پنجشنبه ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۳۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۷

تعطیلی۴۵ مسجد در شهریار

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان های ملارد و شهریار گفت:به دلیل عدم وجود فضای مناسب برای اسکان مبلغان و روحانیون، ۴۵ مسجد در شهرستان شهریار تعطیل است.
کد خبر : ۲۶۴۳۹۳
صراط: عصر پنج شنبه حجت الاسلام حسینعلی رضازاده رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان های شهریار و ملارد در نشست خبری با جمعی از فعالان و اصحاب رسانه غرب استان تهران ضمن تسلیت به مناسبت ایام سوگواری شهادت حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) و ۷۲ تن از یارانش اظهار داشت: دهه محرم یکی از پر حجم ترین مقاطع فعالیتی مجموعه تبلیغات اسلامی به شمارمی رود و امیدواریم با تعامل و همگرایی دستگاه های اداری و مردم، مراسم عزاداری سید الشهدا(ع) همچنان با شکوه و عظمت خاصی در طی روزهای باقیمانده نیز استمرار یابد.

وی افزود:با برنامه ریزی هایی که انجام شده، ۸۵ درصد از هیات های مذهبی در این منطقه تا ساعت ۲۳/۳۰ عزاداری می کنند و ۱۵ درصد دیگر نیز تا ساعت ۲۴ به فعالیت خود خاتمه می دهند.

رضازاده عنوان کرد: در مجموع ۸۵۰ هیات و حسینیه در شهرستان های ملارد و شهریار بصورت رسمی از سازمان تبلیغات اسلامی مجوز گرفته اند و ۳۰۰ هیات و حسینیه نیز فاقد مجوز هستند.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که در دهه محرم و بخصوص روزهای تاسوعا و عاشورا در شهرستان شهریار در خیابان ولیعصر(عج) وجود دارد، آن است که به دلیل تراکم تردد در این محدوده، ورود حسینیه ها و هیات ها به خیابان مذکور باعث ایجاد ترافیک شدید می شود.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان های شهریار و ملارد گفت:با تدابیری که اندیشیده شده و هماهنگی هایی که با دستگاه هایی نیروی انتظامی لحاظ شده، مقرر است در روز جمعه با توجه به برگزاری نماز جمعه و همزمانی آن با روز عاشورا، خیابان ولیعصر(عج) از ساعت ۱۱ تا ۱۱/۱۵ صبح مسدود گردد تا نماز جمعه به نحو مطلوب تری برگزار شود.

ساماندهی ایستگاه های صلواتی در دستور کار مسئولان شهرستانی

رضازاده با اشاره به جانمایی غلط برخی از ایستگاه های صلواتی در شهریار در طول سال های گذشته، گفت: سد معبر، ترافیک، بروز برخی از مشکلات دیگر در این ایستگاه ها، مسئولان را بر آن داشت تا با اتخاذ تمهیداتی، مشکلات مطرح شده را به حداقل ممکن برسانند.

وی افزود:به تعبیر امام جمعه شهرستان شهریار، هیات های مذهبی سرمایه های این شهرستان محسوب می شوند و آنچه که مدنظر ما بود بر این امر استوار است که در کنار رفع مشکلات و نارسایی های ناشی از جانمایی ناصحیح و حجم انبوه ایستگاه های صلواتی، باید حمایت های لازم نیز لحاظ شود تا این مراسم با شکوه به نحو مطلوب تری برگزار شود.

رضازاده عنوان کرد:در نهایت تصمیم بر این شد که هر مسجد و حسینیه تنها مجاز است به استقرار یک ایستگاه صلواتی مبادرت ورزد و استقرار بیشتر از این تعداد امکان پذیر نیست.

وی افزود: رعایت بعد مسافتی ۵۰۰ متر در بین استقرار ایستگاه های صلواتی از دیگر مولفه هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان های شهریار و ملارد گفت:تصمیم فوق با مشارکت و هم اندیشی دستگاه های مسئول در شهرستان شهریار اعمال شده و نظر مطلق یک اداره، سازمان و یا نهاد نیست.

رضازاده عنوان کرد: این تصمیم گیری باعث خشنودی و رضایتمندی برخی از مردم شده و برخی دیگر نیز از اعمال چنین چارچوبی ناراضی هستند و چنین ذهنیتی پیش آمده که این امر از سوی تبلیغات اسلامی اعمال شده در صورتی که چنین برداشتی صحیح نیست و تصمیم فوق به صورت جمعی و برای رفع و پیشگیری از بروز برخی مشکلات احتمالی اتخاذ شده است.

  از سال ۹۲ مجوزی برای احداث حسینیه صادر نشده است

رضازاده در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص تدابیر اداره تبلیغات اسلامی برای جلوگیری از رشد بی رویه حسینیه ها و تمرکز به توسعه مساجد با عنایت به محوری بودن نقش آن ها، عنوان کرد: از سال ۹۲، مجموعه تبلیغات اسلامی در شهرستان های ملارد و شهریار هیچگونه مجوزی را برای برپایی حسینیه ها صادر نکرده و تنها در موارد لزوم و ضروری این امکان فراهم شده است.

وی با بیان برپایی برخی از حسینیه ها به صورت قومی، طایفه ای و خانوادگی افزود: کمبود مساجد در برخی مناطق باعث می شود تا احداث حسینیه ها تا حدودی خلاء وجود مساجد را پر کند و در مناطقی که حسینیه به تعداد کافی وجود دارد، مجوزی برای احداث آن صادر نمی شود.

رضازاده گفت: از سال ۹۲ شهرداری ها هیچگونه جوازی را برای ساخت حسینیه ها بدون استعلام و کسب اجازه اداره تبلیغات اسلامی شهرستان های ملارد و شهریار صادر نکرده اند.

تعطیلی ۴۵ مسجد در شهریار به دلیل کمبود فضای اسکان روحانیون

رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان های ملارد و شهریار با اشاره به محدودیت و عدم وجود فضای مناسب برای اسکان روحانیون و مبلغان در شهریار اظهار داشت: در حال حاضر در ۴۵ مسجد نماز برگزار نمی شود و عملا با تعطیلی مواجه هستند.

وی افزود: به طور طبیعی حضور روحانیون در مساجد و انجام فعالیت های تبلیغی مستلزم مقدماتی است و یکی از اساسی ترین الزامات این حضور، معطوف به فضای اسکان روحانیون می شود که شهریار در این حوزه با محدودیت مواجه است.

رضازاده یادآور شد: موقعیت منطقه ای و فرهنگی شهرستان شهریار به گونه ای است که رغبت و تمایل بسیاری برای انجام فعالیت های تبلیغی در این محدوده از سوی روحانیون، مبلغان و مبلغات وجود دارد اما عدم وجود فضای اسکان مناسب، دست مارا برای تحقق این امر خطیر بسته است و امیدواریم با فراهم شدن مکانی مناسب امکان حضور روحانیون و انجام فعالیت های تبلیغی هرچه بیشتر به نحو شایسته و مطلوب تری میسر شود.

منبع: مهر