صراط: «اَستودان سِدلِک» همان کلیسایی است که با ۴۰ هزار استخوان تزیین شده است؛ کلیسای مشهور به «کلیسای استخوان» در جمهوری چک که میتوان بوی مرگ را از آن استشمام کرد.
به گزارش بی بی سی انگلیسی،همه چیز به سال ۱۲۷۵ میلادی باز میگردد؛ زمانی که یک راهب اهل سدلک، شهری در ۸۰ کیلومتری شرق پراگ، به بیتالمقدس سفر کرد و کمی از خاک محل تصلیب عیسی مسیح را همراه خود آورد و پس از بازگشت به چک، آن را در گورستان حوالیِ کلیسا پاشید. خاک سرزمین مقدس در گورستان کلیسا پاشیده شد و این خبر به سرعت بین مردم پخش شد. دیری نپایید که این گورستان به محبوبترین گورستان اروپای مرکزی بدل گشت و همه تلاش میکردند مردگان خود را در آن به خاک بسپارند.
آن کلیسا در «بوهم» واقع شده است؛ سرزمینی تاریخی در اروپای مرکزی است که امروزه در بخش غربی جمهوری چک قرار دارد.
آن سنت حتی تا قرن ۱۴ رواج یافت، یعنی زمانی که طاعون در اروپا جان میگرفت: حدود ۳۰ هزار نفر از جانباختگان طاعونِ اروپای مرکزی در این گورستان دفن شدند. جنگهای هوسیها (مجموعه جنگهای صلیبی کلیسای کاتولیک روم علیه اصلاحطلبان بوهمیایی بین سالهای ۱۴۱۹ تا ۱۴۳۴ میلادی) نیز تلفات زیادی را در سدلک و شهر مجاورِ «کوتنا هورا» به بار آورد. حملات صورت گرفته در طول این جنگها حدود ۱۰ هزار نفر کشته به جای گذاشت که همهی آنها در گورستان سدلک دفن شدند.