شنبه ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ساعت :
۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۰

آخرین خبر از واگذاری سرخابی ها

بهرام افشارزاده مدیرعامل باشگاه استقلال و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت ورزش درباره مسائل پشت پرده وزارت ورزش و استقلال صحبت کرد.
کد خبر : ۲۵۴۱۵۱
صراط: بهرام افشارزاده عضو پیشین تیم ملی ژیمناستیک ایران، سرپرست باسابقه مناصب ورزشی ایران و آسیا و مدیر کنونی باشگاه استقلال تهران است. افشارزاده چهار بار در دوره‌های مختلف دبیر کل کمیته ملی المپیک ایران بوده است و ریاست فدراسیون‌های ژیمناستیک، بیس‌بال و وزنه‌برداری ایران را در کارنامه دارد. عضویت در هیات رئیسه شورای المپیک آسیا، ریاست کمیته اطلاعات و آمار شورای المپیک آسیا، حضور در کمیسیون هماهنگی چندین دوره از بازی‌های آسیایی، و سرپرستی کاروان ایران در چند دوره از المپیک‌های جهانی و آسیایی از دیگر فعالیت‌های بهرام افشارزاده بوده است.

او از ۲۷ اردیبهشت 1393 با رای هیئت مدیره باشگاه استقلال تهران به عنوان مدیر این باشگاه برگزیده شده است. وی همچنین مدیرکلی حوزه وزارتی وزارت ورزش را نیز بر عهده دارد. متن گفتگو با افشارزاده به شرح زیر است:

امسال سال مهمی برای ورزش کشور است. وزارت ورزش و جوانان برای کسب سهمیه‌های المپیک چه حمایت‌هایی را از فدراسیون‌ها انجام داده است؟
بازی‌های المپیک بزرگترین رویداد ورزشی دنیا است و سفری پربار برای ورزشکاران و دست‌اندرکاران آن محسوب می‌شود. همانطور که می‌دانید حضور در این رقابت‌ها نیازمند تدارکات و مقدمات است. امسال ورزش کشور سال مهمی را پیش رو دارد و باید در یک فرصت محدود سهمیه المپیک را کسب کند.
برای کسب سهمیه المپیک کار سخت شده است برای مثال در رشته تکواندو باید 15 تا 16 مسابقه شرکت کنند تا سهمیه بگیرند و فدراسیون‌های مدال آور کار سختی را پیش رو دارند. البته برخی از رشته‌ها نیز شریط راحت تری دارند و با حضور در چند مسابقه می‌توانند سهمیه را کسب کنند.
یکی از آیتم‌ها و برنامه‌های مهم برای آمادگی تیم‌ها برنامه مناسب، تقویم جامع و بودجه است و باید اعزام‌ها با توجه به محتوای برنامه صورت گیرد.
وزارت ورزش و جوانان تا اینجای کار منابع خوبی را به فدراسیون‌ها تزریق کرده است و اوایل هفته آینده نیز بخشی دیگر از واریزی‌ها انجام می‌شود و به این ترتیب فدراسیون‌ها 50 درصد از بودجه خود را طی 5 ماه اول سال دریافت می‌کنند.
وزارت ورزش هنوز تمام بودجه خود را دریافت نکرده است اما از منابع مختلف بودجه مورد نظر فدراسیون ها را تامین کرده است. 15 مرداد 95 المپیک ریو آغاز می‌شود و تنها 11 ماه تا آغاز آن فرصت  داریم اگر همه موارد را در نظر بگیریم تنها 85 تا 90 روز تمرینی برای ملی‌پوشان داریم لذا باید از الان پول به فدراسیون‌ها تزریق شود. خوشبختانه امروز این تعامل بین وزارت وزش و کمیته ملی المپیک ایجاد شده است و برنامه‌ها را در کنار هم پیش می‌بریم. برنامه نشست با فدراسیون‌های المپیکی و غیر المپیکی آغاز شده است همه برنامه‌های خود را ارائه کرده‌اند و کارها به خوبی در حال پیشرفت است.

