جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۰۸ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۷

امکان وقوع دوباره سیل و بارندگی در ایلام

با توجه به گزارش ها، اطلاعیه ها و اخطارهای سازمان هواشناسی، حجم بارندگی ها در روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری قابل توجه و امکان وقوع سیل وجود دارد.
کد خبر : ۲۷۱۶۱۱
صراط: با توجه به گزارش ها، اطلاعیه ها و اخطارهای سازمان هواشناسی، حجم بارندگی ها در روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری قابل توجه و امکان وقوع سیل وجود دارد.

پیش بین سازمان هواشناسی ایلام از ورود سامانه ای بارشی به آسمان استان ایلام از اواسط هفته جاری خبردادوگفت : از روز سه‌شنبه این هفته تا پنج‌شنبه شاهد بارندگی شدید در سطح استان خواهیم بود.

مجتبی میهن‌پرست؛ نسبت به جاری شدن سیل و آب‌گرفتگی در معابراستان  هشدار داد و افزود: این بارندگیها  با مه و کاهش دید و پائین آمدن دمای هوا همراه خواهد بود.

مدیرکل بحران استان ایلام نیز در پی صدر اخطاریه هایی از سوی سازمان هواشناسی گفت : مردم و مسئولان استان باید برای بارش ها و مقابله با وقوع سیل احتمالی در اواخر هفته جاری هوشیاری و آمادگی کامل داشته باشند.

احمد کرمی عصر یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به گزارش ها، اطلاعیه ها و اخطارهای سازمان هواشناسی، حجم بارندگی ها در روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته جاری قابل توجه و امکان وقوع سیل وجود دارد.

وی ادامه داد: بر این اساس نشست ستاد بحران استان تشکیل شد و تمامی دستگاه های عضو ستاد از هم اکنون برای مقابله با حوادث احتمالی در آماده باش هستند.

کرمی افزود: با توجه به اینکه در سیل اوایل آبان بسیاری از زیرساخت ها و مسیل های ایلام آسیب دیده است احتمال خطر در روزهای آینده بسیار بالاست بنابراین باید مردم آمادگی کامل داشته باشند و از قرار گرفتن در حاشیه و بستر مسیل ها و رودخانه ها خودداری کنند.

مدیرکل بحران استان ایلام تاکید کرد: با توجه به تردد بالای زائران اربعین در جاده های این استان به دستگاه های اجرایی بصورت مکتوب اخطار داده شده تا براساس وظایف خود تمهیدهای لازم را در ارتباط با اعلام هشدار و توصیه به مسافران اندیشیده و بصورت شبانه روزی برای مقابله با حوادث احتمالی از جمله وقوع سیل و آبگرفتگی آماده باشند.

کرمی یادآور شد: تمامی دستگاه های خدمات رسان و امدادی استان ایلام باید هشدارها و اخطارهای داده شده از سوی هواشناسی و ستاد مدیریت بحران را جدی بگیرند تا در صورت بروز حادثه سیل، توان و امکان لازم برای مقابله وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه بی توجهی به این هشدارها ممکن است عواقب بدی داشته باشد و میزان تلفات و خسارت احتمالی را افزایش دهد، افزود: دستگاه ها باید برنامه کاری، عملیاتی و کشیک 24 ساعته داشته باشند و مرخصی و ماموریت نیروهای خود را به حداقل برسانند.

مدیرکل بحران استان ایلام گفت: با توجه به اینکه احتمال افت دما، بارش برف در ارتفاعات و مه گرفتگی نیز در این ایام پیش بینی شده است امکان اختلال در ترددهای جاده ای نیز وجود دارد بنابراین از زائران عتبات عالیات که مقصد آنها مرز مهران است درخواست می شود امکانات و تجهیزات متناسب از جمله پتو و لباس گرم و بسته های غذایی همراه خود داشته باشند.

کرمی خاطر نشان کرد: امکان خدمات رسانی و امداد رسانی از جمله با بالگرد جمعیت هلال احمر هم اکنون در این استان فراهم است اما با توجه به ترافیک سنگین جاده های ارتباطی بویژه جاده ایلام - مهران از زائران درخواست می شود با صبر و حوصله رانندگی کرده و نکات ایمنی را رعایت کنند.

کرمی ادامه داد: بخشی از توان دستگاه های اجرایی استان ایلام اکنون درگیر مساله اربعین است ولی با این وجود آمادگی مقابله با سیل احتمالی بستگی به تمهیدات و آمادگی های مورد نظر از سوی دستگاه ها دارد.
وی با تاکید بر اینکه جاهای حساس و با اهمیت مانند نانوایی ها و بیمارستان ها باید تمهیدات  لازم در خصوص تامین آب و برق اضطراری را از هم اکنون بیندیشند، اظهار کرد: مساجد، تکایا، سالن های ورزشی و فضای برخی مدارس استان برای اسکان اضطراری آماده شده است.

بر اساس اعلام هواشناسی، سامانه بارشی از روز سه شنبه وارد آسمان استان ایلام می شود و به تناوب بارندگی های آن تا روز شنبه هفته بعد ادامه دارد، این سامانه در این مدت باعث کاهش دید افقی به علت وجود پدیده مه گرفتگی و نیز کاهش دمای هوا تا حدود شش درجه سانتیگراد خواهد شد.

این سامانه بارشی دارای هسته سرد همراه با رطوبت، رگبار باران، رعد و برق، پدیده مه گرفتگی، وزش باد در نقاط مختلف استان و احتمال ریزش تگرگ در مناطق مرتفع و مستعد استان می شود، این سیستم باران زا احتمال آبگرفتگی در همه مناطق استان و همچنین شهر مهران را بدنبال خواهد داشت و پدیده مه گرفتگی و بارش همراه با رطوبت نیز موجب اختلال در تردد وسایل نقلیه می شود.

گفتنی است بر اثر وقوع سیل اوایل ماه گذشته (آبان) در استان ایلام، بیش از 10 هزار میلیارد ریال به تاسیسات زیربنایی، زیرساخت ها، 20 هزار واحد مسکونی، تجاری و صنعتی و یک هزار دستگاه خودرو خسارت وارد شده است.