چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۰
زیباکلام:

برجام پایان مرگ بر آمریکاست / دین و ایمان درستی ندارم

استاد دانشگاه تهران گفت: برجام آغاز پایان مرگ بر آمریکاست.
کد خبر : ۲۶۳۵۷۲

صراط: صادق زیباکلام امشب در جمع دانشجویان دانشگاه گلستان که به دعوت انجمن اسلامی این دانشگاه با محوریت «برجام، ایران، جهان» در تالار شهید مطهری صورت گرفت، اظهار کرد: اگر کسی بگوید که برجام و توافق هسته‎ای آغازی بر پایان مرگ بر آمریکاست چیزی به گزاف نگفته است.

بیان سخنان صادق زیبا کلام با تشویق اندکی از دانشجویان و صلوات عده‎ای دیگر در جلسه همراه شد که زیباکلام از مدعوین خواست به حرمت سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) دست نزنند و تصریح کرد: بنده دین و ایمان درستی ندارم اما از حاضران می‎خواهم که حرمت‎شکنی نکنند.

استاد دانشگاه تهران سپس خطاب به کسانی که نسبت به این مواضع صلوات فرستادند، گفت: به دوستان صلواتیست هم می‎گویم که انجمن اسلامی دو ساعت برنامه گرفته و از همگان دعوت کرده است شما هم مرام داشته باشید و ما را در تلویزیون‎ها و نماز جمعه‎تان راه بدهید.

زیباکلام با بیان اینکه اصولگرایان مسئله هسته‎ای را تبدیل به ابزاری جهت استکبارستیزی و غرب‎ستیزی کردند، افزود: در آن زمان موضوع هسته‎ای در خدمت یک اهداف سیاسی رادیکال و غرب‎ستیزانه قرار گرفت.

وی با اشاره به انتخابات سال 1392 گفت: در دوران انتخابات بدون اینکه قصد و نیتی باشد به طور طبیعی مسئله هسته‎ای بین نامزدهای انتخابات به اصلی‎ترین موضوع انتخاب شد، رویکرد روحانی در مورد هسته‎ای این بود که اگر انتخاب شود بنا دارد که جهت‎گیری کلی در دوران احمدی‎نژاد را تغییر دهد.

این استاد دانشگاه بیان داشت: اولین و مهمترین سیاست دولت یازدهم حل مسائل هسته‎ای از طریق مذاکرات بود که خیلی‎ها به ایشان ایراد می‎گرفتند که همه تخم‎مرغ‎ها را در سبد هسته‎ای گذاشته است در حالی که به عقیده من راه درستی را انتخاب کرد.

زیباکلام با اشاره به اینکه توافق ژنو نخستین ثمره دولت یازدهم بود، گفت: رأی‌دهندگان در خرداد 1392 نشان دادند که مسئله هسته‎ای برای آن‌ها از اولویت بالایی برخوردار است و اگر روحانی این موضوع را در صدر کار خود قرارداد به اعتبار رأی مردم بوده است.

وی بابیان اینکه بعد از توافق ژنو در آذر 1392 یک اتفاق مهم و بی‎سابقه افتاد، افزود: بحران هسته‎ای سال 1382 تا آذر سال 1392 همانند یک بت بزرگ بود که فقط باید پرستش می‎شد و در مقابل آن تعظیم می‎کردیم و کسی حق نداشت بگوید که بالای چشم هسته‎ای ابروست همه باید تعریف و تمجید می‎کردند موضوع هسته‎ای چه در دوران اصلاحات و چه دوران احمدی‎نژاد هر کاری که می‎کردند باید تصدیق می‎شد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: توافق ژنو نطفه شکل‎گیری جریانی شد که ما به‌عنوان دلواپسان آن‌ها را می‎شناسیم خلاصه حرف این عده این بود که توافق و مذاکرات درست نیست و ما داریم از اهداف مقدس هسته‎ای فاصله می‎گیریم اما باوجود اعتراضات و مخالفت‎های دلواپسان مذاکرات ادامه یافت و برای نخستین بار در مملکت، سیاست هسته‎ای مورد انتقاد قرار گرفت.

زیباکلام بیان داشت: اگر هسته‎ای بت نیست یا مقدس نیست و می‎توان درباره آن انتقاد کرد چرا این پرسش نباید از سیاست‎های دولت گذشته شود، چرا نتوانیم نسبت به عملکرد سعید جلیلی انتقاد کنیم مگر آنها مقدس و معصوم هستند، دوستان دلواپس متوجه نبودند شاخه‎ای را که دارند می‎برند خودشان روی آن نشسته بودند و اگر خلیفه‌کشی باب شود و از برنامه‎های هسته‎ای انتقاد شود خیلی چیزها بیرون می‎ریزد.

وی گفت: هرقدر که زمان گذشت اطلاعات بیشتری از هسته‎ای بیرون آمد از آب و نون مردم گرفته تا بهداشت و آموزش‌وپرورش وقتی اجازه انتقاد داده شد خیلی چیزها سؤال شد و خیلی چیزها زیر سؤال رفت و هر چه از آذر 1392 جلوتر آمدیم قداست زدایی بیشتری از هسته‎ای صورت گرفت و دیگر شعار انرژی هسته‎ای حق مسلم ماست معلوم شد که دعوای سیاسی ما با غرب بوده است.

این استاد دانشگاه افزود: تنها مشکل و درد اصلی آمریکا این است کشوری که بتواند اورانیوم را سه درصد غنی کند می‎تواند سلاح هسته‎ای بسازد فقط و فقط تهدید امنیتی وجود دارد و اینکه ایران می‎تواند از این طریق سلاح هسته‎ای بسازد.

زیباکلام بابیان اینکه مخالفت با برجام همچنان ادامه پیدا خواهد کرد، گفت: یکی از سیاست‎هایی که اصولگرایان و مخالفان برجام مطرح کردند این بود چرا پس از برجام هیچ تغییر اقتصادی به وجود نیامده است، اینجا هم تندروها واقعیت را تحریف می‎کنند برای اینکه اقتصاد ایران یک اقتصاد فاسد و ناکارآمد دولتی است.

وی تأکید کرد: تا زمانی اقتصاد دست حکومت باشد هیچ امیدی بر پیشرفت اقتصاد ما نخواهد تابید و به هیچ جایی با تحریم یا بدون تحریم، با فعالیت هسته‎ای یا بدون هسته‎ای نخواهیم رسید فساد و اقتصاد رانتی موانع اصلی جهش اقتصادی است.

این استاد دانشگاه بیان داشت: هیچ‌کس نگفته که توافق هسته‎ای کنیم از نظر اقتصادی اینجا گلستان می‎شود هسته‎ای مانند سنگی به پای اقتصاد ما بسته شده است معنی آن نیست که اگر سنگ باز شود مدال طلا می‎گیریم تا اقتصاد فاسد و دولتی از بنیان درست نشود تحریم‎ها خیلی نمی‎تواند معجزه‎گر باشد.

منبع: فارس