پیش بینی شما برای کسب سهمیه المپیک چگونه است و چقدر امیدوارید تا نتایج المپیک لندن در ریو تکرار شود؟
 در حال حاضر نمی‌توان نتیجه المیپک 2016 را پیش بینی کرد باید دید چه تعداد سهمیه کسب می‌شود. به علاوه کمیت و کیفیت تیم‌ها و تعداد سهمیه‌ها را نیز باید در موفقیت‌ها موثر دانست و بر اساس آن می‌توان یک ماه قبل از المپیک پیش‌بینی کرد همانطور که یک ماه قبل از المپیک لندن تعداد مدال‌ها را پیش‌بینی کردیم.


در بین صحبت‌های خود به بحث منابع مالی فدراسیون‌ها اشاره کردید. در حال حاضر فدراسیون‌ها تا چه حد در تامین منابع خود از وزارت ورزش مستقل شده‌اند؟
 سجادی این کار را انجام داده است و سهمیه‌بندی ها را انجام داده است. ولی کار سخت است. والیبال امروز این اقبال عمومی را دارد و اسپانسر هزینه‌های آن را تامین می کند البته حضور اسپانسرها در برخی از رشته‌های پرطرفدار دیده می‌شود به علاوه پخش تلویزیونی و حضور تماشاگران نیز در این موضوع موثر است.

شما سال‌ها سابقه مدیریت در ورزش کشور را دارید و می‌دانید که تیم امید سال‌ها است که به المپیک راه نیفتاده است آیا برای المپیک ریو می‌توان منتظر شکستن این طلسم بود؟
رفتار فدراسیون فوتبال با تیم امید مانند نامادری بوده است. شما ببینید در این مدت چند مربی و سرپرست در این تیم آمده اند و رفته‌اند. فوتبال در حد زیادی با گستردگی همراه شده است و باید از این وسعت استفاده کرد و برای انتخاب مربیان دامنه وسیعی را در نظر گرفت و باید بدون توجه به باشگاه‌ها برای موفقیت این تیم تلاش کنند و از سراسر کشور برای گزینش استفاده شود. با اعتمادی که به خاکپور و مایلی‌کهن دارم برای این تیم آرزوی موفقیت می‌کنم اما وقتی پای درد دل آنها می‌نشینیم می‌بینیم که آنها هم از شرایط موجود در تیم امید راضی نیستند.

ورزش کشور بارها از جهت ناداوری آسیب دیده است آیا لازم نیست تا با کسب کرسی‌های جهانی از نفوذ خود برای کاهش این ناداوری‌ها استفاده کنیم؟
زمانیکه در موضوع ناداوری عبدولی در المپیک لندن اعتراض‌هایی صورت گرفت بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که داوری درست عمل کرده است در آن زمان علی آبادی و عباسی اعتراض کردند ولی من از آنها خواستم که صبور باشند این اعتراض‌ها باعث شد تا در کشتی آزاد قرعه کشی‌ها علیه ایران باشد و کار برای آنها سخت شد و دیدیم که آزاد نتوانست موفقیت فرنگی را در المپیک تکرار کند.
ما باید در بسیاری از مسائل آستانه تحمل خود را بالا ببریم اگر داور اشتباه کرد باید بدانیم که این اشتباه ها عمدی نبوده است و نباید اجازه دهیم که عامه مردم به مسئولان جهانی توهین کنند. ما در المپیک دیدیم که مردم به مارتینتی که در آن زمان رئیس فدراسیون جهانی کشتی بود توهین کردند. در آن زمان خادم تلاش زیادی کرد اما کشتی آزاد نتوانست نتیجه لازم را بگیرد.

شما برای مدتی سمت مدیرکل امور بین‌الملل وزارت ورزش و جوانان را بر عهده داشتید آیا از روند فعالیت‌ها برای کسب کرسی‌های بین المللی رضایت دارید؟

دکتر صادقی مسائل مربوط به کسب کرسی‌های بین المللی را پیگیری می‌کند ولی باید تداوم داشته باشد تا اینجای کار جلساتی را در این خصوص برگزار کرده است اما باید این موضوع در کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش با جدیت دنبال شود.
ما باید بدانیم که اگر رئیس فدراسیون تعویض شد نباید جایگاه وی در فدراسیون‌های جهانی تهدید شود بلکه باید نسبت به پست‌های جهانی حمایت‌های زیادی وجود داشته باشد. کسب کرسی‌ها به خود افراد نیز بستگی دارد. ما امروز در  کشتی و وزنه‌برداری کرسی نداریم و باید این موضوع در دستور کار فدراسیون‌ها باشد برای مثال الان مرادی در وزنه‌برداری باید به دنبال کرسی باشد و وی این توانایی را نیز دارد.


