صراط: «فرانسوا اولاند» رئیسجمهور فرانسه امروز در مجمع عمومی سازمان ملل، مواضع پیشین خود را در خصوص سوریه تکرار کرد ولی این بار از امکان همکاری با ایران برای حل بحران این کشور جنگزده سخن گفت.
اولاند که از نقش سازمان ملل در سوریه ناراضی بود، ابتدا نارضایتی خود را اینگونه ابراز کرد: «وقتی پدران ما در سال 1945 سازمان ملل را تأسیس میکردند، فکر نمیکردند دنیا به این روز بیافتد.»
اولاند ادامه داد: «سازمان ملل چگونه میتوان کاملاً غیرفعال باشد حال آنکه بدترین اتفاقات در جلو چشمان ما در حال رخ دادن است.»
مسکو تاکنون چندین بار از اقدامات تحت رهبری فرانسه برای تصویب قطعنامههای شدیداللحن علیه دولت سوریه پیشگیری کرده، اولاند بدون نام بردن از کشور خاصی، نارضایتی خود را از این وضعیت به این صورت اعلام کرد: «حق وتو معادل حق جلوگیری از یک اقدام نیست بلکه خود حقی برای اقدام است و امروز روز اقدام برای حل بحران سوریه است.»
فرانسوا اولاند در ادامه به بحران پناهجویان هم پرداخت. تاکنون برخی کشورهای غرب اروپا مانند آلمان و سوئد، مرزهای خود را به وی پناهجویانی که در پی منزلی دائمی برای اسکان بودهاند، باز کردهاند. برخی دیگر هم مانند انگلیس و آمریکا، سهمیهای برای پذیرش پناهجو برای خود تعیین و آن را رسانهای کردهاند.
فرانسه اما آنسوی یک تونل چند 10 کیلومتری به نام «مانش» است. رئیسجمهور فرانسه در برابر نمایندگان کشورهای مختلف، بدون اشاره به پذیرش و یا عدم پذیرش پناهجویان، به دشمن اصلی سالهای اخیر دستگاه دیپلماسی کشورش یعنی «بشار اسد» پرداخت و گفت: «پناهجویان سوری از جنگ فرار نمیکنند بلکه از دست رژیم اسد میگریزند.»
اولاند در خصوص حل بحران سوریه به روش فرانسوی هم سخن گفت.
فرانسه حامی گروههای معارض مسلح سوریه است و آنها را معارضان میانهرو میخواند. همین گروهها 3 سال پیش در ژنو گرد هم آمدند ولی اصرار آنها و غربیها بر «رفتن بشار اسد» و نبودن ایران در فهرست کشورهای دور میز مذاکره، گفتوگوها را ناکام گذاشت.
رئیسجمهور فرانسه که این روزها با گزینه جدیدی به نام ائتلاف کشورهای منطقه و روسیه برای حمله به سوریه مواجه شده، از موضع آن روزهای ژنو روی گرداند و گفت: «حاضریم برای حل بحران سوریه با همه کشورهای دنیا، با کشورهای (حاشیه) خلیج (فارس) و با ایران همکاری کنیم.»
اولاند بدون تکرار شعار «اسد باید برود» گفت: «حاضریم برای حل بحران سوریه یک ائتلاف تشکیل دهیم ولی مبنای کار این بحران، توافق ژنو خواهد بود، توافقی که میگفت در دولت انتقالی، نمایندگان دولت فعلی و نمایندگان معارضان حضور خواهند داشت.»