جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۲

زیباکلام: امثال حسینیان، رسایی و جلیلی باید آزادانه صحبت کنند/ نباید به آنها پاسخ بدهیم

صادق زیباکلام گفت: نباید پاسخ افرادی مانند رسایی، حسینیان و جلیلی را بدهیم، آن‌ها باید آزاد باشند که حرف خود را بزنند و اگر جلویشان را بگیریم مانند همان‌ها می‌شویم.
کد خبر : ۲۶۳۶۶۶
صراط: صادق زیباکلام گفت: نباید پاسخ افرادی مانند رسایی، حسینیان و جلیلی را بدهیم، آن‌ها باید آزاد باشند که حرف خود را بزنند و اگر جلویشان را بگیریم مانند همان‌ها می‌شویم.

صادق زیباکلام در جمع دانشجویان دانشگاه گلستان که به دعوت انجمن اسلامی این دانشگاه با محوریت «برجام، ایران، جهان» در تالار شهید مطهری برگزار شد، اظهار داشت: برخورد با تندرو‌ها، کندرو‌ها، بی‌دین‌ها، با دین‌ها، لیبرال‌ها و مواردی از این دست کار حکومت نیست و این کار باید از سوی قانون انجام شود.

وی افزود: تفاوت حکومت دیکتاتوری و حکومت غیردیکتاتوری نحوه مقابله با تندرو‌ها است، در حکومت غیر دیکتاتوری قانون باید تصمیم بگیرد.

استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: من و شما نباید پاسخ افرادی مانند رسایی، حسینیان و جلیلی را بدهیم، آن‌ها باید آزاد باشند که حرف خود را بزنند و اگر جلویشان را بگیریم مانند همان‌ها می‌شویم.

به گفته وی، اگر قانون و دادگاه بگوید روی صالحی سیمان بریزیم این یک حرف است اما اگر فرد دیگری بگوید یک تهدید است و قانون باید پاسخ بدهد.

زیباکلام ابراز داشت: 100 سال است که درد ما قانون است، انقلاب مشروطه، ملی شدن نفت، 15 خرداد، انقلاب اسلامی و اصلاحات برای قانون است و باید تابع قانون باشیم، همه بدبختی‌هایی که به سر ما می‌آید در اثر نبود قانون است.

وی با اشاره به تاریخچه برجام و انرژی هسته‌ای گفت: مناقشه هسته‌ای از سال 82 آغاز شد، زمانی که مجاهدین خلق به مقامات غربی اطلاع دادند که ایران سرگرم فعالیت‌های هسته‌ای است و از آن مقطع بود که مشکلات آغاز شد. اینکه چرا این فعالیت‌های هسته‌ای ما مشکل آفرین شد به این علت بود که ما اظهار کردیم اگر به آژانس اطلاع می‌دادیم با مشکل‌آفرینی مواجه می‌شدیم و سیاست دولت اصلاحات در مجموع از زمانی که بحران شروع شد این بود که به هر شکل با حداقل هزینه برنامه هسته‌ای را جلو ببرد.

زیباکلام افزود: این روش کج‌دار و مریض در 2 سال باقیمانده از 4 سال دوم دولت آقای خاتمی ادامه یافت، اما در انتخابات تیر سال 84 اصولگرایان پیروز شدند و آقای احمدی‌نژاد با 17 میلیون رای انتخاب شد و یک تحول مهم اتفاق افتاد، یکدست بودن قوا در این زمان اتفاق مهمی بود؛ مجلس، دولت و دیگر ارکان نظام همه اصولگرا بودند و احمدی‌نژاد هم به عنوان رئیس جمهور با پشتوانه سیاسی و محبوبیت، سیاست هسته‌ای را تغییر داد و گفت به هیچ وجه کج دار و مریض عمل نمی‌کنیم و برنامه‌های هسته‌ای کشور را با تمام توان و سرعت پیش می‌بریم و غرب و شرق و هرکس هر کار می‌خواهد بکند.

