جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۴
رامین مهمانپرست

رابطه ایران و عربستان می تواند ارتقا پیدا کند

کد خبر : ۲۷۲۸۶

به گزارش خبرنگار مهر، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگویی مشروح با خبرنگار مهر به تببین مواضع کشور در حوزه های مختلف پرداخت که مشروح این گفتگو به این شرح است:

*در خصوص روابط ایران و عربستان برخی معتقدند که بعد از تحولات منطقه روابط دو کشور به سردی گرایید در حالی که پیش از وقوع این تحولات نیز روابط دوستانه ای بین دو کشور برقرار نبود علت کدر بودن روابط ایران و عربستان در دوره فعلی چیست؟

ارتقاء سطح روابط با کشورهای همسایه و کشورهای منطقه جزء اصول سیاست خارجی ایران است بنابراین فکر می کنیم رابطه ایران و عربستان می تواند در ظرفیت های بسیار بالاتری ارتقا پیدا کند و حتما روابط خوب بین ایران و عربستان می تواند به نفع مردم دو کشور ومنطقه باشد.

برخی اختلاف نظرهای سیاسی ممکن است در خصوص تحولات منطقه بین دو کشور وجود داشته باشد که با رایزنی هایی که صورت می گیرد باید سعی کنیم عملکرد مناسب تری در  منطقه داشته باشیم و آنچه که به نفع منطقه است در دستور کار کشورهای همسایه از جمله عربستان قرار بگیرد . ما نقطه نظرات خود را در این زمینه اعلام کرده ایم.

     

گفتگوی بحرینی - بحرینی راه حل خروج از بحران

*در مورد تحولات بحرین، ایران اعلام آمادگی کرده بود که برای خروج این کشور از حالت پیچیده کنونی کمک کند. آیا پیشنهاد ایران به اطلاع مقامات بحرینی رسیده است؟


ما که اعلام کرده ایم راه رسیدن به یک نقطه مطلوب در داخل بحرین این است که نیروهای خارجی از این کشور بیرون بروند و تظاهرات مسالمت آمیز مردم سرکوب نشود و به خواسته های آنان توجه شود و گفتگوهای بحرینی- بحرینی برقرار شود. اگر کشورهای منطقه از جمله بحرین خواهان یک حضور مقتدرانه در منطقه باشند باید حمایت مردمی بالایی کسب کنند و بهترینش این است که در یک فضای مناسب حرف مردم را بشنوند و سعی کنند در یک چارچوب مورد توافق طرفین خواسته های مردم را محقق کنند.

 

امریکایی ها کلا ناوگانشان را ببرند

 

*بعد از تحولات اخیر بحرین آمریکا ناوگان دریایی خود را گویا قصد دارد ازبحرین خارج کند و در کشور دیگری در منطقه مستقر کند. موضع ایران در این رابطه چیست؟

البته این خبر منتشر شده اما توسط مقامات موثق رسما تایید نشده است ما فکرمی کنیم اگر آمریکایی ها می خواهند این منطقه وضعیت بهتری داشته باشد و منافع خودشان را بیشتر در نظر بگیرند باید کلا ناوگان خود را از این منطقه ببرند. حضور اینها هم برای آنها زحمت می شود هم برای کشورهای منطقه.

*در مورد یمن این سئوال مطرح است که آیا عبدالله صالح همچنان از نظر جمهوری اسلامی ایران مشروعیت دارد؟

آنچه که مردم بپسندند مورد احترام ماست اگر در داخل یمن مردم نسبت به وجودعبدالله صالح و ادامه حضورش نظر مثبت داشته باشند مورد احترام ماست اگر اکثریت مردم معتقد باشند عبدالله صالح فرد مناسبی نیست برای ادامه حاکمیت، آنچه را که مردم می پسندند از آن حمایت می کنیم

*در مورد قذافی چطور؟

فرقی نمی کند . در همه کشورها.

