پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۸

لقب حضرت اشرف به چه کسی رسید؟

احمد قوام ملقب به قوام‌السلطنه بود که در حکومت پهلوی لقب حضرت اشرف را از شاه دریافت کرد.
کد خبر : ۲۷۳۰۲۶
صراط: احمد قوام ملقب به قوام‌السلطنه در سال 1352 در تهران متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی خود را با معلم خصوصی و سپس در مدرسه مروی پشت سر گذاشت. در 17 سالگی پیش خدمت ناصر‌الدین شاه شد. تا اینکه وی در دوران پادشاهی محمد‌علی شاه از سیاست کناره‌گیری کرده و راهی اروپا شد و به تحصیل در رشته حقوق پرداخت.

القاب احمد قوام

وی در زمان قاجار لقب قوام را دریافت و به قوام‌السلطنه معروف شد. پس از آن محمدرضا شاه پهلوی لقب حضرت اشرف را به وی داد. لقب‌های قدیمی‌تر او منشی حضور، دبیر حضور و وزیر حضور بوده است.

اقدامات و فعالیت‌های قوام السلطنه
از جمله فعالیت‌های مهم او نگارش فرمان مشروطیت بود.
همچنین در جریان فرقه دموکرات آذربایجان و خروج نیرو‌های شوروی از ایران در سال 1325 و در قیام سی تیر 1331 نقش بسزایی را ایفا کرده است.

5 دوره نخست وزیری قوام السلطنه
دوران اول: این دوره در زمان احمد شاه قاجار بوده است.

دوران دوم: دوران دوم نخست‌وزیری در 26 مرداد 1301 و به فرمان احمد شاه قاجار است.

دوران سوم: این دوره یکسال پس از آغاز حکومت محمدرضا شاه پهلوی بوده و 6 ماه به طول انجامیده است. یعنی 10 مرداد 1321 از سوی مجلس شورای ملی به نخست وزیری رسید و 18 مرداد از مجلس رأی اعتماد گرفت.

دوران چهارم: پس از جنگ جهانی دوم انگلستان و آمریکا به عهد خود وفا کرده و در سال 1324 به هیچ تعهد الزام آوری از ایران خارج شدند. این اتفاق از جمله فعالیت‌های قوام السلطنه نخست وزیری‌اش بوده است.

دوره پنجم: با تشدید اختلافات میان شاه و دکتر مصدق برای انتخاب وزیر جنگ در سال 1331، مصدق از پست خود استعفا و قوام نخست وزیر شد.

ازدواج قوام السلطنه:
وی در دوران جوانی با اشرف السلطنه دختر حاجب الدوله امیر علائی ازدواج کرد. اما در سال 1326 در لاهیجان با یک دختر روستایی ازدواج و صاحب یک پسر 8 ساله شد.

مشاغل و پست‌های قوام‌السلطنه
5 مرتبه وزیر داخله
4 مرتبه وزیر امور خارجه
وزیر امور مالیه
وزیر عدلیه
فرماندار کال خراسان و سیستان
وکالت دوره چهارم و پنجم مجلس شورای ملی مرگ قوام السلطنه

سرانجام قوام السلطنه در 31 تیر سال 1334 در اثر بیماری قلبی درگذشت و در قم به خاک سپرده شد.