برخی از فدراسیون‌های المپیکی مانند جودو، تنیس روی میز و تیراندازی با کمان هنوز درگیر انتخابات و یا عدم ثبات مدیریت هستند. آیا وزارت ورزش برای مشخص شدن تکلیف این فدراسیون‌ها برنامه ویژه‌ای ندارد؟
در مورد جودو باید گفت که از زمانیکه که درخشان از این ورزش رفت این ورزش دچار سکون شد و حرکت کندی را در پیش گرفت و وزارت ورزش هم به دنبال آسیب شناسی از جودو است. در تنیس روی میز هم انتخابات آن به زودی برگزار می‌شود. تیراندازی با کمان هم ثبت‌نام از کاندیداها را آغاز کرده است و روز گذشته تاریخ ثبت نام به پایان رسید. در حال حاضر این تعامل با تیراندازی با کمان ایجاد شده است و زمان اتخابات نیز اعلام می‌شود  و امیدوارم که فرصت‌ها از دست نرود. درست است که وضعیت مدیریت این چند فدراسیون هنوز مشخص نیست ولی این بدان معنا نیست که کارشان انجام نشده است و آسیب جدی دیده اند.

حضور خود در وزارت ورزش در کنار دکتر سجادی را چطور می‌دانید و چقدر تعامل در بین کارهای شما وجود دارد؟
من و سجادی 35 سال است با هم از قدیم رفاقت داریم، ما با هم تعامل داریم و اگر جز این باشد از ما با این همه سابقه مدیریتی و ورزشی بعید است. ما به دنبال خدمت هستیم و سوابق ما نیز این را نشان می‌دهد.

 آیا وزارت ورزش و جوانان همچنان با جدیت موضوع حق پخش تلویزیونی را دنبال می‌کند؟
سردار سعادتی یکی از کارشناسان این حوزه معتقد است که اگر قرارداد حق پخش تلویزیونی بین صدا و سیما و فدراسیون فوتبال منعقد شود فوتبال ضرر خواهد کرد و صدا و سیما نمی‌تواند این پول را پرداخت کند.گودرزی، کفاشیان و تاج این موضوع را پیگیری می‌کنند تا به نتیجه نهایی برسد.
 
موضوع خصوصی‌سازی سرخابی‌ها سرانجام به کجا رسید؟
هیات دولت 18 مرداد مصوب کرده که استقلال و پرسپولیس از موضوع خصوصی‌سازی خارج شوند و دکتر گودرزی دستور اجرای این مصوبه را داد به این ترتیب سرخابی‌ها از قید و بندها خارج می‌شوند و بستگی به خود باشگاه‌ها دارد که چگونه درآمدزایی داشته باشند. وزارت ورزش و جوانان همچنان مجاز به پرداخت پول به این دو باشگاه نیست.

باشگاه استقلال چه میزان بدهی دارد؟
دقیقا 60 تا 65 میلیارد تومان باشگاه استقلال بدهی دارد که 35 تا 40 میلیارد آن مربوط به مالیات های معوقه بوده است و بخشی از آن پرداخت شده است. یک میلیون و 250 هزار دلار هم جریمه و بدهی بازیکنان خارجی است که از قبل به این باشگاه تحمیل شده است که برای حل مشکلات مربوط به بدهی بازیکنان خارجی در حال رایزنی هستیم و با لغت‌ها بازی می‌کنیم تا به نتیجه برسیم. تمامی هزینه‌های استقلال هم توسط اسپانسر تامین شده است.

سبک دست، اسپانسر باشگاه استقلال از بدقولی برخی از اسپانسرهایی که برای باشگاه جذب کرده گله کرده است؟
کسانی که سبک دست با آنها قرارداد امضا کرده بود حمایت‌های لازم را انجام ندادند اگر از ابتدا اختیار این دو باشگاه به دست خودمان بود با توجه به آگاهی‌هایمان نسبت به مسائل و مشکلات بهتر عمل می‌کردیم. اگر برنامه ریزی کنیم و اوراق عرضه به هواداران می‌فروختیم و یا کارهای اقتصادی دیگری را انجام می‌دادیم به خودکفایی می‌رسیدیم که این بستگی به اتحاد و اطمینان هواداران به باشگاه استقلال دارد.

