جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۱۰ آبان ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۴

جهانگیری از کدام بهشت حرف می‌زند؟!

گویا برخی مقامات دولت یازدهم از بابت وعده‌های دو سال گذشته به افکار عمومی که منجر به ایجاد رکود در اقتصاد کلان ایران شد، عبرت نگرفته‌اند!
کد خبر : ۲۶۵۸۷۲
صراط: اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور روحانی اخیراً طی یک سخنرانی در مراسم افتتاح یک کارخانه گفته است: دولت خود را برای دوره مهمی آماده کرده است که می‌تواند در دوران پسا تحریم با برنامه ریزی جدی، انبوهی از سرمایه را وارد کشور کند!

به گزارش ایرنا، او افزوده است: هم اکنون غربی‌ها و سرمایه گذاران به سمت ایران هجوم می‌آورند و از سوی دیگر منابع مالی بلوکه شده ایران آزاد می‌شود و به این طریق فرصت مناسبی برای شکوفایی اقتصاد کشور شکل می‌گیرد.

این مقام ارشد کابینه دولت یازدهم همچنین گفته است: بخش خصوصی در دوران پساتحریم باید با جدیت وارد شود و از فرصت شکوفایی اقتصادی ایجاد شده استفاده کند.

*گویا برخی مقامات دولت یازدهم از بابت وعده‌های دو سال گذشته به افکار عمومی که منجر به ایجاد رکود در اقتصاد کلان ایران شد، عبرت نگرفته‌اند! (به این علت که بخش‌هایی از افکار عمومی به امید همین وعده‌ها دست از تولید و خرید کشیده‌اند و منتظر بهشت ارزانی مانده‌اند)

اظهارات پر وعده‌ی بالا! در حالی از سوی جهانگیری ابراز شده‌اند که وی پیش از این طی سخنانی در نشست مدیران عامل بانک‌های کشور بیان کرده بود: متاسفانه برخی تصور می‌کنند که با اجرای توافق هسته‌ای قیمت‌ها به یکباره شکسته می‌شود و این تصور، بازار را با رکود مواجه کرده و باعث شده حجم موجودی انبار برخی از واحدهای تولیدی افزایش یابد.

آیا اگر کسی صحبت‌های ابتدای متن جهانگیری را بخواند، بعید است که دل به چیزی به نام بهشت ارزانی ببندد؟!

درباره هجوم غربی‌ها و سرمایه‌گذاران به ایران نیز اقلاً طی 2 سال گذشته که پرونده دولت یازدهم ایران پر از مذاکره و توافق و بیانیه است! تاکنون غیر از تحریم‌های جدید، تهدیدات همچنان نظامی و اظهار آمادگی شرکت‌های لوازم آرایشی فرانسوی، سیگار ژاپنی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای مک‌دانلد و یک شرکت تولید نوشیدنی آمریکایی چیز دیگری عاید ملت ایران نشده است.

ضمن اینکه فرض مانایی یا میرایی برجام و شکست آن هم به شدت در محل تأمل و بررسی تحلیلگران قرار دارد.

درباره «منابع مالی بلوکه شده ایران» نیز اگر منظور جهانگیری، دارایی‌های مانده در نزد آمریکاست که این میزان از 150 میلیارد دلار موعود اولیه، هم‌اکنون آب رفته و در گفته‌های مسئولان دولتی حتی به میزان کمتر از 10 میلیارد دلار هم رسیده است!

اگر هم منظور جهانگیری پول‌های مانده حاصل از فروش نفت ایران در نزد کشورهایی مثل هندوستان است نیز باید گفت که طی ماه‌های گذشته دائماً عنوان شده که بخشی از این پول‌ها به انحاء مختلف ایران برگشته و از سوی دیگر، بسیاری از اقتصاددانان حامی دولت هم عنوان کرده‌اند که دولت عمده مبالغ بلوکه شده خود در خارج از کشور را پیش‌خور کرده است.

حتی سعید لیلاز، که روحانی را قهرمان عدالت‌پروری نیز نامیده اخیراً اظهار کرده است که توافقات اخیر، مسبب اتفاق نمی‌شوند و معتقدان به وجود مشاکل اقتصادی در ایران به چیزی به نام فراتوافق! نیاز دارند.

گفتنیست، اخیراً 4 وزیر کابینه یازدهم، طی نامه‌ای به رئیس‌جمهور روحانی، مسئله وعده‌های باغ سبز و نقش اصلی و البته سوء آنها را در ایجاد رکود در اقتصاد کلان ایران را مورد اشاره قرار دادند.
منبع: فارس