*به لحاظ تداوم روابط سیاسی چطور؟تا چه زمانی ما با این افراد به عنوان مقام مسئول در کشورهای خود تعامل خواهیم کرد؟

ما معتقدیم تحولاتی که در این کشورها در حال وقوع است مسائل داخلی این کشورهاست و سایر کشورها نباید در آنها مداخله داشته باشند باید اجازه دهند مردم خواسته های خود را مطرح کنند اگر اکثریت مردم یک کشور خواسته مشروعی داشته باشند حتما آن خواسته باید محقق شود. در یک کشور ممکن است مردمی که خواسته هایی را ابراز می کنند اکثریت جامعه را تشکیل ندهند اگر اکثریت نباشند معنی آن این نیست که نباید خواسته اقلیت مورد بی توجهی قرار بگیرد بلکه به آن نیز باید توجه شود.

 

بحث های ایرانی-عربی/شیعه - سنی فتنه است

 

*هر از گاهی رسانه های بحرینی خبرهایی منتشر می کنند مبنی بر اینکه چندایرانی بازداشت شدند یا به اعدام محکوم شدند و غیره، ارزیابی شما از انتشار این اخبار چیست؟

خیلی از این مسائلی که به صورت رسانه ای منتشر می شود برای دامن زدن به پروژه ایران هراسی و ایجاد اختلاف بین ایران و کشورهای منطقه است و یک توطئه صهیونیستی جریان دارد که درگیری های منطقه ای ایجاد کنند. بحث های ایرانی - عربی را در منطقه به عنوان یک فتنه دنبال می کنند. همین طور درگیری بین شیعه و سنی را. به نظر ما این فتنه ها، فتنه های صهیونیستی است. انها فکر می کنند اگر این اختلافات را ایجاد کنند و به آن دامن بزنند خودشان در امان خواهند بود و موضوع تهدید اصلی رژیم صهیونیستی برای منطقه فراموش خواهد شد.

با روس ها در تماسیم
 

*در رابطه با پیشنهاد گام به گام روسیه اعلام کرده بودید که هنوز دریافت نشده است آیا همچنان ایران در جریان آن نیست؟

بالاخره مقامات با یکدیگر تماس خواهند داشت و جزئیاتش مشخص خواهد شد.

*تاکنون تماسی در این رابطه نبوده.

تماس که هست، ایران و روسیه رایزنی های مستمری دارند و فکر می کنیم این رایزنی ها می تواند به نفع دو کشور و منطقه باشد و این مسیر را دنبال می کنیم.

 

احمدی نژاد طبق روال به نیویورک می رود
 

*آیا آقای احمدی نژاد بنا است در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کند؟

هنوز چیزی که مبنی بر عدم شرکت ایشان باشد دریافت نکرده ایم طبق روال ، معمولا آقای ریس جمهور در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل شرکت می کند ما هم خبری که تصمیم جدیدی را نشان بدهد دریافت نکرده ایم.

*گویا قرار است بحث تشکیل دولت فلسطین در این اجلاس مطرح شود آیا ایران به عنوان یک موافق جدی با این پیشنهاد در مجمع فعالیت خواهد کرد؟

از ابتدای انقلاب تاکنون ما یکی از قوی ترین حامیان ملت فلسطین بوده ایم وجزء اولین اقدامات ما این بود که سفیر رژیم صهیونیستی را از کشورمان بیرون کردیم و سفارتش را در اختیار فلسطین قرار دادیم. بنابراین هر اقدامی که بتواند بخشی از حقوق مردم فلسطین را تامین کند ما فکر می کنیم قدم مثبتی است البته این به معنای آن نیست که همه حقوق ملت فلسطین محقق می شود اما باید حرکت ما به سمتی باشد تا ریشه بحران در منطقه برطرف شود و سرزمین فلسطین به فلسطینی ها بازگردانده شود و حکومت مردمی توسط خود فلسطینی ها ایجاد شود.

احتمال لغو روادید ایران،ترکیه ، آذربایجان
 

*موضوع لغو روادید ایران و آذربایجان اخیرا در رسانه های دو کشور مطرح شده که برخلاف اقدام ایران در لغو روادید، دولت آذربایجان بنای عمل متقابل ندارد. آیا ایران این اقدام یکجانبه را متوقف خواهد کرد.