اعلام شد که شما نشستی با سیاسی، میدرعامل سابق باشگاه پرسپولیس داشته‌اید آیا این جلسه ارتباطی به استقلال و هیات مدیره این تیم داشت؟
جلسه من و سیاسی در دفترم در وزارت ورزش برگزار شد و اصلا وی در هیات مدیره باشگاه استقلال حضور نداشت. سیاسی دو بار به دیدن من آمد و در مورد مسائل گذشته صحبت کرد و اصلا حضورش به عنوان اسپانسر در این باشگاه صحت ندارد و نمی‌دانم این اخبار از کجا منتشر شده است.

برای حل مشکل کرار و حواشی این بازیکن به نتیجه ای رسیده‌اید؟
این بازیکن آگاهی‌های لازم را پیدا کرده و موقعیت را درک می‌کند. موضوع کرار را رسانه‌ها بزرگ کردند و برخی از رسانه‌ها هر چیزی که این بازیکن گفت را منتشر کردند. سعی کردیم این بازیکن را آرام کنیم و او نیز قول داد تا آرامش خود را در استقلال حفظ کند.

آیا انتظار داشتید که استقلال برابر ذوب آهن نتیجه را واگذار کند و آیا از عملکرد تیم در این بازی راضی بودید؟
ما در این فصل بازیکنان خوبی گرفتیم و تیم با طراوتی در اختیار داریم. این بازی استثنا بود و آرش برهانی دو موقعیت را خوب استفاده نکرد و داوری هم مطلوب نبود و این‌ها باعث شد تا تیم به هم بریزد و بازیکنان به هم پاس‌های اشتباه می‌دادند و زمانی که کرار وارد زمین شد و خوب بازی نکرد تیم مقابل فهمید که میتواند بازی را ببرد. باید قبول کنیم که ممکن است یک روز، روز بازیکن و تیم نباشد البته خسرو حیدری و رحمتی عالی بودند و رحمتی چندین موقعیت گل را از حریف گرفت. ما فکر نمی‌کردیم که در این بازی شکست بخوریم اما باید قبول کرد که ورزش همین است.زمانی که خودم مسابقه می‌دادم یک روز بدنم شاداب بود ولی یک روز بدنم سخت بود و حتی از خودم متنفر می‌شدم.

ساختمان استقلال مشکلات زیادی داشت و بارها شهرداری اقدام به پلمپ این ساختمان کرد آیا مشکل برطرف شد؟
با نظری، شهردار منطقه دو تهران صحبت کردم و با اینکه وی پرسپولیسی بود ضمن عقد قرارداد همکاری فی مابین کمک کرد تا مشکل ساختمان باشگاه حل شود.

اینکه گفته می‌شود شما از مظلومی تنها برد در دربی و گرفتن سهمیه لیگ قهرمانان را خواسته‌اید صحت دارد؟
من این حرف را نزدم. می‌دانم که این موضوع سخت است و با این فوتبال و داوری هایی که ما داریم هیچ چیزی قابل پیش بینی نیست و ما بالافاصله بعد از بازی با ذوب آهن نامه اعتراض خود را در مورد داوری به کفاشیان فرستادیم.

بالاخره استقلال و پرسپولیس از صندوق حمایت از ورزشکاران پول گرفته‌اند یا نه؟

استقلال و پرسپولیس نامه رسمی نوشتند و هر کدام 3 میلیارد از صندوق قهرمانان پول قرض کردند و قرار است که هر وقت پول به دستمان رسید قرض خود را تسویه کنیم.

به عنوان عضوی از وزارت ورزش خبر دارید که تکلیف اسپانسر پرسپولیس چه زمانی مشخص می شود؟
تا آنجایی که می‌دانم و با طاهری صحبت کردم آنها هم در موضوع اسپانسر با مشکل برخورد کردند و ابراز ناامیدی کردند. ان‌شا‌الله مشکلات مالی این دو باشگاه به زودی حل خواهد شد و تیم‌های به آرامش می‌رسند.


منبعک نسیم