وی افزود: به تدریج غرب وقتی فهمید که سیاست هسته‌ای ایران تغییر کرده و ایران بنای همکاری زیادی را ندارد و از جهات دیگر هم دولتی رادیکال و انقلابی است و شعار محو اسرائیل و تکذیب هولوکاست را دارد و می‌دیدند رئیس جمهور از حمایت ارکان قدرت برخوردار است پرونده هسته‌ای از شورای حکام به شورای امنیت رفت.

استاد دانشگاه تهران اظهار کرد: رفتن پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت شروع جدی‌تر شدن بحران هسته‌ای شد و مذاکرات هم به جایی نرسید، غربی‌ها به دنبال تحریم نفتی، بانکی و بسیاری مایحتاج صنایع و بخش‌های مختلف رفتند که آثار آن را می‌دانیم.

وی ابراز کرد: اتفاق دیگر اینکه اصولگرایان موضوع هسته‌ای را تبدیل به موضوعی در راستای استکبارستیزی و غرب ستیزی کردند و مظهر این شد که ما استقلال می‌خواهیم و غرب می‌خواهد به ما حکومت کند، موضوع هسته‌ای در خدمت اهداف سیاسی رادیکال و انقلابی غرب‌ستیزانه قرار گرفت.

زیباکلام به انتخابات سال 92 اشاره کرد و گفت: در دوران انتخابات بدون قصد و نیت و به صورت طبیعی مسئله هسته‌ای تبدیل به اصلی‌ترین موضوعات انتخابات شد و رویکرد آقای روحانی در این موضع این بود که جهت‌گیری کلی دوران احمدی‌نژاد را تغییر می‌دهد اما جلیلی که نمایندگی رادیکال‌ها را به عهده داشت معتقد بود که راه درست را رفته و نیازی نیست این سیاست کنار گذاشته شود.

وی افزود: روحانی با 19 میلیون رای انتخاب شد و نخستین و مهم‌ترین سیاستی که در دستور کار دولت قرار گرفت حل مسئله هسته‌ای از راه مذاکرات بود و به نظر من این راه به درستی انتخاب شد، رای‌دهندگان نشان دادند مسئله هسته‌ای از اولویت بالایی برخوردار است و اگر در صدر قرار گرفت به اعتبار رای دهندگان بود.

به گفته زیباکلام مذاکرات در دولت یازدهم به سرعت آغاز شد و نخستین ثمره رویکرد جدید ایران در آذر 92 به اسم توافق ژنو بیرون آمد اما پس از این توافق اتفاق مهمی افتاد، از سال 82 که بحران هسته‌ای شروع شد تا آذر 92 مسئله هسته‌ای یک بت بزرگ بود که باید پرستش می‌شد و همه باید تعریف و تمجید می‌کردند و در 8 سال دولت احمدی‌نژاد هم مجلس یکبار نپرسید برنامه‌ هسته‌ای چطور است.

استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: اما توافق ژنو نقطه عطفی در این زمینه شد، به دنبال این توافق عده‌ای در سفارت آمریکا در تهران جمع شدند و نطفه شکل‌گیری دلواپسان تشکیل شد، خلاصه حرف آن‌ها این بود که این مذاکرات درست نیست و ما از اهداف مقدس هسته‌ای فاصله گرفته‌ایم.

زیباکلام ادامه داد: علی‌رغم انتقادات دلواپسان مذاکرات ادامه یافت، برای نخستین بار در کشور سیاست‌های هسته‌ای مورد انتقاد قرار گرفت و عده‌ای به عنوان دلواپس سیاست‌های هسته‌ای را غلط دانستند، و حتی رسایی اعلام کرد صدرحمت به معاهده ترکمنچای، نتیجه این شد که برای عده‌ای این سئوال پیش آمد که اگر اجازه داریم انتقاد کنیم و اگر مسئله هسته‌ای بت نیست چرا این انتقاد به سیاست‌های هسته‌ای دولت پیشین نباشد.

وی افزود: دوستان دلواپس متوجه نبودند که دارند شاخه‌ای را می‌برند که خودشان رویش نشسته‌اند و اگر بشود از برنامه هسته‌ای انتقاد کرد خودشان هم زیر سوال می‌روند، در آن اوضاع حملات سنگینی آغاز شد و هرچه زمان گذشت اطلاعات بیشتری از موضوع هسته‌ای بیرون آمد و این سوال مطرح شد که همه این‌ها برای چه بوده است.