ما فکر می کنیم ایجاد تسهیلات برای رفت و آمد بیشتر مردم کشورهای همسایه می تواند به ارتقای روابط کمک کند به ویژه در همکاری های اقتصادی و تجاری و به همین دلیل ما به صورت یکجانبه لغو روادید را اعلام کردیم اینکه طرف مقابل کشور آذربایجان هم این کار را انجام بدهد جزو اختیارات دولت آن کشور است ولی در عین حال فکر می کنیم باید همکاری های منطقه ای را توسعه دهیم همکاری جدیدی که بین ایران ، ترکیه و آذربایجان شکل گرفته می تواند بسیار موثر باشد و تبعات مثبتی بدنبال داشته باشد و شاید در قالب همکاری های سه جانبه ایران ، ترکیه و اذربایجان موضوع لغو روادید سه کشور مطرح شود چون ما با ترکیه لغو روادید دوطرفه داریم و با آذربایجان نیز ما به صورت یکجانبه لغو روادید اعلام کرده ایم فکر می کنیم این می تواند به توسعه روابط کمک کند.

*در مورد اقدام اخیر برخی کشورهای اروپایی در فروش تانک و نفربر به عربستانبا توجه به اینکه این تجهیزات در تحولات منطقه بر علیه مردم مورد استفاده قرار گرفت نظر شما چیست؟

فکر می کنیم افکار عمومی در دنیای غرب با حساسیت اقدامات دولت های خود رادنبال می کند و باید توجه داشته باشیم برخی تصمیماتی که دولت های غربی می گیرند که از بعضی حکومت ها حمایت می کنند با برخی مخالفت می کنند ادعای حقوق بشر یا مبارزه با تروریسم دارند در جایی دیگر برخورد دوگانه دارند این مجموعه رفتار غرب اگر با تناقضاتی روبرو باشد افکار عمومی مردم جهان بویژه مردم کشورهای خود را تحت تاثیر قرار می دهد.

هر نوع اقدامی که صورت می گیرد باید با توجه به حساسیتی که در منطقه و فضای افکار عمومی وجود دارد انجام بگیرد.

 

برخورد جدی با تخلف در جعل نام خلیج فارس

*اخیرا کاخ سفید در سندی نام خلیج فارس را جعل کرده بود که بعد از مخالفتهای صورت گرفته اقدام به اصلاح این اشتباه کرد نظرتان در این رابطه چیست؟

بله، نام واقعی منطقه ای که برخی سعی می کنند نام آن را تحریف کنند خلیج فارس است در همه اسناد تاریخی و بین المللی ذکر شده و هر جا که تخلفی صورت بگیرد ما به شدت اعتراض می کنیم و رسما آن را دنبال می کنیم ضمن اینکه همه ایرانیان در داخل کشور و یا خارج بسیار نسبت به این مسئله حساسیت دارند و واکنش نشان می دهند و همانطور که اشاره کردید این یکی از نمونه هایی است که مجبور شدند اشتباه خود را تصحیح کنند.

 

حمایت غرب از علت تداوم جنایات صهیونیست ها

*در مورد انگلیس سئوالم را مطرح می کنم اخیرا وزیرخارجه این کشور نسبت به شهرک سازی صهیونیست ها موضع گیری کرده و آن را مغایر را روند صلح دانسته است ارزیابی شما در این رابطه چیست؟

اگر واقعا کشورهای غربی بدنبال رفع بحران خاورمیانه هستند باید بدانند به هر شکل حمایت از یک رژیم نامشروع اشغالگر باعث ادامه ناامنی خواهد شد و باید نسبت به ریشه کن کردن ظلمی که نسبت به مردم فلسطین صورت می گیرد و این اشغالگری ها ادامه می یابد و مردم فلسطین موردکشتار قرار می گیرند عکس العمل بسیار جدی داشته باشند. ما حمایت های کشورهای غربی از رژیم صهیونیستی را علت اصلی تداوم جنایت و اشغالگری ها می دانیم.

 

انگلیس سفیر معرفی کرده/ شتابی در معرفی سفیر در انگلیس نداریم

*خبری منتشر شده که انگلیس سفیر جدیدش در ایران را انتخاب و به وزارت خارجه ایران معرفی کرده است آیا تایید می کنید؟

تا جایی که من اطلاع دارم فرد جدیدی معرفی شده اما معرفی سفیر و تاییدش مراحل مختلفی دارد که باید این مراحل را طی کند و زمان می برد. ما این مراحل را باید طی بکنیم تا نتیجه قطعی مشخص شود.

