانیت با منطقه و دنیا می‌باشد تا سیاست‌های عربستان عقیم بماند.

جابرانصاری در خصوص دلیل عدم پیش دستی ایران در مقابل عربستان نیز گفت: دولت جمهوری اسلامی خود را در شرایط انزوا و خطر احساس نمی‌کند، زیرا یک نظام سیاسی بارور مبتنی بر انقلاب مردمی است و براساس ساختارهای قانونمند، سیاست‌های داخلی خود را دنبال می‌کند.

وی تصریح کرد: پیگیری سیاست‌های مبتنی بر تنش‌ آفرینی در منطقه خط قرمز ما می‌باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با ذکر این نکته که دولت عربستان سیاست‌هایی را دنبال می‌کند که در یک دهه اخیر شکست خورده، گفت: طی یک دهه اخیر در عراق وضعیت جدیدی به وجود آمد که عربستان آن را به رسمیت نشناخت و تمام تلاش خود را برای پیشبرد سیاست‌هایش در این کشور دنبال کرد و امروز سفارتش را دایر می‌کند که به زبان خودشان به ورشکستگی سیاست‌هایشان علیه دولت عراق اعتراف کرده‌اند.

جابرانصاری ادامه داد: ایران در مسیر تنش‌آفرینی که مطلوب عربستان است حرکت نمی‌کند و هیچ نیازی نیز به تنش‌آفرینی احساس نمی‌کند و براساس عقلانیت در منطقه و دنیا سیاست‌های خود را دنبال می‌کند، زیرا کشوری که سیاست‌های غیرمنطقی را در منطقه دنبال می‌کند نتایج آن را دیر یا زود خواهد دید.

وی همچنین در خصوص پیشنهاد میانجیگیری در روابط ایران و عربستان نیز گفت: اگر سیاست‌های عربستان مبتنی بر منطق و عقلانیت بود هیچ نیازی به میانجیگری در روابط دو همسایه وجود نداشت و تا زمانی که سیاست عربستان بر این بنیان استوار است هیچ امکانی برای تحول در روابط وجود ندارد.

جابرانصاری ادامه داد: آنچه مهم است پیگیری‌های دیپلماتیک و مدیریت امور به نحوی است که سیاست‌های مبتنی بر تنش آفرینی عربستان نتیجه بخش نباشد و ما از همه امکانات خود در روابط با کشورهای منطقه استفاده خواهیم کرد تا سیاست‌های عربستان پیش نرود.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در خصوص تحولات بحران سوریه و تاثیر روابط ایران و عربستان بر این بحران نیز گفت: بحران سوریه هم نمونه دیگر شکست سیاست‌های مبتنی بر حمایت از تروریسم و به هم ریختن ثبات کشورهای منطقه است. اگرچه این بحران زمینه‌های داخلی داشته، اما به طور متعمدانه از سوی برخی کشورها به ویژه عربستان، افزایش تنش به یک جنگ داخلی شدید منجر شده و مدت‌هاست که شکست آن مشخص شده و براساس آن کنفرانس‌های متعددی برای خروج از این وضعیت برگزار شده است.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که اراده واضح و اجماعی بین‌المللی برای مبارزه با تروریسم نباشد، برخی کشورها نظیر عربستان، سیاست‌ خود را در تشدید بحران می‌دانند.

جابرانصاری عنوان کرد: این سیاست‌های عقیم نه بحران درونی عربستان و نه بحران‌های منطقه‌ای آن را حل نخواهد کرد و امیدواریم با همراهی جامعه بین‌الملل و کشورهای منطقه با اتخاذ سیاست واحد در مقابله با تنش‌ها و کانون‌های تنش در منطقه امکان خروج از بحران فراهم شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص ارتباط اقدامات ضد ایرانی عربستان با برجام نیز گفت: بدون تردید این موضوعات با هم مرتبط است. دو کانون منطقه‌ای رژیم صهیونیستی و عربستان در تمام دو سال گذشته به دلیل اینکه منافعشان در ادامه درگیری در منطقه است تمام تلاش‌هایشان را کردند تا توافق برجام حاصل نشود و پس از توافق نیز همه تلاش‌ها را برای تخریب روندهای شکل گیری آن دنبال خواهند کرد.

وی افزود: از دلارهای گسترده نفتی مثل همیشه برای تخریب استفاده می‌کنند و ما امیدواریم با تدابیر صحیح از سوی اطراف و شرکای برجام زمینه‌های پیشرفت و اجرای کامل آن را شاهد باشیم.

جابرانصاری ادامه داد: ایران با حسن نیت بخش مهمی از اقدامات خود را انجام داده و آخرین آن منوط به نوع تعامل طرف مقابل است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه مرجع عالی کشوری نظارت بر برجام هرگونه تصمیمی اتخاذ کند وزارت خارجه و دولت و نهادهای دیگر به عنوان مجری سیاست خارجی آن را دنبال خواهند کرد، افزود: بهتر است بر تاریخ برجام خیلی متوقف نشویم زیرا مهم روند جریان آن است. اگر توافقاتی که طرفین داشته‌اند با دقت دنبال شود ما به نقطه نهایی که شروع اجرای برجام است خواهیم رسید که تعهدات طرف مقابل به ویژه در زمینه تحریم‌های اقتصادی ظالمانه علیه جمهوری اسلامی را خواهد داشت و هرگونه اقدامی در این مسیر براساس تصمیمات ملی در کمیته نظارت بر برجام انجام خواهد گرفت و وزارت خارجه مجری آن خواهد بود.

منبع: فارس