زیباکلام با ابراز اینکه سوال مردم این بود که از هزار چیز زدیم و خرج مسئله هسته‌ای کردیم که چه چیزی به دست بیاوریم، خیلی مسائل زیر سوال رفت و هر چه از آذر 92 جلو‌تر آمدیم قداست‌زدایی بیشتری صورت گرفت،‌ گفت: در‌‌ همان زمان مشخص شد اینکه می‌گفتند انرژی هسته‌ای کشور را گلستان می‌کند دروغی بیش نبود و اگر چنین چیزی صحت داشت چرا پاکستان، قرقیزستان، کره شمالی و هندوستان به هیچ جا نرسیدند، پرسش‌هایی که بدون پاسخ ماند و این ابهامات در اشتیاق مردم به مذاکرات هسته‌ای خود را نشان داد.

به گفته این استاد دانشگاه تهران، ظریف داشت تبدیل به یک قهرمان می‌شد و عمده حمایت‌هایی از ظریف می‌شد هم از سوی نسل دوم و سوم انقلاب بود و بنابراین با حمایتی که مردم از مذاکرات کردند ظریف هم با قوت قلب بیشتری با غربی‌ها مذاکره کرد؛ با اعلام انجام توافق از سوی ظریف و دیگر مذاکره‌کنندگان شور و نشاط در بین مردم و نسل دوم و سوم انقلاب شکل گرفت و تندرو‌ها می‌دیدند به جای اینکه ظریف تبدیل به یک خائن بشود تبدیل به قهرمان ملی شده است.

وی با اشاره به روند تصویب برجام در آمریکا گفت: برجام وقتی به آمریکا رفت مشکلاتی برای اصولگرایان به‌وجود آورد، وقتی اعضای ارشد تیم مذاکره کننده آمریکا به سنا و کنگره رفتند این جلسات پخش زنده شد و ما گوش می‌کردیم، بخشی به این خاطر بود که مبادا کنگره و سنا جلوی برجام را بگیرد اما اینجا هم اتفاقی افتاد و آن این بود که تنها دغدغه سناتور‌ها توان هسته‌ای و امکان ساخت سلاح اتمی در ایران بود.

به گفته زیباکلام از سال 82 گفته شد که مسئله هسته‌ای، وضعیت اقتصادی را زیر و رو می‌کند، اما معلوم شد این نبود، مسئله این بود که کشوری که بتواند اورانیوم 3 درصد غنی کند، می‌تواند هر لحظه تا 90 درصد هم غنی کند و تنها تهدید امنیتی ساخت سلاح هسته‌ای بود، در عین حال توافق، کمیسیون برجام این‌همه روی بند بند آن صحبت کردند اما ظرف 20 دقیقه تصویب شد اما معتقدم مخالفت با برجام همچنان ادامه دارد.

زیباکلام ادامه داد: یکی از سیاست‌های اصولگرایان و مخالفان برجام همواره مطرح کردند این بود که این توافق هسته‌ای که این‌قدر روی آن اصرار می‌شد چرا تغییری روی اقتصاد کشور ایجاد نکرده است، این هم تحریفی از سوی تندرویان است.

به گفته وی اقتصاد ما یک اقتصاد فاسد و ناکارآمد دولتی است که تا زمانی که دولت در آن دست داشته باشد هیچ نوری بر بشره آن تابیده نمی‌شود و فساد اقتصادی مانع اصلی جهش اقتصادی ما است.

زیباکلام با ابراز اینکه "مناقشه هسته‌ای سنگی بود که به پای اقتصاد ما بسته شد اما به این معنی نیست که بدون این سنگ می‌توانیم جلو برویم، تا فساد برداشته نشود برداشتن تحریم‌ها نمی‌تواند معجزه‌گر باشد" تاکید کرد: برجام آغاز پایان "مرگ بر آمریکا" است و هیچ‌کس در غرب سر اینکه ایران غنی‌سازی کند مشکلی ندارد بلکه مشکل از آن‌جا شروع می‌شود که هر کشوری که بتواند 3 درصد غنی‌سازی کند، پس می‌تواند تا 99 درصد هم غنی‌سازی کند.
منبع: تسنیم