*ایران چطور؟ آیا گزینه خود برای تصدی سفارت ایران در انگلیس را مشخص کرده است؟

ما هنوز سفیری معرفی نکرده ایم.

 

تصمیمی برای کاهش رابطه با انگلیس نگرفته ایم

*این به بحث کاهش روابط با انگلیس مرتبط است.


بالاخره نوع سیاست های دولت انگلیس در رابطه با ملت ما به گونه ای بوده که مقداری تاثیر منفی خود را در روابط گذاشته ، ما هیچ تصمیمی در رابطه با کاهش روابط اتخاذ نکرده ایم اما خود به خود در معرفی سفیر هم هیچ اقدام و شتابی در کار نبوده است.

 

شبکه های مافیایی در رسانه ها نفوذ کرده اند

*در رابطه با رسوایی شنود مکالمات در انگلیس تحلیلتان چیست؟

متاسفانه شبکه های مافیایی و صهیونیستی در رسانه ها نفوذ کرده اند و سلسله رسانه های زنجیره ای را ایجاد کرده اند که خیلی مواقع اهداف و سیاست های خاصی را به نفع رژیم صهیونیستی و به نفع صهیونیسم بین الملل دنبال می کنند آنها برخلاف شعاری که در دنیای غرب راجع به آزادی بیان و آزادی مطبوعات و رعایت حقوق بشر داده می شود برخلاف ادعای خود عمل می کنند و این یکی از آن نمونه هایی است که نشان دهنده رفتار غیرانسانی این تفکر است که از رسانه ها به جای اینکه به نفع افکار عمومی استفاده بکنند و به جای اینکه برای تبیین واقعیت ها استفاده کنند در جهت القای برخی مطالب غیرواقعی بهره می برند و وقتی زمینه را آماده می بینند حتی نسبت به مردم کشورهای غربی از جمله انگلیس نیز به حقوق آنها تجاوز می شود و سعی می کنند وارد حریم شخصی آنها شوند این پدیده زشت باید توسط ملت ها بویژه در غرب محکوم شود و دولت ها را باید تحت فشار بگذارند تا اجازه ندهند این رسانه ها برخلاف شرح وظایف اصولی خود در تحریف واقعیت ها نقش بازی کنند و حقوق مردم را پایمال کنند.
 

       


* در مورد خانم میرقلی خان شهروند ایرانی زندانی در امریکا خبر جدیدی دارید؟


جزئیات را همکارانم در بخش کنسولی بیشتر می توانند در اختیارتان قراردهند اما اینکه باید اتباع ما از حقوق خود برخوردار باشند آنهایی که بی دلیل در زندانهای آمریکا گرفتار شدند باید از حق کنسولی برخوردار شوند و به آنان اجازه داده شود خانواده هایشان با آنها ملاقات کنند و هرچه سریعتر تکلیف آنها معلوم شود و چنانچه در سیستم قضایی که در آمریکا وجود دارد مشخص شود بی دلیل بازداشت شده اند باید مسئولان مربوطه مورد محاکمه قرار بگیرند و خسارات وارده را به این خانواده ها بپردازند.

 

تشکیل کمیته حقوقی بین ایران و آرژانتین در خصوص آمیا

*بیانیه ای از طرف وزارت خارجه  در رابطه با آمیا منتشر شد که اعلام شده بود ایران به زودی گزارشی پیرامون آن منتشر خواهد کرد چه زمانی این اقدام صورت خواهد گرفت؟

ما حادثه تروریستی آمیا را محکوم کردیم وبا خانواده قربانیان ابراز همدردی داشتیم اعلام کردیم جریانات خاصی در آرژانتین مایل نیستند مسببین واقعی این اقدام تروریستی مشخص شوند و سعی می کنند اتهامی را به اتباع ما بزنند . ما با توجه به اینکه بر بی گناهی اتباع خود اصرار داریم و اجازه نمی دهیم چنین اتهاماتی به ما نسبت بدهند برای روشن شدن حقایق و زوایای پنهان این حادثه تروریستی در یک چارچوب حقوقی بر اساس مقررات دو کشور اعلام آمادگی کردیم منتظریم تا طرف آرژانتینی آمادگی اش را اعلام کند و کمیته حقوقی بتواند بحث ها را دنبال کند.

