شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۰

بلاتر: مداخله آمریکا اعتبار فیفا را از بین برد

رئیس پیشین فدراسیون جهانی فوتبال که کمیته اخلاق فیفا او را هشت سال از تمام فعالیت‌های فوتبال محروم کرده، اعتراف کرد که کار خود را در مستطیل سبز رسماً تمام شده می‌داند.
کد خبر : ۲۷۶۱۶۲
صراط: رئیس پیشین فدراسیون جهانی فوتبال که کمیته اخلاق فیفا او را هشت سال از تمام فعالیت‌های فوتبال محروم کرده، اعتراف کرد که کار خود را در مستطیل سبز رسماً تمام شده می‌داند.

سپ بلاتر در گفت‌و‌گویی مفصل با نشریه «وال‌استریت ژورنال» همچون مصاحبه‌های اخیرش پس از اعلام حکم محرومیت هشت ساله‌ از سوی کمیته اخلاق فیفا، بر بی‌گناهی خود تأکید و در عین حال اذعان کرد که کارش در دنیای فوتبال تمام شده است.

بلاتر گفت: کارمن در فوتبال تمام شده است. من 27 می (روز حمله پلیس سوئیس به هتلی در زوریخ برای دستگیری هفت تن از مقامات فیفا) باورم را نسبت به فیفا از دست دادم وقتی که مقامات قضایی آمریکایی در این ماجرا مداخله و در همان روز فیفا را به عنوان سازمانی مافیایی معرفی کردند.

وی علاوه بر هشت سال محرومیت از تمامی فعالیت‌های فوتبال، به پرداخت 50 هزار فرانک سوئیس محکوم شده و این در حالی است که میشل پلاتینی نیز علاوه بر هشت سال محرومیت باید 80 هزار فرانک جریمه نقدی بپردازد.

بلاتر با اشاره به تفاوت جرایم نقدی او و پلاتینی تأکید کرد: پلاتینی از من گران قیمت‌تر است اما این چیزها بی‌مفهوم هستند. طبق قانون سوئیس، فقط کسانی هشت سال از یک فعالیت محروم می‌شوند که جرمی شبیه قتل یا سرقت از بانک مرتکب شده باشند.

رئیس پیشین فیفا در خصوص هشدارهایی که این سازمان از سوی حامیان مالی اصلی‌ خود همچون شرکت آدیداس، مک‌دونالدز، کوکاکولا، ویزا و ... مبنی بر قطع همکاری میان طرفین در صورت پاک نشدن چهره فدراسیون جهانی فوتبال دریافت کرده است، عنوان کرد: شرکت‌ها و شرکای تجاری فراوانی در صف ایستاده‌اند تا با فیفا همکاری کنند. اگر آمریکایی‌ها می‌خواهند بروند، سایرین خواهند آمد اما من می‌دانم که خود آنها هم نمی‌‌خواهند بروند و نخواهند رفت.

بلاتر 79 ساله سپس به موضوع محرومیت ژرومه والکه، دبیرکل فیفا به اتهام فروش بلیت‌های جام جهانی با قیمتی بالاتر از ارزش واقعی‌شان، اشاره و ادعا کرد که محرومیت والکه به خاطر فروش بلیت‌ها نبوده است. او اظهار داشت: به نظر من، موضوع فروش بلیت‌ها هیچ ربطی به محرومیت والکه ندارد بلکه این نگرش شخصی بود که مشکل داشت. والکه می‌خواست یک روز رئیس فیفا شود و همین موضوع رویکرد او را در تمام کارهایی که انجام می‌داد، عوض کرد.

او سپس نمایندگان کنفدراسیون‌های فوتبال آمریکای شمالی و جنوبی در فیفا که بیشترین سهم در فساد‌های صورت گرفته در فدراسیون جهانی فوتبال داشته‌اند را در بحرانی که فیفا دچارش شده است، مورد انتقاد قرار داد.

بلاتر گفت: من فکر می‌کردم که آنها انسان‌هایی فوق‌العاده باشند و آنها را می‌شناسم. اکنون اما اکثر آنها متهم هستند هرچند هنوز محاکمه نشده‌اند یا به زندان نیفتاده‌اند. این فلسفه فوتبال در آمریکای شمالی و جنوبی برای سازماندهی فوتبال است و نباید کارهای آنها را به حساب فیفا نوشت. روی برخی از فعالیت‌های این کنفدراسیون هیچ کنترلی نداریم. من 40 سال در فیفا کار کرده‌ام و ناراحت نمی‌شوم که درباره گذشته صحبت کنم چون گذشته برای من از آینده درخشان‌تر است.

منبع: تسنیم
برچسب ها: صراط بلاتر فیفا