صراط: به منظور جلوگیری از گسترش شایعات مجازی در شبکههای اجتماعی مهمترین و جدیدترین شایعه منتشر شده در فضای مجازی که توسط کاربران شبکههای اجتماعی نقل میشود را در بسته خبری «از شایعه تا واقعیت» بررسی میکند.
** شایعه**
بتازگی موضوع وارد کردن مردهشورهای اتوماتیک از چین با وجود مخالفت مراجع تقلید بحث روز شبکههای اجتماعی شده است؛ در این مطلب منتشر شده اینطور ادعا میشود که: «اینم مرده شور اتوماتیک چینی دیگه نیازی به مرده شور نیست؛ کارکرد این دستگاه با مخالفت جدی مراجع روبرو شده است.»
**واقعیت**
دستگاههای شستوشوی اتوماتیک اموات ساخت کشور چین نیست بلکه به صورت پروژهای در قالب یک طرح پژوهشی داخلی پیش از این در مشهد رونمایی شده است.
محمد پذیرا معاون اجرایی سازمان فردوس های شهرداری مشهد پیش از این اعلام کرده بود که: « این شهر پس از تهران از بیشترین آمار مرگ و میر برخوردار است، به همین دلیل ساخت دستگاهی مناسب برای شستشوی اموات از مدتها قبل در دستور کار قرار گرفته بود؛ بر این اساس پس از کسب نظر مراجع این پروژه در قالب یک طرح پژوهشی در دانشگاه فردوسی مشهد، مورد پیگیری قرار گرفت».
ضمن اینکه شستوشوی مرده با دستگاه اتوماتیک از دیدگاه مراجع تقلید با رعایت شرایطی بدون اشکال اعلام شده است؛ در ادامه نظر مراجع در خصوص شستوشوی اتوماتیک اموات در پاسخ به شیعهآنلاین را میخوانید: «در خبرها آمده بود، دستگاه مرده شور مکانیزه در بهشت رضا (ع) با حضور خبرنگاران رسانهها در مشهد رونمایى شد؛ خواهشمند است حضرتعالى نظر فقهى خود را در این باره براى مقلدین بیان فرمائید.»حضرت آیتالله سید علی خامنهای: اگر با شرایطی که در رسالههای عملیه ذکر شده است انجام شود مانع ندارد.
حضرت آیت الله سید علی سیستانی: اگر با شرایط که در رساله عملی ذکر شده باشد اشکال ندارد.
حضرت آیت الله شیخ خلیل مبشر کاشانی: چنانچه احکام و شرایطی که جهت غسل اموات در توضیح المسائل آمده است رعایت شود و غسال هنگام کلید زدن نیت غسل دادن نماید اشکال ندارد.
حضرت آیت الله شیخ ناصر مکارم شیرازی: در صورتی که شخص غسل دهنده نیت کند و کلید را بزند و بدن زیر نظر او شسته شود مانعی ندارد.
حضرت آیت الله سید محمدعلی علوی گرگانی: شخصی که دستگاه مرده شور مکانیزه را راه اندازی میکند باید هنگام زدن کلید استارت، نیت غسل کرده و اگر دستگاه غسل را به صورت ترتیبی و صحیح انجام دهد اشکالی ندارد.