 

از این حرف ها زیاد می زنند

*یکی از نامزدهای جمهوریخواهان در انتخابات آتی آمریکا اخیرا اظهارنظری داشت که اگر رئیس جمهور به ایران حمله خواهد کرد ارزیابی شما از این نوع اظهارات چیست؟

از این حرفها آمریکایی زیاد زدند کسی به این حرفها توجهی نمی کند بیشتر اعتبار فرد گوینده را زیر سئوال می برد.

*شما در شرایط کنونی ایران را در موقعیت تهدید می دانید؟

ما فکر می کنیم که دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب برای مقابله با ملت ما تمام تلاششان را کرده اند اما میزان آمادگی مردم ما در بخش های مختلف اجازه یک حرکت غیرعاقلانه را نمی دهد.

 

دزدی دریایی بود

*در رابطه با نقش سازمان ملل در واکنش به اقدام صهیونیست ها در حمله به کشتی آزادی و نیز کرامت نظرتان چیست؟

رژیم صهیونیستی دائما به اقدامات تروریستی خود ادامه می دهد از جمله حرکت جدیدی که شبیه به یک اقدام دزدی دریایی بود نسبت به کشتی که عازم غزه بود تا کمک رسانی کند. متاسفانه حمایتی که کشورهای غربی از رژیم صهیونیستی به عمل آورده اند و اجازه نمی دهند جنایت جنگی این رژیم نامشروع محکوم شود به آنها یک انگیزه بیشتری می دهد تا با اقدامات غیرانسانی تر به این جنایات و تجاوزات خود ادامه دهند.ولی فکر می کنم افکار عمومی در دنیا دیگر حاضر نیست اینگونه بی عدالتی ها و ظلم در حق ملت فلسطین را بپذیرد و حتما این رژیم نامشروع و حامیانش در بین افکار عمومی مردم دنیا مورد محاکمه قرار می گیرند.

ایران پیشگام خلع سلاح جهان

*اجلاس خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای قرار است برگزار شود رایزنیهای ایران به چه شکل در حال پیگیری است؟

ما در زمینه خلع سلاح اقدامات زیادی را انجام داده ایم سال گذشته اجلاسی رابا حضور نمایندگان حدود60کشور برگزار کردیم امسال هم اجلاس دیگری در سطح پژوهشگران ارشد و متخصصان و پژوهشگران داشتیم و در خلع سلاح و ایجاد جهان عاری از سلاح هسته ای تلاش جدی می کنیم و یکی از موضوعات می تواند منطقه خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای باشد.

سال آینده اجلاسی در سطح مقامات رسمی خواهیم داشت. باید همه ملت های مستقل وآزاده جهان را بسیج کرد تا نسبت به از بین بردن همه سلاح  های کشتار جمعی از جمله سلاح ها هسته ای اقدام شود ما برای اینکار خود را پیشرو و پیشگام می دانیم و معتقدیم سلاح هسته ای برای هیچ کس اقتدار نمی اورد و اتفاقا ناامنی هایی که به واسطه وجود این سلاح ها وجود دارد وضعیت دنیای مارا بحرانی تر کرده و رژیم صهیونیستی به خاطر داشتن کلاهک های هسته ای فراوان در خاورمیانه بزرگترین عامل تهدید امنیت و ایجاد کنننده ناامنی است.

سطح و زمان اجلاس سال آتی ؟

بحث های کارشناسی آن در دست انجام است اما احتمالا در سطح وزیران خواهد بود.زمان برگزاری اجلاس هنوز مشخص نشده بعد از تعیین اعلام خواهد شد.

