معصومه ابتکار در همایش روز جهانی مقابله با آثار جنگ در محیط زیست اظهار داشت: مسئله مقابله با آثار جنگ بر طبیعت چندین سال است که مورد توجه قرار گرفته و نقش سازمانهای مردمنهاد ملی و بینالمللی به همراه حمایت دولتها میتواند در آن تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: دولتها از سالها قبل نسبت به موضوع آثار جنگ بر محیط زیست اقداماتی را انجام دادند که نمونه آن لایحه غرامتی بود که درباره جنگ خلیج فارس به کمیسیون غرامت سازمان ملل ارسال شد که نشان میداد آثار و خسارات زیانبار جنگ در خلیج فارس و آثار بلندمدت آن به صورت آلودگی نفتی و آلودگی هوا چگونه است و در این لایحه عدد نجومی به عنوان غرامت ذکر شده بود اما بعد از اتفاقات دولت عراق پیگیری آن متوقف شد.
ابتکار خاطرنشان کرد: ما در شرایط حساسی هستیم و آثار جنگ و ناامنی مشهود است که بارزترین آن پدیده گرد و غبار است که برای کشور ما ناشی از اتفاقات در کشور عراق، مرز اردن و سوریه است و ناشی از سرزمینهای بدون دولت و دولتهای بدون سرزمین است. همچنین یکی دیگر از کانونهای گردوغبار عربستان سعودی است و ضروری است که همه کشورها نسبت به سرزمین خود مسئول باشند.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست بیان کرد: دولت یازدهم به این مسئله ورود جدی داشته و ما استان به استان مطالعات کانونهای گردوغبار را انجام میدهیم که در مورد استان خوزستان تکمیل شده است.
وی همچنین به بحث مذاکرات هستهای اشاره کرد و گفت: اقدامی که در دولت یازدهم با حمایت ویژه و اقدام رئیسجمهور و حمایتهای عالیه مقام معظم رهبری برای مذاکرات هستهای و رفع تحریمهای ظالمانه به همراه دیپلماسی موفق آقای ظریف شکل گرفت اقدام اقدام ارزندهای بود که امروز از ایشان تشکر میکنیم.
وی در پایان گفت: با این آرزو که نتایج مذاکرات همان طور که با منافع و مصالح ما پیش رفته است کمک کند که ایران نقش خود را به عنوان بازیگر اصلی در منطقه انجام دهد.