* اخیراً در رابطه با تحرکات گروهک تروریستی پژاک دولت عراق مواضع ضد و نقیضی اتخاذ کرد و ضمن احضار سفیر ایران اقدام به صدور بیانیه‌ای در محکومیت اقدامات این گروهک داشت ارزیابی شما در این رابطه چیست؟

- وجود گروهک‌های تروریستی در هر کشوری علاوه بر اینکه می‌تواند تهدیدی برای کشورهای همسایه باشد، مردم خود همان کشور را نیز می‌تواند متحمل خسارت‌های سنگین کند. پس هیچ کس حاضر نیست از گروهک‌های تروریستی حمایت کند. این تحرکات و ناامنی ها که در مرزهای ما با عراق به وجود آمد با برخورد قاطعانه نیروهای دفاعی کشورمان مواجه شد و کشورهای منطقه در جریان این مسئله قرار گرفتند و رایزنی‌هایی که صورت گرفته نشان دهنده عزم جدی همه کشورها برای مقابله با تحرکات تروریستی بوده است.

*آیا در این رابطه سفیر عراق به وزارت خارجه احضار یا دعوت شده است؟

 با مقامات عراقی در تماس هستیم و آنها را در جریان همه مسایل قرار می‌دهیم.

* در رابطه با دریافت غرامت از عراق بابت جنگ تحمیلی پیشتر اعلام شده بود که بعد از استقرار دولت در عراق این موضوع در دستور کار قرار می‌گیرد آیا این اتفاق افتاده است؟

موضوع خسارات وارده به ملت ما از جنگ تحمیلی رژیم صدام در دستور کار ما با مقامات عراقی قرار دارد و با توجه به شرایط و وضعیتی که منطقه پیدا می‌کند و میزان تسلطی که دولت عراق بر امور پیدا می‌کند این موضوع پیگیری خواهد شد.

موازی کاری نداریم

*تعدادی از نمایندگان مجلس طرح سئوال از وزیر امور خارجه را در رابطه با موازی کاری در وزارت خارجه مطرح کرده‌ اند. آیا موازی کاری در وزارت خارجه را قبول دارید؟

ما موردی را که نشان دهنده این مسئله باشد الان نداریم. به ویژه از زمانی که دکتر صالحی مشغول به کار شده است فکر می‌کنیم که وزارت خارجه نقطه اصلی هماهنگی کارهای سیاست خارجی است و موردی را که نشان دهنده یک اقدام موازی در کنار دستگاه سیاست خارجی باشد نداریم.

*در مورد افتتاح نیروگاه بوشهر آیا مقامات رسمی از روسیه دعوت شده‌اند؟

 بالاخره افتتاح یک پروژه بزرگ که حاصل همکاری دو کشور ایران و روسیه است با حضور مقامات دو کشور صورت می‌گیرد اینکه در چه سطحی مقامات شرکت بکنند در حال رایزنی است.

* در رابطه با حادثه‌ای که اخیراً‌ برای سفیر ایران در عراق در این کشور رخ داد وزارت خارجه چه پیگیری‌هایی داشته است؟


خود سفارت مسئله را در دست پیگیری دارد. این به موانع امنیتی مربوط می‌شد که در منطقه سبز بغداد وجود دارد و فکر می‌کنیم مسئله اتفاق افتاده توسط مسئولان دولت عراق در دست بررسی است تا مشخص شود بی احتیاطی که صورت گرفته توسط چه شخصی بوده و مقصر اصلی چه کسی بوده است.

در سیاست خارجی دولت نهم و دهم مطالبات بیشتر پیگیری شد

*آقای هاشمی رفسنجانی اخیراً مصاحبه‌ای داشته که انتقاداتی را در زمینه سیاست خارجی مطرح کرده از جمله اینکه علت شرایط کنونی ایران شعارهای آسمان کوب مسئولان فعلی در حوزه سیاست خارجی است.


بحث‌های مربوط به سیاست خارجی باید در هر مقطعی با توجه به شرایط آن مقطع در عرصه بین‌الملل و حساسیت‌هایی که در یک منطقه خاص ممکن است به وجود بیاید بررسی شود. همیشه هم می‌شود سیاست‌های مختلف را با دید انتقادی یا با دید مثبت و حمایتی دید. بستگی به کسی دارد که می خواهد این تحلیل را انجام دهد و نقطه نظراتی که در ذهنش وجود دارد. ما فکر می‌کنیم در دولت نهم و دهم سیاست خارجی ما حرکت رو به جلوی بیشتری داشت و جایگاه کشور ما را در بین افکار عمومی ملت‌های مختلف ارتقاء بخشید. ما از عزت و احترام بیشتری برخوردار شده‌ایم به خاطر اینکه از حقوقمان جدی تر دفاع می‌‌کردیم و تلاش می کردیم این ممکن است متناسب با شرایط دوران دولت نهم و دهم باشد و ممکن است در دولت‌های قبل نیز اقدامات مثبتی صورت گرفته باشد و هر کدام دستاوردی را برای کشور داشته‌اند. ما مجموعه حرکت نظام را در دوران بعد از انقلاب را یک حرکت یکپارچه می دانیم و در هر مقطع با توجه به شرایط مختلف و سیاست‌های اتخاذ شده دستاوردهای مختلفی داشته‌ایم این به معنای این نیست که ما بخواهیم یک مقطع را رد کنیم و یا یک مقطع را تایید کنیم و یک مقطع را غیرقابل قبول بدانیم ولی در هر کدام از این مقاطع دستاوردهای مختلفی برای کشور ایجاد شده از جمله در دوران دولت نهم و دهم که فکر می‌کنیم در سیاست خارجی دولت نهم و دهم مطالبات مردم ما به شکل جدی‌تری دنبال شده است.

تشکیل مرکز دیپلماسی عمومی رسانه ای زیر نظر سخنگو

*موضوع توجه بیشتر به دیپلماسی عمومی در ساختار جدید وزارت خارجه دو نکته را به ذهن متبادر می‌کند یکی اینکه در گذشته اهمیت این موضوع مغفول مانده و دیگر اینکه در دوره جدید چشم انداز جدیدی در این رابطه باز شده است، در این خصوص ارزیابی‌تان چیست؟

دیپلماسی عمومی در وزارت امور خارجه یک اهمیت و جایگاه ویژه‌ای داشت و ما فکر می‌کنیم حال که می خواهد ساختار وزارتخانه تغییر کند باید این بخش هم تقویت شود. همان طور که در بخش فعالیت معاونت‌های منطقه‌ای احساس می‌شد که اگر معاونت ا قتصادی وزارت خارجه در معاونت‌های منطقه‌ای ادغام شود و معاونت‌های منطقه‌ای تعدادشان کمتر شود و تمرکز بیشتری داشته باشند خیلی می‌توانند قدرتمندتر اهداف سیاست خارجی را دنبال کنند و این کار در ساختار جدید شکل گرفته و به همان نسبت به توجه به اهمیت دیپلماسی عمومی جایگاه این موضوع لازم بود به شکل جدی‌تری ارتقا یابد و امکاناتش افزایش یابد. در همین راستا غیر از اداره کل اطلاعات مطبوعات اداره کل دیپلماسی عمومی نیز قرار است ایجاد شود و در کنار دیپلماسی رسانه‌های ما یک دیپلماسی عمومی نیز داشته باشیم و همه این فعالیت ها زیرمجموعه مرکزی تحت عنوان دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای خواهد بود.

*این دو مجموعه تحت چه چارچوبی فعالیت خواهند کرد؟

زیر نظر سخنگوی وزارت خارجه

درباره تحولات سفرا خبری می دهید؟

لیستی برای سفرا پیشنهاد کرده ایم چون به صورت طبیعی امسال 35 تا 40 سفیر باید جابجا شوند .افرادی پیشنهاد شده اند منتظریم رئیس جمهور نظر خود را اعلام کنند.تا کارهای مقدماتی برای معرفی انجام دهیم.

درباره تغیرات ساختار و انتصابات آن خبری دارید؟

معاونت آسیا ، بین الملل و کنسولی تغیرات جزئی داشته اند فعلا مسئولانشان به کار خود ادامه می دهند اگر بنا به جابجایی باشد در فاصله تغییر ساختار و نهایی شدن لیست سفرا صورت می گیرد و مدیران جدید نیز منصوب می شوند.

................................. 

گفتگو:اسماعیل سلطنت پور

نظرات بینندگان
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۱:۳۵ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۰
۱
۰
حالا که بحرین و مصر رو از دست دادیم! تازه جدی هم که نمی گید!